Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Kancelářský život

Pražští zaměstnanci se v kancelářích tlačí skoro jako v Bombaji

Průměrný pražský zaměstnanec má v kanceláři prostor 11 metrů čtvereční. Má tak mnohem blíže kolegům z Bombaje než těm z Chicaga nebo Mnichova.

Přečíst článek
Kamenolom, ilustrační foto

František Janáč: Stavět se bude dál pomalu, dráž, a ještě nebude z čeho

Přečíst článek
Hotel Andaz

Praze chybějí luxusní hotely. Investoři i přes covid dokončují přestavby

Navzdory pandemii a dramatickému úbytku turistů přibývají v Praze luxusní hotely. Segment „pětihvězd” ale přesto stále není nasycen.

Přečíst článek
Sdílené kanceláře WeWork v japonské Osace

Firmy volí home office a WeWork dál prohlubuje ztrátu

Uklizené stoly, prázdné židle a ohlušující ticho. Tak vypadaly a kvůli rychle se šířící mutaci delta covidu zase začínají vypadat prostory poskytovatele sdílených kanceláří WeWork. Dříve hvězda Wall Streetu v covidu dál prohlubuje ztrátu.

Přečíst článek
Areál Sázavského kláštera prošel náročnou rekonstrukcí.

Rekonstrukce Sázavského kláštera je dokončena. Podívejte se na výsledek

Areál Sázavského kláštera prošel náročnou rekonstrukcí, která probíhala podle návrhu architektů ze Studia acht.

Přečíst článek
Někdejší sýpka funguje jako penzion.

Povedená rekonstrukce soutěží o prestižní architektonickou cenu

Místo bourání se architekti ze studia ORA rozhodli bývalé hospodářské stavení ze 17. století zachránit. Zajímavá realizace zaujala nejenom zahraniční odborná média, dostala se i do užšího výběru České ceny za architekturu.

Přečíst článek
Byty, ilustrační foto

Nové byty v Praze zdražují a dál budou. Metr čtvereční je za víc než 118 tisíc

Prodejní ceny nových bytů v Praze na konci června meziročně vzrostly v průměru o 9,4 procenta na 118 480 korun za metr čtvereční. Proti prvnímu čtvrtletí stouply ceny o 5,6 procenta, uvádí aktuální analýza developerských firem Trigema, Skanska Reality a Central Group.

Přečíst článek
Dům s výhledem na Dyji a Znojemský hrad navrhlo studio Kuba & Pilař architekti.

Zelená střecha a výhled na hrad. Dům ve Znojmě boduje v prestižní soutěži

Architekti z brněnského studia Kuba & Pilař navrhli dům do svažitého a úzkého pozemku u Dyje. Teď bojuje o Českou cenu za architekturu.

Přečíst článek
432 Park Avenue je rezidenční mrakodrap v newyorském Midtown Manhattanu.

V New Yorku se prodává byt za 169 milionů dolarů

Byt v 96. patře newyorského rezidenčního komplexu 432 Park Avenue je na prodej. Cena? 169 milionů dolarů. 

Přečíst článek
Pivovar v Mostě navrhli architekti ze studia ADR

Na pivo do Mostu. Na kraji města nově stojí stylový minipivovar s restaurací

Architekti Petr Kolář a Aleš Lapka, jejichž studio ADR má za sebou desítky realizací po celém světě, zanechali svoje stopy i na severozápadě Čech, konkrétně v Mostě. Na svažitém pozemku na okraji města navrhli objekt minipivovaru.

Přečíst článek
Kancelářská budova Lyra na pražském Smíchově změnila majitele.

Kancelářskou budovu Lyra na Smíchově koupil od Němců český realitní fond

Realitní fond 100 Towers Holding koupil od německé společnosti Bauer Media kancelářskou budovu Lyra na pražském Smíchově. Cenu transakce odmítly strany komentovat.

Přečíst článek
Řadový dům ve Španělsku.

Kvůli covidu Češi kupují nemovitosti v zahraničí. Nejčastěji za sedm milionů

Covid a nárůst cen tuzemských nemovitostí vyhnal Čechy na nákup domů a bytů do zahraničí. Kde si je nejčastěji pořizují a za kolik?

Přečíst článek
Reklama

News box

Odhad pojištěných škod následkem povodní, která zasáhly Česko minulý týden, 📈 stoupl o více než dvě miliardy korun na 19,3 miliardy korun. Roste zejména odhad škod za podnikatelská pojištění, který již činí 61 procent z celku. Pojišťovny mají nahlášeno 49.700 pojistných událostí za 8,4 miliardy korun. 
Vedení ANO chce vědět, s jakým 📜 programem jde hnutí do koalic v krajích, aby cíle nebyly v rozporu s celostátními prioritami ANO. Uvedl to první místopředseda hnutí Karel Havlíček. Hlavní slovo mají lídři v krajích, v zásadních věcech je ale podle něj potřeba shoda.
Pěstování konopí do počtu tří rostlin by do budoucna  nemělo být ani přestupkem. Zamýšlená legalizace se týká pouze pěstování pro vlastní potřebu, a to lidmi staršími 21 let. Hranicí mezi přestupkem a trestným činem má pak být překročení počtu pěti rostlin. Doma bude možné legálně přechovávat až 50 gramů sušiny konopí, mimo domov 25 gramů.
Zbývající pozemky a stavby v rekreačním areálu v Rabyni na Benešovsku, který patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, v úterý jdou do aukce. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) za ně chce dohromady minimálně 4️⃣2️⃣,2️⃣ milionu. 
Po povodních se stále pohřešuje v ČR 8️⃣ osob, šest z nich v přímé souvislosti se záplavami. Pět lidí zemřelo, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) po zasedání Ústředního krizového štábu. Zachráněno bylo 1516 lidí. Hasiči během záplav zasahovali víc než u 25 tisíc událostí, to je zhruba osmina ročního průměru. 
Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek se 🤝 dohodl se zakladatelem a výkonným ředitelem investiční skupiny Rockaway Capital Jakubem Havrlantem na vstupu do divize Rockaway Arts, která zastřešuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, hudební festival Colours of Ostrava nebo přehlídku designu a módy Designblok. 
Končící šéf Pirátů Ivan Bartoš půjde na úterní jednání s premiérem 👨 Petrem Fialou (ODS) se seznamem věcí, které musí fungovat jinak, aby vládní spolupráce dávala smysl i pirátským voličům. Uvedl to na svém facebookovém účtu. Fiala předtím na síti X napsal, že s Bartošem bude mluvit o digitalizaci stavebního řízení a situaci v České pirátské straně.
Izraelské vzdušné údery si v jižním Libanonu vyžádaly životy nejméně 1️⃣8️⃣2️⃣ lidí a dalších 727 jich zranily, uvedlo v nové bilanci libanonské ministerstvo zdravotnictví. Mezi oběťmi jsou podle něj ženy, děti i zdravotníci. Izrael provádí v Libanonu vzdušné údery, o kterých uvádí, že jsou zacílené na militantní hnutí Hizballáh podporované Íránem.
Vydavatelství Economia od počátku října zdraží ve volném prodeji tištěné Hospodářské noviny a týdeník Ekonom. Jako důvod vydavatelství uvedlo zvýšení distribučních nákladů, které nastalo v návaznosti na ukončení distribuce Lidových novin. Prodejní cena tištěných Hospodářských novin se od 1. října zvýší o pětikorunu na 4️⃣5️⃣ korun. U týdeníku Ekonom vzroste ze 65 na 70 korun.
Jihokorejská společnost Samsung Display plánuje ve Vietnamu investovat 1️⃣,8️⃣ miliardy dolarů (40,6 miliardy korun) do závodu na výrobu displejů OLED pro automobily a technologická zařízení. Oznámila to vietnamská vláda. Tento typ displejů využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod.
Reklama
Reklama
Doporučujeme