Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Jak bude vypadat bytový dům Happi v Horních Měcholupech na Praze 15 - vizualizace.

Finský styl bydlení Čechy docela láká. Developer ze severu už u nás rozjel skoro třicítku projektů

Developer YIT staví v Praze bytové domy ve finském stylu. K dokončeným 22 tuzemským projektům a aktuálně rozestavěné šestici přidal v červnu další lokalitu v Horních Měcholupech. Severská architektura ale oslovuje patrně i naše sousedy, protože se postupně rozrůstá i slovenská pobočka, která má nyní „rozjetých“ sedm developerských projektů.

Přečíst článek

Rakouská Supernova expanduje na Slovensko, už tam má 15 obchodních center a hobbymarketů

Přečíst článek
Rodinné domy, ilustrační foto

Expert: Mladí Češi mají jiné představy o bydlení než jejich rodiče. Vázat se už moc nechtějí

V průzkumech Češi neustále tvrdí, že bydlení ve svém je to „nej“ a nic jiného nemá téměř smysl. Zpřísňující se podmínky hypoték, růst jejich sazeb i cen nemovitostí a nejistoty posledních několika málo let, ale vytvářejí koktejl změny. Mladí Češi začínají podle expertů měnit své preference a volí životní styl odlišný od toho, jak chtěli žít jejich rodiče.

Přečíst článek
Century 21

Realitka Century 21 v Česku mění majitele. Kupují ji finanční poradci

Vzniká jednička na českém trhu majetkového poradenství? Podle slov generálního ředitele nově vzniklého 4fin Holdingu se o to jeho firma rozhodně pokusí.

Přečíst článek
Nová Palmovka

Praha plánuje postavit tisíce bytů i nové čtvrti. Pomoci by mohl i soukromý sektor

Až osm tisíc nájemních bytů by mohlo vzniknout do deseti let na městských pozemcích o rozloze více než 600 tisících metrů čtverečních. Výstavbu iniciuje městská příspěvková organizace Pražská developerská společnost (PDS). Plány představili její ředitel Petr Urbánek a náměstek pražského primátora Petr Hlaváček (za TOP09).

Přečíst článek
Ilustrační foto

Analytici: pokles cen tuzemských nemovitostí není na pořadu dne

Zahraniční zpravodajské agentury začínají přinášet zprávy o poklesu cen v reakci na rostoucí ceny hypoték. Podle oslovených analytiků jde o zbytečnou paniku a tuzemsku pokles cen zatím nehrozí.

Přečíst článek
Rekonstrukce historického paláce na náměstí Republiky začne.

Míval tu prodejnu Laurin & Klement. Teď palác v centru Prahy projde proměnou za miliardu

Rekonstrukce historického paláce na náměstí Republiky začala. Projekt s názvem NR7 ponechá stávající funkční využití kombinující prostory pro obchody a služby s kancelářemi, upozornila na to společnost Crestyl.

Přečíst článek
Rezidenční výstavba ve Varšavě

Češi jsou na tom nejhůř v Evropě s dostupností bydlení. Koupit si vlastní byt je levnější i v Berlíně

Vlastní byt si pořídí rychleji v Berlíně než v Praze. Češi jsou na tom totiž v ohledu vlastnického bydlení nejhůř v Evropě.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Šéf Hypoteční banky Jiří Feix: Úrok dvě procenta na hypotéce? To už se nezopakuje

Drahé nemovitosti a drahé hypotéky nutí stále více zájemců o vlastní bydlení s koupí nemovitosti vyčkat. Doba dvouprocentních úroků na hypotéce je však již nenávratně pryč, píše ve svém komentáři pro Newstream šéf Hypoteční banky Jiří Feix.

Přečíst článek
Nový projekt společnosti Accolade ve Španělsku

Miliardář Kratina investuje ve Španělsku přes 1,5 miliardy korun, nově staví u Sevilly

Sázka na komerční nemovitosti zatím stále vynáší. Potvrzuje to skupina Accolade miliardáře Milana Kratiny. Ta se nyní rozhodla pokračovat v expanzi do Španělska.

Přečíst článek
ilustrační foto, kancelářská budova Lyra na pražském Smíchově

Firmy v Praze mají opět hlad po kancelářích, hlavně po těch menších

Po dvou koronavirových letech v Praze stoupá zájem o kancelářské prostory. Meziročně vzrostla poptávka o 44 procent a mezičtvrtletně o 29 procent. Trendem začínají být flexibilní pracoviště a při redukcích se zmenšuje velikost podlahové plochy o 15 až 20 procent. Vyplývá to z analýzy realitní poradenské společnosti JLL a informací ČTK.

Přečíst článek
Takto bude vypadat jeden z butikových hotelů v Mikulově.

Z Mikulova se stane centrum luxusní dovolené. První z pětihvězdičkových projektů se začne stavět letos

Oblíbená moravská vinařská destinace brzy rozšíří svoje ubytovací kapacity. Pětihvězdičkový hotel z pera předního britského architektonického studia by měl být dokončen v roce 2024.

Přečíst článek
Reklama

News box

Kontrola účetnictví na Bartošově ministerstvu pro místní rozvoj odhalila významné nedstatky, které však ministerstvo opravilo. Nyní už josu informace z účetnictví a rozpočtu MMR  spolehlivé, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Pokud by rezort chyby neodstranil, měly by vliv na účetní závěrku v objemu 2,7 miliardy korun.
Francouzský premiér Michel Barnier signalizoval možné zvýšení daní nejbohatším obyvatelům země a některým velkým korporacím s cílem zlepšit stav veřejných financí. Zdůraznil nicméně, že nehodlá zvyšovat daně chudším vrstvám a střední třídě. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg.
Předsednictvo vládních Pirátů včetně vicepremiéra Ivana Bartoše v neděli večer oznámilo na stranickém internetovém fóru svou rezignaci. Reagovalo tak na neúspěch v krajských volbách, po kterém původně členové předsednictva oznámili, že dávají své funkce k dispozici. Stranu povedou do výběru nového vedení, který by se měl uskutečnit 9. listopadu. Dlouholetý předseda Bartoš na lídra strany kandidovat nebude. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme