Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SMR - informace o tématu

Jaderná elektrárna

Chcete zbohatnout? Kupujte jaderné akcie

Bill Gates, Jeff Bezos, Sam Altman, zakladatelé Googlu. Největší mozky dneška a těžké váhy byznysu zlákal sektor jaderné energetiky.

Přečíst článek
Reklama

News box

Nejvíce  nejlepších cenových nabídek v miliardovém lesnickém tendru 2025+ státního podniku Lesy České republiky (LČR) podal Uniles z koncernu Agrofert. Z 12 soutěžených jednotek má šanci uspět na šesti jednotkách. Ze soutěžených prací v odhadované hodnotě 1,2 miliardy by Uniles mohl získat objem zhruba dvě třetiny. 
Ordinace v úterý a ve středu příští týden  nezavřou ani ambulantní specialisté, dohodli se s ministerstvem zdravotnictví (MZd) a zdravotními pojišťovnami, po celém týdnu jednání potvrdili ministr Vlastimil Válek (TOP 09) a předseda Sdružení ambulantních specialistů Zorjan Jojko. 
Zisk německého výrobce luxusních aut Mercedes-Benz před úroky a zdaněním klesl meziročně o 4️⃣8️⃣ procent na 2,52 miliardy eur (63,6 miliardy korun). Mohl za to hlavně slabý výkon na důležitém čínském trhu.  Číst více
Ruská centrální banka na dnešním zasedání k měnové politice 📈 zvýšila svoji hlavní úrokovou sazbu z 19 na 21 procent. To je nejvyšší úroveň od roku 2013, kdy byla tato sazba zavedena. Ve svém oznámení centrální banka dále uvedla, že inflace v září stoupla ze 7,5 na 9,8 procenta.
Policie obvinila jednu firmu a dva lidi za dotační podvod při žádosti o dotaci na inovační linku pro výrobu toastového chleba. Škodu vyčíslila na 1️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun, informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej, jména stíhaných neuvedl. 
Ukrajinský prezident 👨 Volodymyr Zelenskyj uvedl, že podle rozvědky Rusko začne od 27. či 28. října nasazovat severokorejské vojáky na bojišti. Vyzval západní spojence bránící se země k reakci. Ukrajinská vojenská rozvědka HUR dříve uvedla, že první severokorejské jednotky, které prošly výcvikem v Rusku, se dostaly do Kurské oblasti na západě země, kam na počátku srpna vpadly ukrajinské síly. 
Americký miliardář a aktivní podporovatel prezidentské kandidatury Donalda Trumpa Elon Musk je od konce roku 2022 v pravidelném 🤝 kontaktu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Napsal to list The Wall Street Journal (WSJ) s odkazem na řadu informovaných zdrojů z americké, evropské i ruské politiky. 
Bývalý americký prezident Donald Trump trpí zhoubným narcismem, uvádí otevřený dopis podepsaný zhruba 200 odborníky se zaměřením na duševní zdraví. V dokumentu, který zveřejnila politická skupina Trumpových odpůrců, experti tvrdí, že republikán je vzhledem k této "vážné a neléčitelné poruše osobnosti" zcela nevhodnou osobou pro výkon prezidentské funkce. Informoval o tom list The Guardian.
Antimonopolní úřad se zabývá změnou většinového akcionáře společnosti BigBoard Praha, která podniká na trhu venkovní reklamy. Výlučnou kontrolu nad ní má získat společnost BB Global, uvedl úřad na webu. Firma financovaná skupinou J&T má získat 60procentní podíl, který je dosud v držení společnosti Joj Media House, informoval server Mediář. Zbývajícími akcionáři BigBoardu zůstávají Richard Fuxa a společnost Touzimsky Media. Oba drží 20 procent. Číst více
Vzácný rukopis Malého prince 🤴 je na prodej za 1,25 milionu dolarů 💲(29 milionů korun). Knihkupectví v Londýně dílo plánuje prodat na každoročním listopadovém veletrhu umění Abu Dhabi Art v SAE. Kniha od francouzského spisovatele Antoina Saint-Exupéryho obsahuje jeho kresby a ručně psané opravy. Knihkupci ji označují za "literární poklad", i proto, že na světě existují jenom dvě další podobná vydání slavného příběhu, píše Reuters. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme