Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Tak bude možná vypadat okolí Florence v budoucnu.

Největší brownfield v centru Prahy se změní

Nová náměstí, parky i budovy. Tak by se měl v budoucnu přeměnit brownfield na Florenci podle zadání urbanistické soutěže Florenc 21. Do jejího finále se probojovaly návrhy tří mezinárodních týmů. 

Přečíst článek

V Číně se prostavěli do kvality, tvrdí architektka mrakodrapů Eva Le Peutrec

Přečíst článek

Bydlení „za čárou“. Před pandemií hit, nyní nulový zájem

Přečíst článek
Projekt Duga v Bělehradu.

Levnější pozemky a rychlejší „stavebko” žene české developery na Balkán

Přečíst článek
Rekonstrukce hradu Helfštýn.

Prestižní architektonickou cenu získala výjimečná rekonstrukce hradu Helfštýn

Prestižní ocenění, Českou cenu za architekturu, udělované letos již pošesté, získali Miroslav Pospíšil a Martin Karlík z kanceláře atelier-r za návrh rekonstrukce hradu Helfštýn.

Přečíst článek
Museumpark v centru Rotterdamu od ateliéru MVRD.

Pražskou filharmonii navrhnou architektonická esa. Jsou mezi nimi i Češi

Hlavní město zveřejnilo jména 15 architektonických týmů, které zpracují návrh budoucí podoby Vltavské filharmonie. V užším výběru se objevila i česká jména.

Přečíst článek
Sídlo společnosti Kloboucká lesní navrhli architekti ze studia Mjölk.

Místo střechy solární šindele

Část střech ze solárních šindelů, část prosklená. Sídlo společnosti Kloboucká Lesní není jen administrativním zázemím, ale i laboratoří pro vývoj ekologičtějšího bydlení.

Přečíst článek
Textilní továrna se proměnila.

Místo textilky kanceláře a galerie. Podívejte se na zdařilou konverzi

Původní dřevěné trámy i ocelové nosníky. Architekti ze studia Henkai zachovali původní detaily a někdejší textilku přeměnili na moderní továrnu i multifunkční prostor.

Přečíst článek
Vítězné náměstí Praha 6

Na Vítězném náměstí v Praze zmizí proluka. Univerzita prodala pozemky miliardářům

V západní části Vítězného náměstí v Praze 6 mezi ulicemi Evropská a Jugoslávských partyzánů zmizí nezastavěná plocha. Pozemky od Vysoké školy chemicko – technologické (VŠCHT) koupilo za částku těsně převyšující jednu miliardu korun konsorcium developerů. Penta Real Estate, Kaprain Group a Sekyra Group tam postaví kanceláře, obchody i byty.

Přečíst článek
Jan Borůvka, generální sekretář Asociace realitních kanceláří ČR

Jan Borůvka: To, co se děje na realitním trhu, je hysterie

Ačkoli realitní profesionál, sám je překvapen tím, jak je potřeba vlastnit nemovitost u lidí silná. "Přece normální je i být v nájmu," říká k dlouhodobému růstu cen nemovitostí v rozhovoru pro newstream.cz generální sekretář Asociace realitních kanceláří ČR Jan Borůvka. Obchodování s nemovitostmi se přitom kultivuje – do konce letošního roku budou muset mít makléři, kteří neměli příslušné vzdělání a praxi, povinné zkoušky. „A lepší vzdělání už je znát,“ říká. Počet obchodníků se ale nesnížil.

Přečíst článek
Vinný bar.

Místo skladu vinný bar. Znojemské vinařství prochází revitalizací

Výhled na západ i východ slunce nad vrchem Děvín a stylovou degustaci vína nově nabízí vinařství Reisen v Pavlově. Objekt, v němž vinařství sídlí, totiž prošel první fází přeměny.

Přečíst článek
miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

Lidé zapomněli, že peníze se vydělávají prací, říká miliardář Soural

Marcel Soural se letos poprvé dostal do žebříčku sta nejbohatších Čechů, který sestavuje časopis Forbes. Ten majetek jednoho z největších českých developerů odhadl na 2,6 miliardy korun. V klubu nejbohatších Čechů tak obsadil 97. místo. Po pádu Bohemia Energy Jiřího Písaříka je o příčku výše. První velký rozhovor po oznámení výsledků poskytl Soural pro newstream.cz. 

Přečíst článek
Domy za jedno euro. Víme, kde všude je nabízí. Historické centrum městečka Ragusa Ibla na Sicílii.

Domy za jedno euro. Víme, kde všude je nabízí

S možností pořídit si dům za jedno euro přišlo před několika lety pár městeček na Sicílii. V současné době se k projektu připojilo přes 40 italských obcí a zdá se, že levné nemovitosti si nachází své kupce. Která města dům za euro nabízí a jak tento koncept vůbec funguje?

Přečíst článek
Vít Soural, Flat Zone

Syn miliardáře Sourala expanduje na Slovensko se srovnávačem cen bytů

Vít Soural, syn miliardáře a majitele developerské společnosti Trigema Marcela Sourala, chystá vstup na slovenský trh se svým start-upem Flat Zone, který se věnuje datové analytice. Cenové mapy bytů, které tvoří, patří k nejpřesnějším z těch, jež jsou v Česku k dispozici. Ve výhledu je také Polsko. Marcel Soural se letos poprvé ocitl v žebříčku časopisu Forbes mezi sto nejbohatšími obyvateli Česka, jeho majetek Forbes odhaduje na 2,6 miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pěstování konopí do počtu tří rostlin by do budoucna  nemělo být ani přestupkem. Zamýšlená legalizace se týká pouze pěstování pro vlastní potřebu, a to lidmi staršími 21 let. Hranicí mezi přestupkem a trestným činem má pak být překročení počtu pěti rostlin. Doma bude možné legálně přechovávat až 50 gramů sušiny konopí, mimo domov 25 gramů.
Zbývající pozemky a stavby v rekreačním areálu v Rabyni na Benešovsku, který patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, v úterý jdou do aukce. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) za ně chce dohromady minimálně 4️⃣2️⃣,2️⃣ milionu. 
Po povodních se stále pohřešuje v ČR 8️⃣ osob, šest z nich v přímé souvislosti se záplavami. Pět lidí zemřelo, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) po zasedání Ústředního krizového štábu. Zachráněno bylo 1516 lidí. Hasiči během záplav zasahovali víc než u 25 tisíc událostí, to je zhruba osmina ročního průměru. 
Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek se 🤝 dohodl se zakladatelem a výkonným ředitelem investiční skupiny Rockaway Capital Jakubem Havrlantem na vstupu do divize Rockaway Arts, která zastřešuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, hudební festival Colours of Ostrava nebo přehlídku designu a módy Designblok. 
Končící šéf Pirátů Ivan Bartoš půjde na úterní jednání s premiérem 👨 Petrem Fialou (ODS) se seznamem věcí, které musí fungovat jinak, aby vládní spolupráce dávala smysl i pirátským voličům. Uvedl to na svém facebookovém účtu. Fiala předtím na síti X napsal, že s Bartošem bude mluvit o digitalizaci stavebního řízení a situaci v České pirátské straně.
Izraelské vzdušné údery si v jižním Libanonu vyžádaly životy nejméně 1️⃣8️⃣2️⃣ lidí a dalších 727 jich zranily, uvedlo v nové bilanci libanonské ministerstvo zdravotnictví. Mezi oběťmi jsou podle něj ženy, děti i zdravotníci. Izrael provádí v Libanonu vzdušné údery, o kterých uvádí, že jsou zacílené na militantní hnutí Hizballáh podporované Íránem.
Vydavatelství Economia od počátku října zdraží ve volném prodeji tištěné Hospodářské noviny a týdeník Ekonom. Jako důvod vydavatelství uvedlo zvýšení distribučních nákladů, které nastalo v návaznosti na ukončení distribuce Lidových novin. Prodejní cena tištěných Hospodářských novin se od 1. října zvýší o pětikorunu na 4️⃣5️⃣ korun. U týdeníku Ekonom vzroste ze 65 na 70 korun.
Jihokorejská společnost Samsung Display plánuje ve Vietnamu investovat 1️⃣,8️⃣ miliardy dolarů (40,6 miliardy korun) do závodu na výrobu displejů OLED pro automobily a technologická zařízení. Oznámila to vietnamská vláda. Tento typ displejů využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod.
Deset miliard eur určených na pomoc zemím postiženým záplavami, mezi kterými je i Česko,  nejsou nové peníze, které státy dostanou od Evropské unie navíc. Jde o peníze již přidělené například České republice v rámci kohezních fondů na období 2021 až 2027, Česko je ale bude moci nově použít například právě k obnově poničené infrastruktury a projekty nebudou muset být spolufinancovány státem, jak to u financí z těchto fondů bývá běžné. 
Pozitivní test na covid-19 mělo podle statistik ministerstva zdravotnictví (MZd) v září zatím 📈 víc než 10 tisíc lidí, téměř každý třetí testovaný pro zjištění diagnózy. Podle údajů Státního zdravotního ústavu (SZÚ) začalo od září přibývat obecně akutních respiračních infekcí (ARI), kam kromě covidu-19 započítávají lékaři i chřipku nebo další sezonní onemocnění.
Reklama
Reklama
Doporučujeme