Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže na podobu nové budovy filharmonie v Praze se stalo dánské studio Bjarke Ingels Group.

Novou budovu filharmonie v Praze za šest miliard navrhlo dánské studio Bjarke Ingels Group

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže na podobu nové budovy filharmonie v Praze se stalo dánské studio Bjarke Ingels Group. Výsledky vyhlásili zástupci hlavního města a jeho Institutu plánování a rozvoje. Budova by podle plánů vedení města měla být hotová v roce 2032, náklady se odhadují asi na šest miliard korun. Nové kulturní centrum s několika sály, které by mělo být i sídlem České filharmonie, má stát u stanice metra Vltavská.

Přečíst článek
Veřejná doprava v Londýně

Nájemné v Londýně razantně zdražuje. Nemovitosti ale budou podle ekonomů zlevňovat

Přečíst článek

Chuť stavět v Česku je, finance taky. Projekty ale dusí legislativa, říká architekt

Přečíst článek
ZDR retail park Hlubovká

ZDR Investments přikoupila čtyři retail parky za půl miliardy

Skupina ZDR Investments koupila čtyři retailové parky v celkové hodnotě půl miliardy korun. Akvizicemi rozšířila své portfolio na 55 nemovitostí v celkové hodnotě 9,7 miliardy korun.

Přečíst článek
V Dolní Moravě na Orlickoústecku se v pátek otevře visutý most Sky Bridge.

Dolní Morava má nejdelší visutý most na světě. Láká na něj turisty a dráždí jím ekology

V rekreačním středisku v Dolní Moravě na Orlickoústecku se v pátek otevře visutý most Sky Bridge. Ve výšce 95 metrů překonává údolí Mlýnského potoka z horského hřebene Slamník na hřeben Chlum. S délkou 721 metrů bude stavba pro pěší nejdelší svého druhu na světě.

Přečíst článek
Rohan City, stavba

Štěpán Křeček: Stavební produkce narůstá i při skokovém zdražování, nemovitosti mohou zlevňovat

Stavební produkce v březnu zaznamenala meziroční růst o 8,2 procenta. Produkce v pozemním stavitelství se zvýšila o 6,2 procenta a produkce inženýrského stavitelství vzrostla dokonce o 14,7 procenta.

Přečíst článek
Byty, ilustrační foto

Zdražování pokračuje. Průměrná cena staršího bytu v Česku přesáhla 90 tisíc korun za metr čtvereční

Průměrná cena staršího bytu se podle studie realitní skupiny European Housing Services (EHS) , která využívá data svých zakládajících členů - realitních služeb Bezrealitky a Maxima Reality, za první čtvrtletí dostala v Česku poprvé nad 90 tisíc korun za metr čtvereční. V Praze přijde starší byt na víc než 120 tisíc za metr čtvereční a v Brně je to přes 90 tisíc. Nájmy se vrátily na ceny před koronavirovou krizí.

Přečíst článek
Projekt RSBC

Finančník Schönfeld chce od investorů půl miliardy. Postaví za to byty

Investiční skupina RSBC finančníka Roberta Schönfelda začala nabízet dvou až pětileté dluhopisy za půl miliardy korun. Získané peníze chce použít na financování realitních projektů, například na přestavbu průmyslových budov v bývalém areálu ČKD v Praze na byty. 

Přečíst článek
ŘSD, sídlo

Miliardář Passer koupil sídlo ŘSD na pražském Kačerově

Společnost Passerinvest Group miliardáře Radima Passera oznámila, že koupila od podnikatelky Simony Otavové sídlo generálního ředitelství Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na pražském Kačerově. Cena obchodu zůstala tajná.

Přečíst článek
Nájmy zdražují, nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat

Dalibor Martínek: Nájmy v blízké budoucnosti? Přátelé, kdo na to má

Jak se vyvine situace s nájmy? Žádné dobré zprávy nejsou na obzoru. Nájmy zdražují, další nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat. A projekty Prahy? Tak o tom za chvilku.

Přečíst článek
Airbnb, co-founder and CEO Brian Chesky

Pracujte, odkud chcete. Do kanceláře už vás nikdy nutit nebudeme, oznámila Airbnb zaměstnancům

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává krátkodobé ubytování v soukromí, oznámila svým zhruba šesti tisícům zaměstnanců, že mohou už nastálo pracovat na dálku. Informoval o tom list The New York Times (NYT).

Přečíst článek
Projekt Lihovar

Ceny bytů v Praze vzrostly za rok o 30 procent. Atakují úroveň 150 tisíc za metr čtvereční

Ceny nových bytů v Praze zběsile rostou. Průměrná cena za metr čtvereční se v letošním prvním čtvrtletí dostala na 145 749 korun. To je o téměř 30 procent více než před rokem, uvádí analýza předních developerů.

Přečíst článek
První ucelená část čtvrti Nová Zbrojovka v Brně, která vzniká na území někdejší továrny, se začne stavět příští rok, hotová má být v roce 2026.

Zájem Čechů o hypotéky neupadá. Půjčují si dokonce vyšší částky než loni

Zájem o hypotéky neutichl ani v prvních měsících letošního roku. Navzdory vyšším úrokům a rekordním cenám nemovitostí si ji plánuje vzít kolem 13 procent populace. Z úvěru na bydlení chtějí nejčastěji financovat vlastní bydlení. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Výrobní závod Kofoly v Krnově na Bruntálsku, který vyplavila povodeň, bude mimo provoz ještě několik týdnů. Většinu výrobků firma pokryje z jiných závodů. Pivovary skupiny v Přerově, Hanušovicích na Šumpersku a Litovli na Olomoucku pomalu obnovují provoz. Uvedla to mluvčí skupiny Kofola Jana Ptačinská Jirátová.
Britská ropná a plynárenská skupina Shell preventivně přeruší těžbu na ropných plošinách Appomattox a Stones v Mexickém zálivu. Důvodem je blížící se bouřkový systém 🌪, který by v příštích dvou dnech mohl zesílit na cyklonu. Informovala o tom agentura Reuters.
Kontrola účetnictví na Bartošově ministerstvu pro místní rozvoj odhalila významné nedstatky, které však ministerstvo opravilo. Nyní už josu informace z účetnictví a rozpočtu MMR  spolehlivé, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Pokud by rezort chyby neodstranil, měly by vliv na účetní závěrku v objemu 2,7 miliardy korun.
Francouzský premiér Michel Barnier signalizoval možné zvýšení daní nejbohatším obyvatelům země a některým velkým korporacím s cílem zlepšit stav veřejných financí. Zdůraznil nicméně, že nehodlá zvyšovat daně chudším vrstvám a střední třídě. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg.
Předsednictvo vládních Pirátů včetně vicepremiéra Ivana Bartoše v neděli večer oznámilo na stranickém internetovém fóru svou rezignaci. Reagovalo tak na neúspěch v krajských volbách, po kterém původně členové předsednictva oznámili, že dávají své funkce k dispozici. Stranu povedou do výběru nového vedení, který by se měl uskutečnit 9. listopadu. Dlouholetý předseda Bartoš na lídra strany kandidovat nebude. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme