Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

stínový premiér - informace o tématu

Karel Havlíček

Havlíček: Až vyhrajeme volby, zruším ministerstvo pro místní rozvoj. Stavební zákon převedeme jinam

Karel Havlíček je stínovým premiérem za ANO. Za rok budou parlamentní volby, ANO je vyhraje a Havlíček nyní připravuje strategii budoucí vlády. Bude Havlíček premiérem, nebo si to zase vezme pod sebe Babiš? Havlíček svou pracovitostí ukazuje, že je připraven. „Jsem připraven se předsedou vlády stát,“ říká. Dobře však ví, že o tom nerozhodne on. Letos v září se konají krajské volby. Nejsou tak důležité jako ty parlamentní, ale Havlíček nezahálí. Dává svou energii straně tak, aby ji dotáhl k vítězství. „Od rána do večera jezdím obce, města, městečka. Jezdím po všech nádražích, po všech hospodách.“ Prostě workoholik.

Přečíst článek
Reklama

News box

Hnutí ANO v nadcházejících krajských volbách pravděpodobně zvítězí podle sázkových kanceláří až v deseti krajích a téměř jistě to bude v osmi ze 13 krajů, v nichž se volby konají. V předchozích volbách v roce 2020 ANO zvítězilo v deseti krajích. První kolo senátních voleb by letos mohli rovnou vyhrát Jiří Čunek (KDU-ČSL) ve Vsetíně, Pavel Fischer (nestraník za TOP 09) v Praze 12 nebo Jiří Drahoš (nestraník za STAN) v Praze 4, vyplynulo z vyjádření sázkových kanceláří. 
Britský premiér a šéf labouristů Keir Starmer čelí kritice za přijetí darů od sponzora Labouristické strany v hodnotě 100 tisíc liber (2,98 milionu korun). Ve srovnání s dary pro dřívější lídry stran byly ty pro Starmera nejdražší. Opoziční konzervativci požadovali vyšetřování, parlament se tím ale zabývat nebude, uvedl deník The Guardian.
Záplavy v Ostravě způsobily podle odhadů škody za několik miliard korun. Výrazné jsou hlavně na vodohospodářské i dopravní infrastruktuře. Do odhadů nejsou zahrnuty škody, které voda způsobila domácnostem nebo firmám. Obnova města do stavu před povodní bude trvat několik let. Novinářům to řekl primátor Jan Dohnal (ODS).
Velké obchodní společnosti v Česku zřejmě budou muset zajistit vyvážené zastoupení žen a mužů ve svém vedení. Ženy by v něm měly tvořit aspoň třetinu. Příslušná novela zákona o podnikání na kapitálovém trhu, která nové pravidlo zavádí, je po dnešku ve Sněmovně před závěrečným schvalováním. Norma přenáší do české legislativy evropskou směrnici. Sněmovna možná odloží účinnost novely z letošních Vánoc na polovinu příštího roku.
Osobní vlak 🚃, který dnes ráno na Balabence v pražské Libni zezadu narazil do jiné soupravy, předtím nedovoleně minul návěstidlo v poloze zakazující jízdu. Odhadovaná škoda činí přes 31 milionů korun. Záchranáři z místa nehody odvezli 25 zraněných.
České ministerstvo zahraničí dementuje zprávy o zapojení České republiky do plánu svrhnout vládu venezuelského prezidenta Nicoláse Madura. Informace podle mluvčího rezortu postrádají jakýkoli reálný základ. Latinskoamerická země minulý týden zadržela dva Španěly, tři občany Spojených států a jednoho Čecha, viní je ze snahy destabilizovat politickou situaci v zemi a zabít některé její představitele včetně Madura.
Inflace v Evropské unii v srpnu zpomalila na 2,4 procenta z červencového tempa 2,8 procenta, uvedl Eurostat. V ČR podle Eurostatu rovněž klesla na 2,4 procenta z červencových 2,5 procenta. Eurostat používá údaje harmonizované s metodikou výpočtu EU, které se liší od výpočtu Českého statistického úřadu.
Česko utužuje vztahy s Jižní Koreou. Kromě jaderné energetiky chtějí země spolupracovat v elektromobilitě, polovodičích, umělé inteligenci, bateriích, robotice nebo ve vodíku. Při dnešním briefingu k návštěvě jihokorejského prezidenta Jun Sok-jola v ČR to uvedl hradní zahraniční odbor. Ve čtvrtek večer bude jihokorejská hlava státu jednat se svým protějškem Petrem Pavlem, v pátek s premiérem Petrem Fialou.

Americká internetová společnost Google 🌐 ze skupiny Alphabet vyhrála u soudu Evropské unie spor o pokutu 1,49 miliardy eur 💶(bezmála 38 miliard korun). Žaloba ji vinila z omezování konkurence na trhu s internetovou reklamou. Pokutu firma dostala před pěti lety.

Americký výrobce obalů na uchování potravin Tupperware vyhlásil v USA bankrot. Firma se potýkala s klesající poptávkou, její finanční ztráty se prohlubovaly.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme