Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sociální sítě - informace o tématu

Stanislav Šulc: Muskův Twitter už nestojí za nic. Mix porna a fašismu jen likviduje společnost

Sociální sítě se vyvíjejí. Facebook dnes vypadá úplně jinak než na konci první dekády tohoto století. Instagram také prošel ohromnými změnami. Řada sítí, které měly klidně i desítky milionů uživatelů, upadly v zapomnění a umřely. Dramatickou proměnou prochází také Twitter, který se pod novým vlastníkem dokonce postupně přejmenovává na X. Změna názvu je ale tou nejméně problematickou změnou. Twitter se v posledních měsících stal děsuplným místem.

Přečíst článek
Donald Trump

Trump: Bez TikToku by se mladí zbláznili, Facebook je nepřítel lidu

Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval návrh zákona, který má přinutit společnost ByteDance k prodeji sociální sítě TikTok.

Přečíst článek
Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Z britského vicepremiéra „ministrem zahraničí“ Facebooku. Jak vypadá neveřejná tvář Mety?

Jak vypadá práce nejvýše postavených lidí v mateřské společnosti Facebooku? Britský novinář se podíval na působení bývalého britského vicepremiéra, kterého nazval „Machiavellim firmy Meta“.

Přečíst článek
Počet aktivních uživatelů sociálních sítí loni překročil pět miliard

Na sociálních sítích ujíždí už více než pět miliard lidí, denně u displeje tráví hodiny

Počet aktivních uživatelů sociálních sítí loni překročil pět miliard lidí, což představuje 62,3 světové populace. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou zveřejnila společnost Meltwater spolu s agenturou We Are Social. Připojení k internetu má 5,53 miliardy lidí, uvádí zpráva. Typický uživatel internetu denně na síti stráví šest hodin a 40 minut.

Přečíst článek
Čínský youtuber pobouřil internet receptem na smaženou rýži

Čínský youtuber pobouřil internet receptem na smaženou rýži

Čínského šéfkuchaře Wang Kanga obvinili diváci, že se vysmíval památce syna komunistického vůdce Mao Ce-tunga, když v době výročí jeho smrti zveřejnil výukové video s návodem na přípravu smažené rýže se vejcem. Uvedl to deník The Guardian, podle nějž se Wang, který má na YouTube dva miliony sledujících, za video omluvil.

Přečíst článek
Miliardář a majitel sítě X Elon Musk

Společnosti Apple, Disney, IBM a další pozastavily marketing na síti X, Musk chystá žalobu

Firmy Apple, Disney, Warner Bros Discovery či Lionsgate pozastavily marketing na platformě X poté, co její majitel Elon Musk sdílel protižidovský příspěvek. Informují o tom server listu The New York Times (NYT) a agentura Reuters. Musk uvedl, že společnost X Corp zažaluje organizaci Media Matters a další subjekty, které podle něj na platformu X zaútočily.

Přečíst článek
Ekonom Lukáš Kovanda

Ekonom Kovanda se stal terčem internetových podvodníků. Zneužívají jeho jméno a nabízejí falešné investice

Kampaň, která poškozuje jméno jednoho z nejcitovanějších českých ekonomů, probíhá zejména na sociální síti Telegram, podvodníci ale zneužívají také síť X (kdysi Twitter). Na podvod upozornil uživatel sítě, který se nenapálil, ale oznámil vše právě Lukáši Kovandovi, hlavnímu ekonomu Trinity Bank.

Přečíst článek
Síť X testuje dolarové předplatné, zpoplatní užívání i základních funkcí, jako je "lajk"

Lajkujete příspěvky? Zaplaťte. Síť X testuje dolarové předplatné

Pod vedením Elona Muska sociální síť X nevzkvétá, ba naopak. Potýká se s dezinformačními kauzami, obřím propadem inzerce i odlivem uživatelů. Na pozadí toho všeho se firma rozhodla symbolicky zpoplatnit užívání i základních funkcí. Údajně v boji proti robotům.

Přečíst článek
Styl řízení Elona Muska je pro inzerenty na síti X toxický

Muskův styl řízení je toxický. Inzerenti na síti X ho nezkousli

Americké příjmy z reklamy na sociální síti X od října 2022, kdy ji ještě pod názvem Twitter převzal miliardář Elon Musk, každý měsíc klesají nejméně o 55 procent. Podle agentury Reuters to plyne z dat třetích stran. Společnost má od převzetí potíže s udržením některých inzerentů, protože značky se obávají rychlých změn pod Muskovým vedením.

Přečíst článek
Meta uvažuje o placených verzích sítí Facebook a Instagram pro EU

Placený Facebook a Instagram pro EU? Meta přemýšlí o sociálních sítích bez reklam

Americká internetová společnost Meta Platforms zvažuje, že nabídne uživatelům v Evropské unii placené verze svých sociálních sítí Facebook a Instagram, které nebudou obsahovat reklamu. Informoval o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku. Firma tak podle zdrojů reaguje na regulační politiku EU omezující její praktiky při sběru osobních údajů.

Přečíst článek
Ekonomka Helena Horská (vlevo) je jedinou z žen v žebříčku

GALERIE: Hvězdy LinkedInu: Českým ekonomům vévodí slavná trojice

Tři nejvlivnější ekonomové na českém LinkedInu mají velký odstup proti ostatním. V desítce ekonomů s největším zobrazení je jen jedna žena, Helena Horská z Raiffeisenbank, vyplývá z žebříčku společnosti Future Sales, který má newstream.cz exkluzivně k dispozici.

Přečíst článek
Reklama

News box

Člen americké Sněmovny reprezentantů Lloyd Doggett dnes jako první demokratický zákonodárce veřejně vyzval prezidenta 👴 Joea Bidena, aby se vzdal nominace Demokratické strany do prezidentských voleb, které se budou konat letos na podzim, a neusiloval tak o znovuzvolení prezidentem Spojených států.
Účasti ve druhém kole parlamentních voleb ve Francii se  vzdalo 218 kandidátů, z toho 130 za levici a 82 provládních. Vyplývá to z propočtů deníku Le Monde. Kandidáti tak chtějí předejít úspěchu nacionalistického Národního sdružení (RN) a soubojům mezi názorově spřízněnými tábory. 
Pražská burza potřetí po sobě 📈 vzrostla, ale mírněji než v předchozích dvou dnech. Index PX dnes přidal 0,26 procenta na 1559,74 bodu. Uzavřel tak na nejvyšší hodnotě za víc než pět týdnů. O téměř dvě procenta si polepšily akcie energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes oslabila k euru i dolaru.
Odbyt amerického výrobce elektromobilů Tesla ve druhém čtvrtletí 📉 klesl zhruba o pět procent, a to na 443 956 aut ze 466 140 před rokem. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Meziroční pokles odbytu vykázala už druhé čtvrtletí za sebou. Výsledek za druhé čtvrtletí je nicméně lepší, než očekávali analytici. 
Průměrná sazba spotřebitelských úvěrů v červnu 📈 stoupla meziměsíčně o 0,23 procentního bodu na 8,33 procenta. V meziročním srovnání ale byla nižší. Vyplývá to z tzv. Broker Consulting Indexu spotřebitelských úvěrů.
Vídeňský institut pro mezinárodní ekonomická srovnání (WIIW) 📉 zhoršil výhled růstu ukrajinské ekonomiky. Hrubý domácí produkt (HDP) této východoevropské země, která se třetím rokem brání ruské agresi, podle aktuální prognózy letos vykáže růst o 2,7 procenta. Institut o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Na začátku roku hovořil o růstu o 3,2 procenta.
Investiční fond J&T Thein Sicav Tomáše Budníka a J&T Private Equity Group 💰 kupuje IT firmu OC Holding podnikatelů Jana Huspeky, Martina Nehasila a Petra Fialy. Fúzi posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách.
Nový izraelský 📜 příkaz k evakuaci se v jižní části Pásma Gazy dotkl přibližně 250 tisíc lidí. Podle agentury AFP to dnes uvedl Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA). Izraelská armáda v pondělí nařídila hromadnou evakuaci východní části města Chán Júnis na jihu Pásma Gazy.
Polsko a Německo se dohodly, že budou jednat o posílení obranné 🤝 spolupráce. Chtějí tak odstrašit ruskou hrozbu v regionu, a to i silnější přítomností sil Severoatlantické aliance na jejím východním křídle a koordinací pomoci Ukrajině, uvedla agentura Reuters s odvoláním na dnes představený společný akční plán obou zemí. 
Míra inflace v eurozóně v červnu zpomalila na 2️⃣,5️⃣ procenta z květnových 2,6 procenta, uvedl ve svém rychlém odhadu Eurostat. Údaje za celou Evropskou unii tento odhad neobsahují, nejsou v něm tedy ani data za Českou republiku.
Reklama
Reklama
Doporučujeme