Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

služby - informace o tématu

Optimismus na Slovensku. Celková ekonomická nálada dosáhla dvouletého maxima

Optimismus na Slovensku. Celková ekonomická nálada dosáhla dvouletého maxima

Celková ekonomická nálada podnikatelů a spotřebitelů na Slovensku se v červnu zlepšila a byla na svém maximu za poslední dva roky, uvedl slovenský statistický úřad. Pesimističtější byli pouze spotřebitelé a podnikatelé ve stavebnictví.

Přečíst článek

Inflace je nižší, než se čekalo. Potraviny zlevňují, ale nájemné povážlivě zdražuje

Přečíst článek
Lukáš Klucký ve svém salonu

Obyčejný byznys: Nejraději dělám účes blondýnám, říká kadeřník

Babička i maminka byly kadeřnice, tak měl Lukáš s výběrem svého povolání jasno. Po kadeřnické škole a dvouleté praxi u maminky si začal budovat salon Hair trend v Praze. Bylo to komplikované, protože v té době ještě bydlel v Jablonci. Podle svých slov šetřil každou korunu, v kadeřictví přespával na zemi a ráno čekal na zlevněné bagety. 

Přečíst článek
Zdraví, wellness, biohacking

Globální trh s wellness službami pokračuje v prudkém růstu

Globální tržby na trhu s wellness službami v loňském roce stouply o osm procent na 5,6 bilionu dolarů. Od roku 2013 však stouply již téměř o 65 procent a výrazný růst se čeká i v příštích letech. Do roku 2027 se očekává nárůst tržeb na 8,5 bilionu dolarů, což je přibližně dvakrát více než hrubý domácí produkt Německa. Vyplývá to ze studie Global Wellness Institute (GWI), na kterou upozornila agentura Bloomberg.

Přečíst článek
uklízečka

Poděkujte uklízečce! Lidé si jich neváží, přitom čistota je nezbytnost, tvrdí Kärcher

Práce uklízeček a uklízečů není prestižní. Proto se zítra děkuje zástupcům této profese při Thank Your Cleaner Day.

Přečíst článek
Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude vedle restaurací nově hodnotit i hotely. Hotelům, které návštěvníkům nabízejí vedle pokoje nezapomenutelný zážitek v příjemném slova smyslu, bude průvodce místo hvězd udělovat klíče jako známku kvality.

Přečíst článek
Supermarket Albert

Obrat cen v zemědělství, u většiny výrobců cenový růst aspoň zpomalil

Meziroční růst cen většiny výrobců v Česku v květnu zpomalil, a v zemědělství dokonce po více než dvou letech ceny klesly. V průmyslu stouply o 3,6 procenta, ve stavebnictví o 6,9 procenta a ve službách pro podniky o 6,2 procenta. V zemědělství se ceny oproti loňsku snížily o 10,2 procenta, oznámil Český statistický úřad. Ceny výrobců naznačují budoucí vývoj pro spotřebitele.

Přečíst článek
Praha, Pražský hrad, sídlo vlády ve Strakově akademii

Nejlépe se Čechům žije v Praze

V Česku se lidem nejlépe žije v hlavním městě, zjistil průzkum. Pražákům, těm je tu hej, jak se zpívá v hitu Pražského výběru. A jaké důvody ke spokojenosti mají? Tak popořadě. Lepší dostupnost zdravotní i sociální péče, nejlepší školy, nejvíc pracovních příležitostí a předně i nejvyšší platy. Naproti tomu nejhůře se lidem žije v Karlovarském kraji.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflixu došla trpělivost. Zavádí poplatek za sdílení přístupu mimo domácnost

Streamovací služba Netlix oznámila, že uživatelé v některých zemích budou muset nově platit za sdílení přístupu ke službě s lidmi mimo jejich domácnost. Týká se to uživatelů ve Spojených státech a asi stovce dalších zemí, píše agentura AFP. Poplatek za sdílení se bude v různých státech lišit, v USA si budou muset lidé připlatit osm dolarů měsíčně (176 korun).

Přečíst článek
Data ze služeb. HORECA se na předcovidovou úroveň ještě nedostala

Petr Dufek: Čísla ze služeb. Není to žádná tragédie, ale důkaz skvělé kondice odvětví taky ne

První kvartál nedopadl ve službách zrovna nejlépe. Mezikvartální i meziroční pokles o jednu desetinu procenta není žádná tragédie, ale není ani důkazem skvělé kondice odvětví, která by měla brzy začít táhnout českou ekonomiku nahoru, komentuje aktuální data Českého statistického úřadu hlavní ekonom Banky Creditas Petr Dufek.

Přečíst článek
Nejezte blbě s Pavlem Maurerem

Někde povinnost, jinde urážka. Jaké dýško je slušné nechat v New Yorku, Dubaji či Tokiu

„Dobrý den, já se jmenuji John a jsem zcela okouzlen tím, že vás dnes mohu během celé vaší večeře obsluhovat.” Tak to je fráze, kterou v různých obměnách můžete slyšet téměř v každé americké průměrné restauraci. Nebojte se, John není ani trochu okouzlen, v podstatě ho vůbec nezajímáte. Připouštím, že takového Johna může jeho práce možná, někdy, alespoň malinko, bavit, ale většinou je vnitřně spíše naštvaný, že musí být v práci dvanáct i více hodin denně a poslouchat stížnosti a nejrůznější požadavky hostů.

Přečíst článek

V reklamě lžete, osočil Novozélanďan Emirates. A letěl zadarmo

Novozélandský lékař byl rozčarovaný, že jeho sedadlo v byznys třídě na letu z Aucklandu do Dubaje nešlo sklopit do vodorovné polohy, přestože reklama společnosti Emirates mu slíbila komfort plnohodnotné postele. Spor dohnal až k soudu, který vyhrál. Částka, kterou musí aerolinky nespokojenému cestujícímu vyplatit, převýšila sumu, kterou žalobce za letenky zaplatil.

Přečíst článek
Reklama

News box

Reuters: Příjmy ruského rozpočtu z ropy🛢 a plynu se v letošním prvním pololetí meziročně zvýšily zhruba o 41 procent na 5,698 bilionu rublů (asi 1,5 bilionu korun). Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ruské 🏛. Za růstem příjmů stojí vyšší ceny ropy a slabší kurz ruského rublu.
Bankám a spořitelnám v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 4,75 miliardy korun, tedy o 22 procent, na 25,9 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka🏦. Bilanční suma bank ke konci března činila 10,512 bilionu korun, což je meziroční nárůst↗ o 767 miliard korun.
Izrael podle izraelské nevládní organizace Peace Now schválil největší zábor půdy na okupovaném Západním břehu Jordánu🔏za posledních více než 30 let. Izraelské úřady podle dnešního sdělení Peace Now schválily zabrání půdy o rozloze 12,7 kilometru⛰ čtverečního v údolí Jordánu. 
Zástupci členských zemí Severoatlantické aliance se dohodli, že NATO příští rok poskytne Ukrajině vojenskou pomoc za 40 miliard eur💶 (přes bilion korun). Nenašli ale shodu na plánu poskytovat zemi napadené Ruskem i v dalších letech minimálně stejně vysokou pomoc💰, jak navrhl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Americká technologická společnost Microsoft investuje 2️⃣,2️⃣ miliardy eur (přes 55 miliard korun) do nových datových center ve Španělsku. Dnes to podle agentury AFP uvedla místní vláda v Aragonii. Na severovýchodě země tak vzniká centrum cloudového inženýrství. Podle šéfa aragonské vlády Jorgeho Azcóna se objem plánovaných investic Microsoftu v regionu zvýší na 6,7 miliardy eur.
Česko poslalo od předloňského začátku ruské invaze do konce letošního května Ukrajině z armádních skladů vojenský materiál v hodnotě 6️⃣,7️⃣5️⃣ miliardy korun, sdělilo ministerstvo obrany. Kabinet poskytnutí techniky a munice schvaluje postupně v utajeném režimu, dnes na návrh ministryně Jany Černochové (ODS) seznam darované pomoci odtajnil.
Prodej nových osobních aut se v letošním prvním pololetí 📈 zvýšil o 3,2 procenta na 119 221 vozů. V červnu trh rostl o devět procent na 22 334 automobilů. Výsledky registrací dnes oznámil Svaz dovozců automobilů.
Skupině E.ON v České republice loni 📉 klesl zisk po zdanění meziročně o sedm procent na 5,8 miliardy korun, informoval mluvčí E.ON ČR Roman Šperňák, tržby skupiny neuvedl. Na hospodářských výsledcích skupiny se nejvíce podílejí společnost E.ON Energie jako dodavatel energií a řešení pro zákazníky a distribuční společnost EG.D, která pokrývá svými sítěmi jih České republiky.
Evropská komise (EK)  povolila německým vlajkovým aerolinkám Lufthansa převzít za 325 milionů eur (8,2 miliardy korun) 41procentní podíl v italské státní letecké společnosti ITA Airways. Komise to dnes oznámila v tiskové zprávě. Německá firma ale musí splnit řadu podmínek. Mimo jiné se už musela vzdát některých tras a slotů.
Ostravská firma Imex Group  neuspěla s ústavní stížností poté, co se u soudů neúspěšně domáhala odškodnění za negativní výroky bývalého ministra financí a pozdějšího premiéra Andreje Babiše (ANO). Pronesl je v pořadu České televize Otázky Václava Moravce po explozi muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014.
Reklama
Reklama
Doporučujeme