Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rockaway Arts - informace o tématu

Reklama

News box

Odhad pojištěných škod následkem povodní, která zasáhly Česko minulý týden, 📈 stoupl o více než dvě miliardy korun na 19,3 miliardy korun. Roste zejména odhad škod za podnikatelská pojištění, který již činí 61 procent z celku. Pojišťovny mají nahlášeno 49.700 pojistných událostí za 8,4 miliardy korun. 
Vedení ANO chce vědět, s jakým 📜 programem jde hnutí do koalic v krajích, aby cíle nebyly v rozporu s celostátními prioritami ANO. Uvedl to první místopředseda hnutí Karel Havlíček. Hlavní slovo mají lídři v krajích, v zásadních věcech je ale podle něj potřeba shoda.
Pěstování konopí do počtu tří rostlin by do budoucna  nemělo být ani přestupkem. Zamýšlená legalizace se týká pouze pěstování pro vlastní potřebu, a to lidmi staršími 21 let. Hranicí mezi přestupkem a trestným činem má pak být překročení počtu pěti rostlin. Doma bude možné legálně přechovávat až 50 gramů sušiny konopí, mimo domov 25 gramů.
Zbývající pozemky a stavby v rekreačním areálu v Rabyni na Benešovsku, který patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, v úterý jdou do aukce. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) za ně chce dohromady minimálně 4️⃣2️⃣,2️⃣ milionu. 
Po povodních se stále pohřešuje v ČR 8️⃣ osob, šest z nich v přímé souvislosti se záplavami. Pět lidí zemřelo, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) po zasedání Ústředního krizového štábu. Zachráněno bylo 1516 lidí. Hasiči během záplav zasahovali víc než u 25 tisíc událostí, to je zhruba osmina ročního průměru. 
Zakladatel investiční skupiny KKCG Karel Komárek se 🤝 dohodl se zakladatelem a výkonným ředitelem investiční skupiny Rockaway Capital Jakubem Havrlantem na vstupu do divize Rockaway Arts, která zastřešuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, hudební festival Colours of Ostrava nebo přehlídku designu a módy Designblok. 
Končící šéf Pirátů Ivan Bartoš půjde na úterní jednání s premiérem 👨 Petrem Fialou (ODS) se seznamem věcí, které musí fungovat jinak, aby vládní spolupráce dávala smysl i pirátským voličům. Uvedl to na svém facebookovém účtu. Fiala předtím na síti X napsal, že s Bartošem bude mluvit o digitalizaci stavebního řízení a situaci v České pirátské straně.
Izraelské vzdušné údery si v jižním Libanonu vyžádaly životy nejméně 1️⃣8️⃣2️⃣ lidí a dalších 727 jich zranily, uvedlo v nové bilanci libanonské ministerstvo zdravotnictví. Mezi oběťmi jsou podle něj ženy, děti i zdravotníci. Izrael provádí v Libanonu vzdušné údery, o kterých uvádí, že jsou zacílené na militantní hnutí Hizballáh podporované Íránem.
Vydavatelství Economia od počátku října zdraží ve volném prodeji tištěné Hospodářské noviny a týdeník Ekonom. Jako důvod vydavatelství uvedlo zvýšení distribučních nákladů, které nastalo v návaznosti na ukončení distribuce Lidových novin. Prodejní cena tištěných Hospodářských novin se od 1. října zvýší o pětikorunu na 4️⃣5️⃣ korun. U týdeníku Ekonom vzroste ze 65 na 70 korun.
Jihokorejská společnost Samsung Display plánuje ve Vietnamu investovat 1️⃣,8️⃣ miliardy dolarů (40,6 miliardy korun) do závodu na výrobu displejů OLED pro automobily a technologická zařízení. Oznámila to vietnamská vláda. Tento typ displejů využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod.
Reklama
Reklama
Doporučujeme