Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tomáš Otruba - informace o tématu

Majitelem Harmony Club Hotelu v Krkonoších je Otruba a Kellnerová s dcerou

Renáta Kellnerová s dcerou a svým partnerem koupili hotel v Krkonoších

Novým majitelem čtyřhvězdičkového Harmony Club Hotelu ve Špindlerově Mlýně se stal právník a investor Tomáš Otruba, který horský hotel koupil spolu se svou partnerkou, nejbohatší Češkou Renátou Kellnerovou a její nejstarší dcerou Annou, uvedly Hospodářské noviny (HN).

Přečíst článek
Reklama

News box

 Zaměstnanci ministerstva spravedlnosti vstoupí ve středu do stávkové pohotovosti kvůli nízkým platům a neuspokojivé personální situaci. Upozornil na to server Seznam Zprávy. Úředníci 👩‍💼 se chystají stávkovat, pokud se do konce srpna nedočkají změn. 
Polsko převzalo od Česka 👉  roční předsednictví ve Visegrádské skupině (V4), kde je také Slovensko a Maďarsko. Prioritami polského vedení jsou podle Varšavy bezpečnost, propojení energetiky, silniční a digitální infrastruktury nebo spolupráce v akademické, kulturní i turistické oblasti.
Ztráty ovocnářů na tržbách z úrody, kterou zničily mrazy, budou kolem 1,3 miliardy korun. Kritické bude pro ovocnáře 1. pololetí příštího roku, kdy jim budou chybět tržby za jablka 🍎, řekl předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.  Číst více
Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš uvedl v majetkovém oznámení 📃 za loňský rok příjmy více než 130 milionů korun a pohledávky za zhruba 1,68 miliardy korun, napsal server Seznam Zprávy. Bývalému premiérovi Babišovi plynou přes svěřenské fondy příjmy z koncernu Agrofert, který dříve vlastnil přímo. 
Kopřivnická společnost Tatra Defence Vehicle se bude podílet na výrobě švédských pásových transportérů BvS10 výrobce BAE Systems Hägglunds . Informace zveřejnil portál Informačního centra o NATO v Praze. Zakázku v hodnotě okolo miliardy korun obě strany podle portálu stvrdily podpisem smlouvy. ✍ Číst více
Státní rozpočet skončil v prvním pololetí ve schodku 178,6 miliardy korun , deficit se tak zmírnil oproti květnovým 210,4 miliardy korun. Informovalo o tom ministerstvo financí. Výsledek hospodaření je nejlepší v posledních pěti letech , zároveň je ale schodek pátý nejhlubší v dějinách Česka 👎.  Číst více
Úroda ovoce  🍏🍒 v ČR letos kvůli silnému jarnímu mrazu klesne v porovnání s pětiletým průměrem o 77 procent na 31 430 tun ze 138 963 tun. V meziročním porovnání se čeká pokles o 74 procent. Vyplývá to z odhadu sklizně, který provedl Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský.  Číst více
Správní soud 👨‍⚖️ v Mnichově rozhodl, že bavorská kontrarozvědka může sledovat politickou stranu Alternativa pro Německo (AfD) jako podezřelou z krajně pravicových aktivit. Soud zamítl žalobu bavorské AfD proti tomuto sledování jako neopodstatněnou. 

Evropská komise obvinila americkou internetovou společnost Meta Platforms , že porušuje ❌ nová pravidla, která se v EU týká na velké internetové platformy. Firma provozující Facebook či nutí uživatele svá soukromá data poskytovat výměnou za přístup k službám Instagram , oznámil Brusel.

 

Číst více
Akcie ve světě od začátku roku zpevňují.  Americký index S&P 500 v prvním pololetí vzrostl o 15 procent, panevropský index STOXX Europe 50 si připsal téměř 10 procent. Americký index Nasdaq Composite, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, přidal více než 20 procent, vyplývá z burzovních statistik.
Reklama
Reklama
Doporučujeme