Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

ČSSD prodá Finepu pražský Lannův palác za 200 milionů

ČSSD prodá Finepu pražský Lannův palác. Vykoupí se tím z dluhu

Sociální demokracie prodá za 201 milionů korun Lannův palác v centru Prahy dosavadnímu nájemci, kterým je společnost Finep. Uvedla to mluvčí ČSSD Jitka Pavlíková. Bývalé vládní straně, která od loňských voleb chybí ve sněmovně, prodej podle ní umožní splatit v srpnu drtivou většinu dluhu. Na prodej jako první upozornil server Novinky.cz.

Přečíst článek
Brownfield, ilustrační foto

Brownfieldy: Černé díry na mapě Česka. Dřímá v nich potenciál k výstavbě až 40 tisíc bytů

Přečíst článek

Zájem o hypotéky nemizí jen v Česku. Vlastní byt je na Západ od nás nedostupný luxus

Přečíst článek
Do finále mezinárodní architektonické soutěže se probojovalo i norské architektonické studio Snøhetta.

Kdo navrhne lanovku z pražské Podbaby do Bohnic? Ve hře jsou přední architektonická studia z celého světa

Odborná porota vybrala pětici finalistů mezinárodní architektonické soutěže na podobu lanovky plánované mezi Podbabou a Bohnicemi. Kromě známého architektonického norského studia Snøhetta se do užšího výběru dostali i čeští architekti ze studia ov architekti společně s Olgoj Chorchoj. 

Přečíst článek
Naučná stezka vedoucí kolem rybníku Olšina se line bývalým vojenským prostorem.

Bez techniky jen s pomocí ručního nářadí. Teď se naučná stezka v jižních Čechách uchází o architektonickou cenu

Alternativu k turisty přeplněné Stezce korunami stromů vinoucí se nad lipenskou přehradou přímo na vrcholku kopce Kramolín nabízí necelých 30 kilometrů vzdálená Olšina. Tam podle návrhu architektonického studia Reaktor vznikla sedm kilometrů dlouhá naučná stezka okolo tamního rybníka. Projekt se nyní uchází o prestižní architektonickou cenu.

Přečíst článek
panelák, Jižní Město

Lukáš Kovanda: Měsíční splátka za panelákový byt? 45 tisíc, to je nová realita

Hypotéky v Česku prudce zdražují. Podle dnes zveřejněných údajů Fincentra Hypoindexu odpovídala průměrná úroková sazba počátkem července 6,24 procenta. Za poslední měsíc tak stoupla o další citelnou 0,53 procenta. Hypotéky jsou nejdražší od počátku milénia. Jsou dražší dokonce i než těsně před globální finanční krizí, jež vrcholila v letech 2008 a 2009. Ta tehdy následně způsobila pokles cen tuzemských nemovitostí.

Přečíst článek
Nemovitosti

Hypotéky dál dramaticky zdražují. Průměrná splátka výrazně přeskočila 20 tisíc korun

Velký problém mohou mít zejména klienti, kteří si hypotéku sjednali před pěti lety a zvolili pětiletou fixaci. Těm se může měsíční splátka zvýšit o sedm tisíc korun, upozorňuje hypoteční analytik Fincentrum & Swiss Life Select Jiří Sýkora.

Přečíst článek
Chata na kolách

Pohodlnější než karavan a dostupnější než chata na Lipně. To jsou minidomky na kolech

Plnohodnotný komfort s bonusem, dá se totiž zabalit a odvézt kamkoliv, nabízí minimalistické domky na kolech. Trend, který se šíří světem, dorazil i do Česka.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Petr Dufek: Růst cen bytů příliš nepolevil. Splasknutí bubliny je v nedohlednu

Česká národní banka sice hovoří o výrazném nadhodnocení nemovitostí v ČR a spekuluje se o splasknutí bubliny na realitním trhu, avšak tvrdá čísla zatím nic takového – alespoň pro začátek roku – ještě nenaznačují, komentuje hlavní ekonom Banky Creditas Petr Dufek.

Přečíst článek
Bytové domy projektu Unicity Living na Zeleném trojúhelníku vedle kampusu Západočeské univerzity v Plzni na snímku z 18. března 2021. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.

Česko? Jeden z nejbouřlivějších trhů s bydlením na světě, tvrdí zahraniční analýza

Praskne nebo nepraskne u nás nemovitostní bublina? Podle analýzy agentury Bloomberg Economics je situace v naší zemi alarmující natolik, že bychom s prasknutím měli stoprocentně počítat, a to již v nejbližší budoucnosti. Lidí, kteří chtějí v Česku nemovitosti kupovat i za nadprůměrně vysoké ceny, je ale podle tuzemských odborníků stále dostatek.

Přečíst článek
Takto vypadá Smetanovo nábřeží po první fázi přeměny.

Širší chodníky, cyklopruh a nové stromy. Smetanovo nábřeží v centru Prahy se proměnilo

Nové stromy, nový mobiliář a oddělený cyklopás. První fáze přeměny Smetanova nábřeží má kolaudaci.

Přečíst článek
Problém se splácením hypoték hlásí první průzkumy

Dalibor Martínek: Je to tady. Problém se splácením hypoték hlásí první průzkumy

Sazby hypoték vzrostly v posledních měsících až k šesti procentům. V roce 2017 byly sazby dvě procenta, teď jsou na šesti.

Přečíst článek
ilustrační foto, bývalá chata spisovatele Bohumila Hrabala v Kersku

Chaty a chalupy už nefrčí, zájem o ně letos proti loňsku klesl až o třetinu

Zájem o nákup chat a chalup po dvou letech ochladl. Proti loňskému roku klesla touha lidí pořídit si rekreační nemovitost o 20 až 30 procent. Vyplývá to z informací realitního portálu Videobydlení.cz a realitní kanceláře Next Reality.

Přečíst článek
Reklama

News box

Kontrola účetnictví na Bartošově ministerstvu pro místní rozvoj odhalila významné nedstatky, které však ministerstvo opravilo. Nyní už josu informace z účetnictví a rozpočtu MMR  spolehlivé, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Pokud by rezort chyby neodstranil, měly by vliv na účetní závěrku v objemu 2,7 miliardy korun.
Francouzský premiér Michel Barnier signalizoval možné zvýšení daní nejbohatším obyvatelům země a některým velkým korporacím s cílem zlepšit stav veřejných financí. Zdůraznil nicméně, že nehodlá zvyšovat daně chudším vrstvám a střední třídě. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg.
Předsednictvo vládních Pirátů včetně vicepremiéra Ivana Bartoše v neděli večer oznámilo na stranickém internetovém fóru svou rezignaci. Reagovalo tak na neúspěch v krajských volbách, po kterém původně členové předsednictva oznámili, že dávají své funkce k dispozici. Stranu povedou do výběru nového vedení, který by se měl uskutečnit 9. listopadu. Dlouholetý předseda Bartoš na lídra strany kandidovat nebude. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme