Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

hypotéky, domeček, dětská kresba

Hypoindex: Průměrná sazba atakuje šest procent. Zdražování hypoték by se mohlo zastavit v létě

Průměrná nabídková sazba hypoték podle Fincentrum Hypoindexu se v červnu přiblížila hranici šesti procent ročně.

Přečíst článek

Vltavská filharmonie má zelenou. Praha ji zaplatí, stavba se už teď prodražuje

Přečíst článek
Buďte připraveni na situaci, která může během života nastat – tedy na neschopnost dostát svým závazkům, jako například splácet hypotéku..

Jak se vyhnout neschopnosti splácet hypotéku? Pojistěte se

Splácení hypotéky, kterou jste si vzali na koupi nemovitosti, je závazkem, který na řadu let znatelně zatíží rozpočet vaší domácnosti. Buďte připraveni na situaci, která může během života nastat – tedy na neschopnost dostát svým závazkům. Předejděte problémům spojeným s insolvencí. 

Přečíst článek
Žádné vládní dotace ministra Mariana Jurečky bytovou krizi v Česku nezmění, míní komentátor newstream.cz Dalibor Martínek.

Dalibor Martínek: Teď teprve přichází krize bydlení. Vláda jen zírá a nemá žádný plán

Dosud se hlavně mluvilo o zdražování hypoték. O tom, že mladí lidé i ti starší na ně již nedosáhnou. To je pravda. Při cenách bytů, které rostou ve všech krajích, nejvíce v Ústí nad Labem, a které v Praze u novostaveb již dosahují v průměru sto padesát tisíc korun za metr čtvereční, hypotéky přestávají dávat smysl.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Vila za deset milionů? V Česku ji neseženete, v Dubaji ano

Luxusní apartmán nebo vila s výhledem na moře za 10 milionů korun? Není to nereálné. Zájem Čechů o koupi nemovitosti v zahraničí se zvyšuje, i vlivem války na Ukrajině. A dávno už nejsou v popředí zájmu jen tradiční lokality jako je Chorvatsko nebo Španělsko, podotýkají redakcí Newstream oslovení realitní makléři.

Přečíst článek

Realitní bublina v eurozóně splaskne až s výrazně dražšími hypotékami, zní z ECB

Nemovitosti v zemích eurozóny jsou předražené, někde až o extrémních šedesát procent, zní z ECB. K vyfouknutí cenové bubliny na realitním trhu by podle zprávy evropské měnové autority mohlo dojít, pokud úroky u hypoték porostou rychleji než inflace.

Přečíst článek
Finep, byty z projektu Prosek Park v Praze 9

HB Index: Zájem o investiční byty pokračuje. Prodávají se o pětinu dráž než loni

Ceny nemovitostí v Česku v letošním prvním čtvrtletí pokračovaly v rychlém růstu, vyplývá z HB Indexu Hypoteční banky. Byty zdražily meziročně o 20,6 procenta, rodinné domy o 19,6 procenta a pozemky o 23,7 procenta, což je za 11 let zveřejňování indexu dosud nejvíc. Zvyšování úrokových sazeb Českou národní bankou zatím růst nezpomalilo, uvedl předseda představenstva Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny Jiří Feix.

Přečíst článek
Úvěry hypoték, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Hypotéku teď neberte, budou levnější

Lidé se teď často ptají, zda si mají na hypotéku pořídit vlastní nemovitost, v níž spatřují pojistku proti tak rapidní inflaci.

Přečíst článek
V Modřanech vznikne nová rezidenční čtvrť.

Splachování dešťovou vodou, zelené střechy a soláry. V modřanském brownfieldu vznikne nová čtvrť

Až 47procent úspory pitné vody a schopnost absorbovat až 15 tun uhlíku ročně díky zeleni a zeleným střechám nabídne nově vznikající rezidenční čtvrť v Modřanech. Nejenom díky tomuto projektu se jeho investor dostal do prestižního seznamu Europe's Climate Leaders 2022, upozornil na to deník Financial Times.

Přečíst článek
Vltavská filharmonie

Radní Hlaváček: Filharmonie není rozmařilost, přinese Praze peníze

Ve středu Praha vyhlásila výsledky mezinárodní architektonické studie na podobu Vltavské filharmonie. Projekt, který by mohl být dokončen v roce 2032, vyjde hlavní město na šest miliard. Podle radního Prahy Petra Hlaváčka ale stavbu nejde hodnotit jako rozmařilost, ale jako dobrou investici, která městu přinese peníze. „Z příkladu ze zahraničí i analýz víme, že má významný hospodářský efekt. Je to dobrá investice nejenom města a jeho kultury, ale zároveň do jeho ekonomiky,“ uvedl v rozhovoru pro Newstream Hlaváček.

Přečíst článek
Vizualizace projektu UDI Group na Žizkově.

Developer UDI Group podal trestní oznámení na vedení Prahy 3. Žádá náhradu škody v řádech desítek milionů

Neshody kolem výstavby domu na Žižkově mezi developerem UDI Group a radnicí Praha 3 vygradovaly podáním trestního oznámení, které má redakce Newstream k dispozici a jehož podání UDI Group potvrdila. Investor požaduje kvůli stopce svého projektu po městské části náhradu škody v řádu desítek milionů korun.

Přečíst článek
Duh

Češi se rekordně zadlužili. Chtěli stihnout levnější hypotéky

Celkový dluh obyvatel Česka dosáhl na konci prvního čtvrtletí 3,07 bilionu korun a meziročně se zvýšil o rekordních 407 miliard korun. Vyplývá to z dat Bankovního a Nebankovního registru. Důvodem byl pokračující zájem o hypotéky doplněný oživením poptávky po úvěrech na spotřebu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Britská ropná a plynárenská skupina Shell preventivně přeruší těžbu na ropných plošinách Appomattox a Stones v Mexickém zálivu. Důvodem je blížící se bouřkový systém 🌪, který by v příštích dvou dnech mohl zesílit na cyklonu. Informovala o tom agentura Reuters.
Kontrola účetnictví na Bartošově ministerstvu pro místní rozvoj odhalila významné nedstatky, které však ministerstvo opravilo. Nyní už josu informace z účetnictví a rozpočtu MMR  spolehlivé, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Pokud by rezort chyby neodstranil, měly by vliv na účetní závěrku v objemu 2,7 miliardy korun.
Francouzský premiér Michel Barnier signalizoval možné zvýšení daní nejbohatším obyvatelům země a některým velkým korporacím s cílem zlepšit stav veřejných financí. Zdůraznil nicméně, že nehodlá zvyšovat daně chudším vrstvám a střední třídě. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg.
Předsednictvo vládních Pirátů včetně vicepremiéra Ivana Bartoše v neděli večer oznámilo na stranickém internetovém fóru svou rezignaci. Reagovalo tak na neúspěch v krajských volbách, po kterém původně členové předsednictva oznámili, že dávají své funkce k dispozici. Stranu povedou do výběru nového vedení, který by se měl uskutečnit 9. listopadu. Dlouholetý předseda Bartoš na lídra strany kandidovat nebude. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme