Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: Luxus není zlatý kohoutek, ale dokonalá funkčnost

Petr Kolář patří k nejžádanějším českým architektům současnosti, i miliardáři na něj stojí frontu. Staví hotelové resorty, vesnice, olympijské parky i rodinné domy. Označení „architekt miliardářů” se ale brání. „Kvalitní architektura jde dělat i s útlým rozpočtem, stavíme projekty i za milion,” říká Kolář v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek
Tea House v Čeladné vznikl podle návrhů architektů z mezinárodního studia CMS.

V Čeladné přibyla nová stavba, její střecha kopíruje reliéf Beskyd

Přečíst článek

Covid přinesl zvláštní situaci. Nájmy jdou dolů, ale ceny bytů rostou

Přečíst článek
Jak bude vypadat okolí jezera Milada na Mostecku

Nové pláže, vyhlídky i pikniková místa. Švédi promění okolí jezera Milada

Zatopený Důl Chabařovice změní projekt švédského studia Mandaworks. V okolí jezera Milada vznikne řada drobných objektů určených k rekreaci i aktivnímu odpočinku.

Přečíst článek
The old Village od Lawers
video

Skotská vesnice, kde straší, je na prodej. Pozemek s ruinami vyjde na pět milionů

Opuštěná vesnice ve Skotsku, v níž podle pověstí straší, je na prodej. Asi tři hektary čtvereční zahrnující pláž nebo starobylé ruiny vyjde na 173 tisíc liber, v přepočtu na zhruba pět milionů korun.

Přečíst článek
Takto bude vypadat Campus Albertov.

Kampus Albertov. Osmimiliardová investice je blíž své realizaci

Má to být největší a nejdražší investice v novodobé historii Karlovy univerzity. Výstavba Kampusu Albertov vyjde na bezmála osm miliard korun. Projekt už získal územní rozhodnutí.

Přečíst článek
Art villas Costa Rica, Formafatal, architektura

Stylová dovolená. Resort uprostřed kostarické džungle navrhli Češi

Nad pláží Hermosa, nedaleko kostarického městečka Uvita, se v prudkém svahu džungle ukrývá resort Art Villas. Komplex tří betonových vil a několika stromových domů navrhli čeští architekti pro českého investora.

Přečíst článek
Výstavba bytů, ilustrační foto

Dvanáct pandemických trendů českého trhu s nemovitostmi

Hypotéky během pandemie narazily na své dno, nájmy zlevnily, naproti tomu ceny rekreačních nemovitostí se urvaly. A hotely? Ty předělávají své pokoje zpět na byty. Současné trendy českého nemovitostního shrnuje Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity Bank.

Přečíst článek
Kovařovicova vila je na prodej.

Perla pražského kubismu Kovařovicova vila je na prodej. Cena je utajená

Kubistická Kovařovicova vila v Praze pod Vyšehradem je na prodej. Třípodlažní vila byla postavena v roce 1913 podle návrhu architekta Josefa Chochola, stavitelem byl Bedřich Kovařovic. Vila je památkově chráněna, Národní památkový ústav (NPÚ) ji označuje za jedno z vrcholných děl české kubistické architektury. Podle mluvčí NPÚ Andrey Holasové je v Praze kubistických vil „jako šafránu”. Katalog NPÚ obsahuje 21 pražských památek, které jsou kubistické nebo mají výrazné kubistické prvky.

Přečíst článek
Krejčířova vila v pražských Černošicích při zásahu hasičů při fatálním požáru v srpnu roku 2019. Od té doby nemovitost chátrá.

Nechtěná Křejčířova vila. Soud zamítl pokus rodiny o její přepsání na stát

Krajský soud v Praze zamítl žalobu, kterou se manželka odsouzeného Radovana Krejčíře snažila dosáhnout přepsání Krejčířovy vily v pražských Černošicích na stát. Informaci přinesla Česká televize (ČT). Krejčířova rodina tvrdí, že nemá prostředky na to, aby se o vilu starala. Podle Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) ale takový přepis není možný, protože je objekt součástí exekuce. Rozsudek zatím není pravomocný.

Přečíst článek
Reklama

News box

Odhad pojištěných škod následkem povodní, která zasáhly Česko minulý týden, 📈 stoupl o více než dvě miliardy korun na 19,3 miliardy korun. Roste zejména odhad škod za podnikatelská pojištění, který již činí 61 procent z celku. Pojišťovny mají nahlášeno 49.700 pojistných událostí za 8,4 miliardy korun. 
Vedení ANO chce vědět, s jakým 📜 programem jde hnutí do koalic v krajích, aby cíle nebyly v rozporu s celostátními prioritami ANO. Uvedl to první místopředseda hnutí Karel Havlíček. Hlavní slovo mají lídři v krajích, v zásadních věcech je ale podle něj potřeba shoda.
Pěstování konopí do počtu tří rostlin by do budoucna  nemělo být ani přestupkem. Zamýšlená legalizace se týká pouze pěstování pro vlastní potřebu, a to lidmi staršími 21 let. Hranicí mezi přestupkem a trestným činem má pak být překročení počtu pěti rostlin. Doma bude možné legálně přechovávat až 50 gramů sušiny konopí, mimo domov 25 gramů.
Zbývající pozemky a stavby v rekreačním areálu v Rabyni na Benešovsku, který patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, v úterý jdou do aukce. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) za ně chce dohromady minimálně 4️⃣2️⃣,2️⃣ milionu. 
Po povodních se stále pohřešuje v ČR 8️⃣ osob, šest z nich v přímé souvislosti se záplavami. Pět lidí zemřelo, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) po zasedání Ústředního krizového štábu. Zachráněno bylo 1516 lidí. Hasiči během záplav zasahovali víc než u 25 tisíc událostí, to je zhruba osmina ročního průměru. 
Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek se 🤝 dohodl se zakladatelem a výkonným ředitelem investiční skupiny Rockaway Capital Jakubem Havrlantem na vstupu do divize Rockaway Arts, která zastřešuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, hudební festival Colours of Ostrava nebo přehlídku designu a módy Designblok. 
Končící šéf Pirátů Ivan Bartoš půjde na úterní jednání s premiérem 👨 Petrem Fialou (ODS) se seznamem věcí, které musí fungovat jinak, aby vládní spolupráce dávala smysl i pirátským voličům. Uvedl to na svém facebookovém účtu. Fiala předtím na síti X napsal, že s Bartošem bude mluvit o digitalizaci stavebního řízení a situaci v České pirátské straně.
Izraelské vzdušné údery si v jižním Libanonu vyžádaly životy nejméně 1️⃣8️⃣2️⃣ lidí a dalších 727 jich zranily, uvedlo v nové bilanci libanonské ministerstvo zdravotnictví. Mezi oběťmi jsou podle něj ženy, děti i zdravotníci. Izrael provádí v Libanonu vzdušné údery, o kterých uvádí, že jsou zacílené na militantní hnutí Hizballáh podporované Íránem.
Vydavatelství Economia od počátku října zdraží ve volném prodeji tištěné Hospodářské noviny a týdeník Ekonom. Jako důvod vydavatelství uvedlo zvýšení distribučních nákladů, které nastalo v návaznosti na ukončení distribuce Lidových novin. Prodejní cena tištěných Hospodářských novin se od 1. října zvýší o pětikorunu na 4️⃣5️⃣ korun. U týdeníku Ekonom vzroste ze 65 na 70 korun.
Jihokorejská společnost Samsung Display plánuje ve Vietnamu investovat 1️⃣,8️⃣ miliardy dolarů (40,6 miliardy korun) do závodu na výrobu displejů OLED pro automobily a technologická zařízení. Oznámila to vietnamská vláda. Tento typ displejů využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod.
Reklama
Reklama
Doporučujeme