Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Projekt Krumlovský Vltavín nabídne ve třech etapách výstavby celkem 62 apartmánů a 131 bytů.

Dvě stovky bytů, restaurace a kanceláře: Brownfield v Českém Krumlově se promění na novou čtvrť

Dvě stovky bytů vzniknou na území někdejšího průmyslového areálu Jitona v Českém Krumlově. První obyvatelé by se mohli nastěhovat už v roce 2023. Výstavba nové čtvrti vyjde zhruba na tři čtvrtě miliardy.

Přečíst článek
První ucelená část čtvrti Nová Zbrojovka v Brně, která vzniká na území někdejší továrny, se začne stavět příští rok, hotová má být v roce 2026.

Brno dotahuje Prahu v cenách bytů. Metr čtvereční tam stojí přes 100 tisíc, ukazuje analýza

Přečíst článek
Ceny starších bytů letí vzhůru, nejdráž je v Praze

Trh se staršími byty v Česku zamrzl. Kdo nemusí, ten neprodává, říká expert

Cena nemovitostí v Česku nepoklesne, i když by se to kvůli aktuálnímu stavu - nižší poptávce - dalo očekávat. Není z čeho brát. „Nové byty se staví méně, než by bylo třeba. Hlavně je ale slabý trh se staršími byty, který by měl tvořit základ trhu,“ říká v rozhovoru Jiří Pácal, ředitel realitní společnosti Central Europe Holding.

Přečíst článek
Chata Krkonoše

Chata za cenu menšího bytu v Praze? Realita, za covidu ceny vyskočily na dvojnásobek

Ceny chat a chalup se v posledních dvou letech, kdy Česko zasáhla epidemie covidu-19, ve všech krajích v průměru zdvojnásobily. Letos realitní makléři očekávají stagnaci nebo jenom mírný růst cen rekreačních nemovitostí ovlivněný inflací.

Přečíst článek
Vít Soural, Flat Zone

Vít Soural: Polský trh je zajímavější než ten český. Staví se tam víc a levněji

Vít Soural, syn miliardáře a majitele developerské společnosti Trigema Marcela Sourala, vede startup Flat Zone. Ten pod hlavičkou Trigemy sbírá a analyzuje data z českého a slovenského realitního trhu. A chystá se proniknout i do dalších evropských zemí, ve hře je Polsko. „Slováci mají sice o něco efektivnější stavební řízení než my Češi, ale ne o moc. Mnohem zajímavější je v tomto ohledu i co do objemu polský trh,“ říká Vít Soural.

Přečíst článek
Chalupa v Borovanech na jižní Moravě

Původní chalupu zachránit nešlo, na jejím místě stojí nová. Na střeše má saunu a bazén

Nejprve chtěli původní stavení ve vinařské uličce v Borovanech zachránit. Kvůli katastrofálnímu stavu objektu nakonec architekti ze studia Senaa od tohoto záměru upustili a navrhli na svažitý pozemek nový dům.

Přečíst článek
Dubai Marina

Dubajští makléři a developeři si mnou ruce. Rusové tam ve velkém skupují nemovitosti

Rusové pod tlakem sankcí nachází bezpečný přístav pro své peníze v Dubaji. Realitní trh v emirátu díky boháčům z Moskvy zažívá nebývalý boom, upozorňuje server CNBC. 

Přečíst článek
hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Objem hypoték v únoru spadl téměř o čtvrtinu, ukazují statistiky ČBA

Banky a stavební spořitelny poskytly v únoru hypoteční úvěry za 25,1 miliardy korun, což je proti lednu pokles o 23 procent. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace (ČBA) Hypomonitor. Úrokové sazby dál rostly.

Přečíst článek
Stavba průmyslové haly

Developer CTP loni vydělal přes miliardu eur

Developerská společnost CTP Group nizozemského podnikatele Remona Vose má za sebou velmi slušný rok. Vydělala přes miliardu eur, čtyřnásobek toho, co předloni, uvedla firma.

Přečíst článek
hypotéky, domeček, dětská kresba

Válka na Ukrajině prodraží Čechům hypotéky. Úroky z nich půjdou až k šesti procentům

Válka na Ukrajině prodraží Čechům úvěry na bydlení. Průměrná úroková sazba by se podle Fincentrum Hypoindexu mohla letos dostat až na šest procent.

Přečíst článek
Takto se promění usedlost Cibulka.

Respekt k historii a moderní hospic pro děti: Tak se promění neudržovaná Cibulka

Usedlost Cibulka se promění podle projektu architektonického studia Peter Hájek Architekti. Stávající budovy projdou citlivou rekonstrukcí a přibude jedna nová.

Přečíst článek
Manifesto Market Berlín otevře v druhé polovině letošního roku.

Manifesto míří do Německa. V Berlíně otevře dosud největší gastronomický hub

Manifesto Market míří za hranice. Gastronomický koncept se ještě letos otevře v berlínské čtvrti Potsdamer Platz. Ve spolupráci s developerskou skupinou Brookfield Properties tentokrát oživí prostor o ploše více než čtyři tisíce metrů čtverečních. Půjde o dosud největší projekt nesoucí otisk Manifesta.

Přečíst článek
Reklama

News box

Deset miliard eur určených na pomoc zemím postiženým záplavami, mezi kterými je i Česko,  nejsou nové peníze, které státy dostanou od Evropské unie navíc. Jde o peníze již přidělené například České republice v rámci kohezních fondů na období 2021 až 2027, Česko je ale bude moci nově použít například právě k obnově poničené infrastruktury a projekty nebudou muset být spolufinancovány státem, jak to u financí z těchto fondů bývá běžné. 
Pozitivní test na covid-19 mělo podle statistik ministerstva zdravotnictví (MZd) v září zatím 📈 víc než 10 tisíc lidí, téměř každý třetí testovaný pro zjištění diagnózy. Podle údajů Státního zdravotního ústavu (SZÚ) začalo od září přibývat obecně akutních respiračních infekcí (ARI), kam kromě covidu-19 započítávají lékaři i chřipku nebo další sezonní onemocnění.
Bankám a spořitelnám v Česku v prvním pololetí letošního roku stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 4,25 miliardy korun, tedy o osm procent, na 59,94 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka. Bilanční suma bank ke konci června činila 10,621 bilionu korun, což je meziroční nárůst o 640 miliard korun.
Výrobní závod Kofoly v Krnově na Bruntálsku, který vyplavila povodeň, bude mimo provoz ještě několik týdnů. Většinu výrobků firma pokryje z jiných závodů. Pivovary skupiny v Přerově, Hanušovicích na Šumpersku a Litovli na Olomoucku pomalu obnovují provoz. Uvedla to mluvčí skupiny Kofola Jana Ptačinská Jirátová.
Britská ropná a plynárenská skupina Shell preventivně přeruší těžbu na ropných plošinách Appomattox a Stones v Mexickém zálivu. Důvodem je blížící se bouřkový systém 🌪, který by v příštích dvou dnech mohl zesílit na cyklonu. Informovala o tom agentura Reuters.
Kontrola účetnictví na Bartošově ministerstvu pro místní rozvoj odhalila významné nedstatky, které však ministerstvo opravilo. Nyní už josu informace z účetnictví a rozpočtu MMR  spolehlivé, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Pokud by rezort chyby neodstranil, měly by vliv na účetní závěrku v objemu 2,7 miliardy korun.
Francouzský premiér Michel Barnier signalizoval možné zvýšení daní nejbohatším obyvatelům země a některým velkým korporacím s cílem zlepšit stav veřejných financí. Zdůraznil nicméně, že nehodlá zvyšovat daně chudším vrstvám a střední třídě. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg.
Předsednictvo vládních Pirátů včetně vicepremiéra Ivana Bartoše v neděli večer oznámilo na stranickém internetovém fóru svou rezignaci. Reagovalo tak na neúspěch v krajských volbách, po kterém původně členové předsednictva oznámili, že dávají své funkce k dispozici. Stranu povedou do výběru nového vedení, který by se měl uskutečnit 9. listopadu. Dlouholetý předseda Bartoš na lídra strany kandidovat nebude. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme