Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sport - informace o tématu

Francouzský fotbalista Kylian Mbappé v dresu PSG

Investování do sportu je sexy. Bohatí rozšiřují svá portfolia o týmy z NHL či evropského fotbalu

Bohatí jedinci i vládní suverénní fondy se začínají se svými investicemi tlačit do sportovních klubů. „Fondů investujících do sportovních týmů nyní vzniká hodně,“ řekl v rozhovoru pro newstream.cz Mason Parker, bývalý bankéř Deutsche Bank a nový majitel týmu amerického fotbalu Prague Lions. „Jeden takový fond bude možná jednou investovat do nás,“ doplnil.

Přečíst článek
Půlminutový reklamní spot na Super Bowlu stál druhý rok v řadě sedm milionů dolarů

Reklamám ve finále Super Bowlu dominovaly potraviny, ubylo aut. Krátký spot stojí jmění

Přečíst článek

„Když jsou silné sporty, je silný i národ.“ Stamiliony Číňanů objevují kouzlo lyžování

Přečíst článek
Nejlevněji se podle britského srovnání letos lyžuje v Itálii a na Balkáně

Evropa má nového krále v levném lyžování. Desetiletá vláda bulharských středisek skončila

Nejlevnější lyžařské služby jsou letos v Itálii a v zemích na Balkáně. Uvádí to žebříček, který sestavily firmy Post Office Travel Money a Crystal Ski Holidays, na který dnes upozornil deník Financial Times. Podle srovnání jsou nejlevnější služby pro jednotlivce v italském letovisku Bardonecchia, které po zhruba deset letech sesadilo bulharské destinace Borovec a Bansko.

Přečíst článek
Přívaly sněhu. Lyžařská sezona startuje již tento víkend

Lyžařská sezóna startuje. Skiareály hlásí nejlepší podmínky za poslední roky

Horská střediska v Česku a na Moravě zahajují tento víkend lyžařskou sezonu. „Na začátek sezony to vypadá nádherně. Je tady hromada přírodního sněhu,“ uvedl k začátku sezony vlekař Jiří Hartl z Pece pod Sněžkou. 

Přečíst článek
Vítězná prodejna Decathlon

Přestěhovaný Decathlon si odnáší zlato z říjnového kola soutěže Visa Czech Top Shop

Po zářijovém kole Visa Czech Top Shop, ve kterém zabodovala nová prodejna Rock Point v Praze, se i v říjnu na první příčku dostal sport, respektive nedávno přestěhovaná prodejna Decathlon.

Přečíst článek
Značka spodního prádla Skim spoluvlastněná Kim Kardashian je partnerem americké NBA

Nikoliv modelky, ale vrcholoví sportovci mají spasit příjmy slavných módních značek. Příležitostí bude olympiáda

Až příští rok v červenci začnou olympijské hry v Paříži, miliony fanoušků po celém světě budou sledovat nejen sportovce a jejich výkony. Sportoviště se stanou také přehlídkou vysoké módy. Partnerství značek volnočasového oblečení se sportovci, jaké reprezentuje například ambasadorka značky Lacoste tenistka Venus Williamsová, jsou běžnou součástí marketingu. Teď do něj ovšem poprvé ve velkém šlápli takový giganti jako Louis Vuitton, Dior nebo Kim Kardashian.

Přečíst článek
Organizátor slavného tenisového turnaje Wimbledon chce na místě oblíbeného parku postavit desítky nových kurtů

Jde ještě o tenis? Rozšíření Wimbledonu vyvolává emoce, místní varují před „korporátní genocidou“

Organizátor slavného tenisového turnaje chce na místě oblíbeného parku postavit desítky nových kurtů. Wimbledon prý tak má držet krok s konkurenci. Místní se ale parku vzdát nechtějí a varují před „korporátní genocidou“.

Přečíst článek
Pohled na sjezdovku Zahradní

Dopis čtenáře: Kvůli sjezdařům se drancují Krkonoše

Megalomanské projekty pro sjezdové lyžování stejně nakonec zničí globální oteplování, píše v názoru čtenář newstream.cz. Za názory redakce děkuje.

Přečíst článek
René Hroneš, šéf areálů ve Špindlerově Mlýně

Ve Špindlu přibyly dvě sjezdovky. Stavba propojovacího terminálu se ale opozdí, říká ředitel Skiareálu

Projekt propojení areálů Svatý Petr a Medvědín je historická vize, která vznikla již za minulého provozovatele na přelomu tisíciletí. V roce 2006 se o ní začalo reálně uvažovat a projektovat. Tím záměr získal konkrétní podobu, která znamená propojení areálů dvěma lanovkami. Do územního plánu se projekt dostal v roce 2012. „Kvůli výraznému zdražení jsme nyní museli projekt přepracovat, a jinak rozfázovat, protože by se náklady vyšplhaly ze 750 milionů na 1,3 miliardy,” říká ředitel areálů Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Přečíst článek
Chip Wilson s manželkou, Lululemon

Akcie Lululemon jsou „real deal“. Jejich zakladatel, výstřední miliardář Chip Wilson, taky

Posmíval se tlustým ženám, takže musel svou miliardovou firmu Lululemon opustit. Přesto ji stále sleduje - a kritizuje. Napsal o sobě a o firmě knihu, posílá peníze na výzkum zdraví i longevity a snaží se sám uzdravit. Lululemon i bez něj vzkvétá.

Přečíst článek
Portugalská fotbalová hvězda v dresu saúdskoarabského klubu An-Nassr FC.

Saúdové přeplatili Ronalda a spol. Liga láká méně než pátá anglická, na českou to ale stačí

Bohatá Saúdská Arábie přilákala v posledním roce do svých klubů velké fotbalové hvězdy v čele s Cristianem Ronaldem, Neymarem a Karimem Benzemou. Průměrná návštěvnost tamní fotbalové ligy ale činí méně, než chodí na zápasy páté nejvyšší anglické ligy, poznamenala agentura Bloomberg. Stále je to ale více než na českou ligu.

Přečíst článek
Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Lionel Messi dál zapouští kořeny na Floridě, kam v létě přestoupil do Interu Miami. V exkluzivní čtvrti města Fort Lauderdale koupil luxusní vilu za 10,8 milionu dolarů (více než 246 milionů korun). A podle expertů odstartoval boom již tak extrémně vysokých cen, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme