Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Richard Lugner - informace o tématu

Richard Lugner

V 91 letech zemřel rakouský miliardář. V červnu měl svatbu

Ve věku 91 let v pondělí zemřel známý rakouský miliardář a podnikatel Richard Lugner, informují rakouská média. Lugnerovo jméno bylo spojováno především s každoročním vídeňským plesem v opeře, kam zval hvězdy showbyznysu z celého světa, připomíná agentura APA.

Přečíst článek
Reklama

News box

Víkendové záplavy a silné deště s větrem způsobily státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) podle prvních odhadů škody na majetku za více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ milionů korun. Zejména jde o škody na lesních cestách. V lesích spravovaných podnikem je po povodni poškozeno nejméně 260 tisíc metrů krychlových dřeva, což představuje přes tři procenta ročních těžeb. 
Mzdy letos 📈 rostou napříč obory i profesemi, ve srovnání s loňskem nejčastěji od pěti do deseti procent. Výjimku tvoří IT, kde mzdy loni narazily na pomyslný strop, a stavebnictví, jež zažívá stagnaci. Po dvou a čtvrt letech poklesů začala v některých oborech stoupat i reálná mzda, vyplývá z průzkumu personální agentury Grafton Recruitment, který představil její ředitel Martin Malo.
Německou opoziční konzervativní unii CDU/CSU povede do parlamentních voleb v příštím roce 👨 Friedrich Merz, oznámil předseda sesterské bavorské CSU Markus Söder, který byl považován za Merzova největšího rivala. CDU/CSU by podle současných průzkumů volby s více než 30 procenty hlasů vyhrála, Merz by se tak mohl stát příštím německým kancléřem.
Právníci zastupující sociální síť TikTok a vládu Spojených států se v pondělí poprvé střetli u soudu ve sporu kolem nového zákona, který by už na začátku příštího roku mohl umožnit  zákaz této platformy ve Spojených státech. Společnost jej označila za bezprecedentní zásah do svobody slova v USA a za protiústavní opatření.
Ursula von der Leyenová oznámila složení nové Evropské komise. Bude v ní 16 mužů a 1️⃣1️⃣ žen a bude mít šest výkonných místopředsedů, z toho čtyři ženy. Místopředsedy mají být Estonka Kaja Kallasová, Francouz Stéphane Sejourné, Španělka Teresa Riberaová, Rumunka Roxana Minzatuová, Finka Henna Virkkunenová a Ital Rafaelle Fitto.
Česko uspělo v úsilí získat pro Jozefa Síkelu (STAN) silné ekonomické portfolio, uvedl premiér 👨 Petr Fiala (ODS) po oznámení, že Síkela má v nové Evropské komisi zastávat pozici eurokomisaře pro mezinárodní partnerství. Portfolio spojuje obchod, rozvojovou politiku, geopolitické vztahy a bezpečnost, Síkela také bude pracovat s největším rozpočtem z dosavadních českých členů EK, uvedl Fiala na síti X.
Český ministr průmyslu 👨 Jozef Síkela má být v nové Evropské komisi komisařem pro mezinárodní partnerství. Šéfka unijní exekutivy Ursula von der Leyenová to oznámila na tiskové konferenci ve Štrasburku. 
Rybník Rožmberk na Jindřichohradecku začal před 10:00 přetékat bezpečnostním přelivem. Voda se volně rozlévá do krajiny. Bude trvat několik hodin, než se řekou Lužnice dostane do první obce, kterou je Lužnice, uvedla její starostka 👩 Tereza Širhalová.
V Rumunsku dále roste počet mrtvých v důsledku 🌊 záplav způsobených tlakovou níží Boris. Sedmou oběť nalezli záchranáři v nejpostiženější župě Galatsi na východě země, informoval server Digi24.
Čína a Rusko zahájily společné vojenské námořní cvičení. Lodě čínské pobřežní stráže Mej-šan a Siou-šan připluly do ruského přístavu Vladivostok na Dálném východě. Informovala o tom agentura Reuters. Slavnostní setkání 🚢 flotil se uskutečnilo dnes, na programu jsou společná cvičení i hlídky. Společné cvičení je plánováno do 20. září.
Reklama
Reklama
Doporučujeme