Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ropovod TAL - informace o tématu

Ropovod Družba, Maďarsko

Fiala: Česko se v příštím roce konečně odřízne od ruské ropy

Česká republika se závislosti na ruské ropě zbaví nejpozději do poloviny příštího roku. O zrušení výjimky na dovoz ruské ropy chce premiér Petr Fiala (ODS) požádat ihned poté, co bude dokončen projekt rozšíření italského ropovodu TAL. Práce na něm se nyní naplno rozběhly.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jednomu z největších vinařství v České republice, Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, v loňském roce 📉 klesly tržby za prodej zboží a služeb o 6,4 procenta na 262 milionů korun. Zisk po zdanění se snížil o 43,8 procenta na 7,7 milionu korun. 
Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat 💥 výbušniny. Informovala o tom dnes ruská agentura TASS. Gubernátor regionu Alexandr Gusev na platformě Telegram sdělil, úřady evakuují některé obyvatele v Podgorenském okrese a nikdo nebyl zraněn.
V první polovině letošního roku bylo vyhlášeno 2845 bankrotů podnikatelů, o sedm procent 📈 více než ve stejném období loni. Bylo podáno 2929 návrhů na bankrot, o dvě procenta meziročně více. Vyplývá to z analýzy CRIF.
Dovoz ojetých osobních aut 📉 klesl v prvním pololetí meziročně o 12 procent na 71 568 vozů. Jejich průměrné stáří kleslo o 0,4 roku na 10,4 roku. Podíl vozidel starších deseti let klesl o 0,6 procentního bodu na 48,8 procenta. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.
Ve Francii dnes začalo 📜 hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.
Česká energetická skupina Greenbuddies, která se věnuje podnikání v průmyslových fotovoltaických elektrárnách a infrastruktuře pro elektromobilitu, loni meziročně více než dvojnásobně navýšila zisk před zdaněním na 1️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ milionů korun. Meziročně o 94 procent stoupl také obrat skupiny na 778,4 milionu korun.
Náskok bývalého prezidenta Donalda Trumpa nad současným prezidentem Joem Bidenem ve státech, které by mohly rozhodnout listopadové prezidentské volby, se 📉 snížil. Ukázal to průzkum, který zveřejnila v sobotu agentura Bloomberg. 
Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za 👍 oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.
Reklama
Reklama
Doporučujeme