Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Turisté opět objevili Prahu. I kvůli tomu zdražily nájmy v metropoli až o 30 procent

V Česku v letošním druhém čtvrtletí výrazně zdražilo nájemné v bytech. Ve velkých městech, jako jsou Praha, Brno nebo Mladá Boleslav, to bylo až o 30 procent. Vyplývá to z analýzy realitní sítě Re/Max.

Přečíst článek
Takto by mohl vypadat Klárov už v příštím roce.

Neutěšený Klárov se promění. Už příští rok bude přístupnější pro chodce i cyklisty

Přečíst článek
Jaselská ulice v Praze Bubenči

Katolická církev razantně vstupuje na trh nájemního bydlení. Chce mít v Praze přes tisíc bytů

Přečíst článek
Nájmy se ve Velké Británii utrhly ze řetězu.

Nájmy v Británii raketově rostou, lidé se stěhují zpět k rodičům. Češi jsou na tom ještě dobře

Britům se stále složitěji shání dostupné bydlení. Průměrný nájem v Londýně za rok vzrostl o téměř 16 procent, v druhém největším městě – Manchesteru – dokonce o více než 23 procent. Řada lidí, i předdůchodového věku, se proto stěhuje k rodičům. Situace kopíruje vývoj v řadě dalších zemích. Česká republika si ale zas tak špatně nestojí.

Přečíst článek
Finep, byty z projektu Prosek Park v Praze 9

Dalibor Martínek: Krize bydlení je tu. Byty se neprodávají, nájemné je drahé. Bojí se už i developeři

Byty v Praze podle aktuálních údajů přestaly zdražovat. Metr čtvereční nového bytu se nyní prodává za 143 tisíc korun. To je samo o sobě šílené číslo. Podstatné však je, že se ceny od prvního čtvrtletí nezvýšily. To je situace na trhu s bydlením nevídaná. Za posledních deset let šly ceny vždycky vzhůru. 

Přečíst článek
Ilustrační foto

Nová data: Růst cen nových bytů v Praze se zastavil. Meziročně jsou ale dražší o čtvrtinu

Ve druhém letošním čtvrtletí došlo v Praze ke stabilizaci cen nových bytů. Současná průměrná prodejní cena 145 783 korun za metr čtvereční je srovnatelná s prvním kvartálem. V meziročním srovnání jsou ale ceny o 23 procent výš. Od dubna do června se prodalo 950 nových bytů, což je o třetinu méně oproti dlouhodobému průměru. To je dáno především nedostupností hypoték, kterou způsobil rekordní nárůst úrokové sazby nových úvěrů. Data vychází z tržní analýzy společností Trigema, Skanska Reality a Central Group.

Přečíst článek
Takto bude v budoucnu vypadat Nová Krč.

Stavba metra D zásadně promění Prahu. V okolí trati vyrostou tisíce bytů za miliardy

Tisíce městských bytů, nové čtvrti i parky vzniknou poblíž plánované linky D pražského metra. Podívejte se, jak se promění frekventovaná ulice Novodvorská a jak bude nově vypadat Písnice.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Zuckerberg prodal vilu. V San Francisku je z toho realitní deal roku

Spoluzakladatel internetové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg prodal svůj dům v San Francisku. Cena? 31 milionů dolarů, v přepočtu asi 745 milionů korun. Jde o nejdražší prodej domu od začátku letošního roku v celé Bay Area. Informoval o tom realitní web The Real Deal.

Přečíst článek
Rekonstrukce někdejších Elektrických podniků v pražských Holešovicích.

Funkcionalistická perla Holešovic má nový kabát. A uchází se o prestižní architektonickou cenu

Funkcionalistická budova Elektrických podniků v pražských Holešovicích získala díky rozsáhlé a citlivé rekonstrukci opět svůj zašlý lesk. Projekt ateliéru TaK je rovněž jedním z těch, který zaujal odbornou porotu letošního ročníku soutěže Česká cena za architekturu, dostal se do užšího výběru.

Přečíst článek
Budova České pošty v Hybernské ulici

Penta koupí za 220 milionů budovu pošty u Masarykova nádraží

Česká pošta prodá svou budovu v Hybernské ulici u Masarykova nádraží v Praze společnosti Penta za minimální nabídkovou cenu 220 milionů korun. Penta byla v e-aukci jediným zájemcem. Uvedl to mluvčí Penty Investments Ivo Mravinac.

Přečíst článek
pivovar v Litoměřicích před rekonstrukcí

Chátrající zámek, pivovar či nádraží. Obce a města opět dostanou podporu na obnovu brownfieldů

Staré a zanedbané budovy obcí, měst a krajů mají i v letošním roce šanci na znovuvzkříšení díky dotacím z Národního plánu obnovy. Ministerstvo průmyslu a obchodu aktuálně zveřejnilo pro tyto typy brownfieldů novou dotační výzvu v rámci programu Regenerace brownfieldů pro podnikatelské využití. Kolik obcí, krajů či městských částí této šance letos využije, bude zřejmé, až se uzavře příjem žádostí. V rámci minulé výzvy chtěla revitalizovat obecní brownfieldy necelá třicítka měst, která podala žádost o dotaci v celkovém součtu 635 milionů korun. Další část finančních prostředků musely mít obce a města z vlastních zdrojů. 

Přečíst článek
Bratislava - vizualizace Plató

Centrum Bratislavy se promění. Projekt „zeleného pásu“ vyjde na půl miliardy

Scelit padesát let necitlivě rozdělené centrum města, odhlučnit nejrušnější dopravní koridor, snížit v lokalitě teplotu, zlepšit celkové klima a vytvořit relaxační zónu pro pěší s jedinečnými výhledy. To vše má splnit Plató – ambiciózní plán bratislavského magistrátu a Metropolitního institutu Bratislavy (MIB), který před létem oficiálně představili veřejnosti zástupci jednotlivých institucí. Nyní je projekt za přibližně 18 milionů euro konzultován s památkáři i místními obyvateli.

Přečíst článek

Češi postaví na Istrii luxusní plážový rezort za 2,5 miliardy korun

Český realitní fond Investika koupil pozemky na Istrii. Postaví na nich luxusní rezort s privátní pláží. Očekávaná hodnota projektu poblíž chorvatského města Pula má přesáhnout 2,5 miliardy korun (přes 100 milionů eur).

Přečíst článek
Reklama

News box

Plzeňský kraj povedou v následujícím období politická uskupení ANO, STAN a Pro náš kraj. Vyjednávací týmy se na tom dohodly v neděli večer, termín podpisu koaliční smlouvy neuvedly. V 55členném zastupitelstvu budou mít dohromady 36 křesel. ANO, které jako vítěz krajských voleb získalo 24 mandátů, bude mít osm radních včetně hejtmana, STAN dvě křesla v krajské radě a Pro náš kraj jedno. Potvrdil to krajský předseda ANO a primátor Plzně Roman Zarzycký. Dosavadní koalici v kraji tvořilo ANO, Piráti a STAN.
Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) 🫶🫶​​​​​​​🫶​​​​​​​podporuje nynější vedení Pirátů včetně předsedy a vicepremiéra Ivana Bartoše. Řekl cestou do Spojených států, kam doprovází prezidenta Petra Pavla. Lipavský by považoval za krátkozraké, kdyby se neúspěch ve 12 krajích "hodil" jen na vedení. Výsledek Pirátů však hodnotí jako extrémně špatný a připouští, že je nutné provést nějaké změny.
Volby ve východoněmecké spolkové zemi Braniborsko v neděli vyhrála sociální demokracie (SPD) dosavadního zemského premiéra Dietmara Woidkeho, protiimigrační Alternativa pro Německo (AfD) skončila druhá. Vyplývá to z prognózy, kterou zveřejnila veřejnoprávní stanice ZDF. 
Uskupení ODS + TOP 09 má zájem jít do koalice s ANO v Plzeňském kraji. Řekl lídr krajské kandidátky ANO Kamal Farhan, který by se měl stát novým hejtmanem. 
Indie🔍🔍🔍 vyšetřuje tamní podnikatelské praktiky americké streamovací společnosti Netflix, včetně obvinění z porušování vízových a daňových povinností a z rasové diskriminace. Vyplývá to podle agentury Reuters z vládního e-mailu adresovaného bývalé vedoucí pracovnici podniku, která měla na starosti právní záležitosti v Indii.
Výsledky krajských a prvního kola senátních voleb, ve kterých uspělo opoziční ANO, 🔻🔻​​​​​​​🔻​​​​​​​sníží motivaci vlády k další stabilizaci státního rozpočtu. Pokud by ANO v Senátu posilovalo i v budoucnu, bude mít horní komora větší tendenci prosazovat rozpočtově neodpovědná opatření. Shodují se na tom ekonomičtí analytici.
Výrobce doplňků🍲🍲🍲 stravy Walmark z Třince na Frýdecko-Místecku zvýšil v loňském roce tržby o 55,7 milionu, tedy 3,3 procenta, na 1,73 miliardy korun. Čistý zisk firmě klesl zhruba o polovinu na 127,2 milionu korun. Z tuzemského trhu loni pocházelo zhruba 12 procent z celkových tržeb podniku.
Výsledky krajských voleb pokládá prezident Petr Pavel za signál pro vládu, kterým územím by měla věnovat před volbami do Sněmovny v příštím roce větší pozornost. Pavel v Praze před odletem na týdenní cestu do USA řekl, že volby jsou jistě indikátorem dalšího vývoje, neměly by se ale brát jako referendum o vládě, protože mají jiná témata.
Izrael v několika předchozích dnech zasadil Hizballáhu sérii ran, které si toto libanonské hnutí nedovedlo ani představit, řekl ✡️✡️✡️izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Zopakoval, že udělá vše pro to, aby se lidé, vystěhovaní ze severu Izraele kvůli přeshraničnímu konfliktu s Hizballáhem, mohli bezpečně vrátit domů. Informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel (ToI). Číst více
Ministr vnitra Vít Rakušan považuje za správné, že se 🗳️🗳️🗳️krajské a senátní volby i přes povodně uskutečnily v plánovaném termínu. Podle něj se ukázalo, že stát v krizi dokáže dobře fungovat, a každý kdo chtěl měl možnost jít hlasovat. Podle místopředsedy opozičního ANO Richarda Brabce byla regulérnost voleb na hraně a nelze vyloučit, že se objeví žaloby, v nichž si lidé budou stěžovat, že zajištěný přístup k volbám neměli. Politici to řekli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme