Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.

PPF prodala administrativní centrum v Rusku. S miliardovou ztrátou

Investiční skupina PPF prodala letos na podzim v Rusku společnost Fantom, což představuje obchodní centrum v Astrachani a také administrativní komplex Comcity v Moskvě. Z obou transakcí PPF předpokládá ztrátu dohromady zhruba 104 milionů eur (asi 2,5 miliardy korun). Firma to uvedla ve zprávě o výsledcích za letošní první pololetí. PPF tak pokračuje v prodeji svého majetku, jehož hodnotu pošramotila ruská invaze na Ukrajinu, napsal dnes server Hospodářské noviny (HN), který na obchody upozornil.

Přečíst článek

Místo továren moderní zelená čtvrť. Ve Vysočanech se začne stavět další stovka nových bytů

Přečíst článek
Od ledna bude mít Chorvatsko euro. Co to udělá s realitním trhem? (na snímku Dubrovník)

Od ledna bude mít Chorvatsko euro. Co to udělá s realitním trhem?

Už za pár týdnů se Chorvatsko stane dvacátou evropskou zemí, v níž se bude platit eurem a která bude i součástí schengenského prostoru. Téměř třicet let let po rozpadu Jugoslávie od zavedení chorvatské kuny a jen deset let poté, co se země stala 28. členským státem EU, se Chorvati dokázali vzdát své stabilní národní měny s vidinou ještě větší stability a s očekáváním zvýšení zájmu zahraničních investorů. Doufají, že je tím přitáhnou i na svůj realitní trh, kam zatím vstupují jen opatrně. 

Přečíst článek
Takto by mohlo vypadat Expo 2030 v Oděse.

Studio Zaha Hadid navrhlo areál Expa 2030 pro Ukrajinu. Zemi může pomoci s obnovou

Oděsa patřila ještě před válkou mezi oblíbená přímořská letoviska. Nyní se třetí největší ukrajinské město uchází o pořadatelství mezinárodní výstavy Expo, které by se mělo konat v roce 2030. Výstavní areál v Oděse navrhlo známé architektonické studio Zaha Hadid Architects.

Přečíst článek
stavební spoření

Zachovat nebo zrušit státní podporu „stavebka“? Názorový střet expertů sledujte už tuto středu

Pomůže si státní rozpočet, když zruší oblíbené stavební spoření a vláda ročně ušetří čtyři miliardy korun? Nebo je to naopak a sektor stavebního spoření generuje pro stát výnosy, které vstupní náklady převyšují? Bude mít navrch argumentace, že je „stavebko” univerzálnější nástroj než pouhé úročení úspor? Názorový střet zažije už tuto středu Kongresové centrum Praha. Živě jej můžete sledovat také na webu Newstreamu, který je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Plzeňská developerská skupina BC Real zahájila stavbu 1500 bytových jednotek ve více než desetihektarovém areálu bývalé papírny u řeky Radbuzy (na vizualizaci).

Na místě bývalé papírny v Plzni vyroste až 1500 bytů

Plzeňská developerská skupina BC Real zahájila stavbu 1500 bytů ve více než desetihektarovém areálu bývalé papírny u řeky Radbuzy. Projekt nazvaný Nová Papírna je největší privátní bytovou výstavbou ve městě po roce 1989. První dva domy s celkem 180 byty už se staví v zadní části areálu u parku, řekl architekt a spolumajitel společnosti BC Real Patrik Novák.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s šéfem komerčním výstavby Penta Real Estate Pavlem Streblovem.

Podcast: Města se zahušťují všude na světě, v Praze to ale vázne, říká Streblov z Penty

Jak bude vypadat realitní trh za pět let? Začnou Češi upřednostňovat nájemní bydlení? A stane se dřevo materiálem číslo jedna? Nejenom o tom, ale třeba také o plánech přemostění kolejiště Hlavního nádraží, hovořil Pavel Streblov v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s šéfem komerčním výstavby Penta Real Estate Pavlem Streblovem.

Každý by měl investovat do nemovitostí, říká Streblov z Penty

Investice do nemovitostí vždy byly a budou těmi nejlepšími. A platí to i v současné době, říká šéf komerční výstavby skupiny Penta Pavel Streblov.

Přečíst článek
Eurobankovky, ilustrační foto

Hypotéka v eurech. Proč není její sjednání zas tak dobrý nápad

Češi se začali více zajímat o hypotéky v eurech. Ty oproti korunovým úvěrům na bydlení nabízí výhodnější, asi poloviční úrok. Zdaleka ale nejsou tak výhodné, jak se může na první pohled zdát. Proč není sjednání eurové hypotéky zas tak dobrý nápad?

Přečíst článek
Druhý projekt nájemního bydlení developera AFI Europe je v pražském Karlíně.

AFI Europe dokončila v Praze druhý projekt nájemního bydlení, a staví ještě další

Nájemní bydlení zajímá v České republice čím dál více developerů. Jedním z těch, kdo se na tento koncept v posledních letech cíleně zaměřili, je AFI Europe. V České republice má zatím naplánované tři nájemní projekty a další má například i v Polsku. V létě tento developer dokončil jeden takový projekt pro nájemníky na Praze 3, před pár dny pak další na Praze 8, který bude k nastěhování příští jaro. Třetí nájemní projekt na Praze 9 se zatím staví.

Přečíst článek
Heimstaden dokončil nájemní dům pro seniory na Karvinsku

Heimstaden na Karvinsku dokončil domy pro soběstačné seniory

Společnost Heimstaden, která je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku, vybudovala v Havířově-Šumbarku na Karvinsku první komunitní bydlení pro seniory. Ve dvou zrekonstruovaných domech je 66 bytů, nonstop recepce, společenská místnost či uzavřená zahrada. Přestavba domů přišla téměř na 70 milionů korun a její součásti byla také úprava okolí. Uvedl to generální ředitel české pobočky Heimstaden Jan Rafaj.

Přečíst článek
Manifesto Andělský market pod střechou

Nejlepší gastro na světě. Pražské Manifesto získalo prestižní realitní ocenění v Cannes

Pražské Manifesto zaujalo porotu mezinárodní soutěže MAPIC a z Cannes si odváží prestižní ocenění nejlepšího nového gastro konceptu na světě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Indie🔍🔍🔍 vyšetřuje tamní podnikatelské praktiky americké streamovací společnosti Netflix, včetně obvinění z porušování vízových a daňových povinností a z rasové diskriminace. Vyplývá to podle agentury Reuters z vládního e-mailu adresovaného bývalé vedoucí pracovnici podniku, která měla na starosti právní záležitosti v Indii.
Výsledky krajských a prvního kola senátních voleb, ve kterých uspělo opoziční ANO, 🔻🔻​​​​​​​🔻​​​​​​​sníží motivaci vlády k další stabilizaci státního rozpočtu. Pokud by ANO v Senátu posilovalo i v budoucnu, bude mít horní komora větší tendenci prosazovat rozpočtově neodpovědná opatření. Shodují se na tom ekonomičtí analytici.
Výrobce doplňků🍲🍲🍲 stravy Walmark z Třince na Frýdecko-Místecku zvýšil v loňském roce tržby o 55,7 milionu, tedy 3,3 procenta, na 1,73 miliardy korun. Čistý zisk firmě klesl zhruba o polovinu na 127,2 milionu korun. Z tuzemského trhu loni pocházelo zhruba 12 procent z celkových tržeb podniku.
Výsledky krajských voleb pokládá prezident Petr Pavel za signál pro vládu, kterým územím by měla věnovat před volbami do Sněmovny v příštím roce větší pozornost. Pavel v Praze před odletem na týdenní cestu do USA řekl, že volby jsou jistě indikátorem dalšího vývoje, neměly by se ale brát jako referendum o vládě, protože mají jiná témata.
Izrael v několika předchozích dnech zasadil Hizballáhu sérii ran, které si toto libanonské hnutí nedovedlo ani představit, řekl ✡️✡️✡️izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Zopakoval, že udělá vše pro to, aby se lidé, vystěhovaní ze severu Izraele kvůli přeshraničnímu konfliktu s Hizballáhem, mohli bezpečně vrátit domů. Informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel (ToI). Číst více
Ministr vnitra Vít Rakušan považuje za správné, že se 🗳️🗳️🗳️krajské a senátní volby i přes povodně uskutečnily v plánovaném termínu. Podle něj se ukázalo, že stát v krizi dokáže dobře fungovat, a každý kdo chtěl měl možnost jít hlasovat. Podle místopředsedy opozičního ANO Richarda Brabce byla regulérnost voleb na hraně a nelze vyloučit, že se objeví žaloby, v nichž si lidé budou stěžovat, že zajištěný přístup k volbám neměli. Politici to řekli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.
Třetí místopředsedkyně Pirátů Jana Holomčík Leitnerová ke konci září skončí ve vedení vládních Pirátů. Rezignaci v neděli po poledním oznámila na stranickém internetovém fóru po neúspěchu strany v krajských volbách. V sobotu dalo k dispozici své funkce celé předsednictvo Pirátů, hlasovat o vyjádření důvěry nejužšímu vedení by měli všichni členové strany do 14. října.
Vedení vládní ODS si musí přiznat, že krajské volby byly neúspěchem, řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) v pořadu Partie na CNN Prima News. Situaci podle něj nejde bagatelizovat, s ohledem na sněmovní volby v příštím roce je výsledek velmi špatný. Respektuje dotazy na to, zda se nevrátí do celostátní politiky. Volby podle něj v této otázce nic nezměnily, soustředí se na Jihočeský kraj, jehož dobrou správu sliboval tamním občanům ve volbách.
Martin Kuba
Martin Kuba profimedia.cz
Meteorologové opět zmírnili výstrahu před 🌧️🌧️🌧️vzedmutými toky, i na jihu Čech hladiny pozvolna klesají. Výstraha tak platí už jen v malé části Čech. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu. Povodňové stupně evidoval ústav v neděli před 11.00 už jen na 11 místech v Česku. V pondělí 16. září ráno, když místy ještě přetrvávaly deště, byl povodňový stav na více než dvou stovkách míst.
Nezisková organizace Regionální systém civilní ochrany ČR (RESCO), která po povodni pomáhá v Zátoru na Bruntálsku, se potýká s nečekaným problémem. Sociální síť Facebook❌❌❌ zablokovala její stránku s odůvodněním, že se vydává za někoho jiného. Stránka má přitom stejný název od svého založení. Pro organizaci jde o důležitý komunikační kanál a pro mnohé jediný způsob komunikace. Sdělil to předseda představenstva RESCO Ondřej Bumba. Zátor patří v Moravskoslezském kraji mezi záplavami nejvíce zdevastované obce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme