Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance - informace o tématu

Radomír Lapčík, zakladatel a největší akcionář společnosti SAB Finance.

Devizové SAB Finance se loni dařilo. Na dividendách vyplatí přes 140 milionů

Více než 140 milionů korun míří k akcionářům společnosti SAB Finance v rámci výplaty dividendy za nejúspěšnější rok v historii společnosti. Za druhé pololetí 2022 je roční výnos na jednu akcii v poměru k obvyklé tržní ceně ve výši 10,4 procenta. SAB Finance ovládá z pozice zakladatele a největšího akcionáře finančník a bankéř Radomír Lapčík.

Přečíst článek

Jak vyjít z krize silnější? A kam zamíří kurz koruny? Odpoví experti na akci pořádané SAB Finance

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

SAB Finance navrhne vyplatit dividendu za druhé pololetí 2021, s ještě vyšším výnosem

Finanční skupina SAB Finance zlínského miliardáře Radomíra Lapčíka měla vydařený rok. Účetní zisk před zdaněním a auditem v roce 2021 dosáhl 200 milionů korun.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Čtyřdenní pracovní týden je pro lidi hodně motivační, říká finančník Radomír Lapčík

Finanční skupina SAB Finance v roce 2021 dosáhla rekordního zisku 200 milionů korun. Rostla ve svém hlavním segmentu měnového zajišťování pro firmy, daří se také fintechové platformě ProStream či dvojici bank, v nichž má holding SAB Finance majetkový podíl. Jaký je recept na úspěch zakladatele SAB Finance Radomíra Lapčíka?

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
video

V krizi je nutná churchillovská síla, říká bankéř Radomír Lapčík

My jsme od počátku skupinu stavěli konzervativně, díky tomu se nám krize podařilo zvládat velmi dobře, vypráví v pořadu Victory Club bankéř a finančník Radomír Lapčík. „Když ale krize nastane, šéf se musí postavit před tým a říct, že týmu věří a že krizi zvládneme,“ dodává Lapčík.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
video

Baťa je inspirací a důkazem, že ze Zlína lze vybudovat globální firmu, říká bankéř Lapčík

Před pětadvaceti lety začal budovat záložnu, z níž se stala Trinity Bank. Nyní je Radomír Lapčík úspěšným finančníkem, jehož aktivity se rozrůstají do mnoha zemí.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

SAB Finance miliardáře Lapčíka vydělala rekordních 200 milionů. I díky posilující koruně

Společnost SAB Finance dosáhla v roce 2021 rekordních výsledků. Zisk před zdaněním a auditem se zvýšil o téměř 39 procent na 200 milionů korun. Výrazný nárůst ziskovosti zaznamenaly v rámci skupiny i česká Trinity Bank a FCM Bank na Maltě.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

SAB Finance míří k rekordnímu zisku, výsledky za třetí kvartál to potvrzují

Rok 2021 je pro SAB Finance podnikatele Radomíra Lapčíka extrémně úspěšným. Letošní třetí čtvrtletí se stalo nejvýnosnějším kvartálem v historii firmy s výnosy téměř 85 milionů korun. 

Přečíst článek
Radomír Lapčík, miliardář a zakladatel společnosti SAB o.c.p. i SAB Finance

Štěpení na pražské burze. Akcie SAB Finance jsou nyní dostupné i pro drobné investory

Akcie české společnosti SAB Finance, nováčka pražské burzy, budou ode dneška dostupnější i investorům, kteří by do nich chtěli směřovat menší část peněz. Česká národní banka totiž schválila návrh na jejich rozdělení v poměru 1:10.  

Přečíst článek
Radomír Lapčík je spolumajitel SAB Finance i Trinity Bank. Zároveň je investorem internetového deníku Newstream.cz

SAB Finance vyplatí pololetní dividendy ve výši skoro 69 milionů

Společnost SAB Finance vyplatí svým akcionářům pololetní dividendy v celkové hodnotě téměř 69 milionů korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme