Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

trestní řízení - informace o tématu

Reklama

News box

Úřady práce vyplatily dosud obětem povodní mimořádnou pomoc za 3️⃣5️⃣9️⃣​​​​​​​ milionů korun. Dostaly zatím 7727 žádostí o podporu. Dalších 40 milionů korun poskytly pak zaplaveným lidem v hmotné nouzi na pořízení nového vybavení či nezbytné jednorázové výdaje, uvedl ředitel pražského krajského úřadu práce Matěj Novák.
Světová obchodní organizace (WTO) mírně zlepšila odhad letošního růstu světového obchodu se zbožím. Předpokládá nyní, že obchod se zvýší o 2️⃣,7️⃣ procenta, zatímco v dubnu růst odhadovala pouze na 2,6 procenta. V příštím roce očekává zrychlení růstu na tři procenta, varuje však před riziky spojenými s geopolitickým napětím a nejistotou kolem vývoje hospodářské politiky.

Hurikán Milton prošel Floridou ze západu na východ, poté území tohoto amerického státu opustil a zamířil nad oceán. Když bouře dorazila nad pevninu, měla sílu hurikánu třetí kategorie z pětistupňové škály, při odchodu byla na prvním stupni. Živel způsobil rekordní přívaly srážek a záplavy, miliony lidí připravil o elektřinu a vyžádal si nejméně 4️⃣ oběti, informovala agentura AP a stanice CNN.

Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen ve Spojených státech v září 📉 zpomalilo na 2,4 procenta z 2,5 procenta v předchozím měsíci. Inflace se tak nachází nejníže od února 2021. Pokles inflace byl ale o něco mírnější, než očekávali analytici. 
Povolení použití 🚀 dalekonosných zbraní poskytnutých Ukrajině k úderům hluboko v ruském týlu je na jednotlivých spojencích. Potvrdil to dnes v Londýně po jednání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským nový generální tajemník NATO Mark Rutte. 
Zisk amerických aerolinek Delta Air Lines ve třetím čtvrtletí 📉 klesl o 26 procent a dostal se pod miliardu dolarů. Společnost se potýkala s celosvětovým výpadkem technologií, který vedl ke zrušení tisíců letů, a s náznaky, že růst letecké dopravy začíná zpomalovat. Další kvartál ale firma čeká rekordní. 
Pražská energetika (PRE) kupuje dodavatele ☀️ solárních elektráren SolidSun, bude jediným vlastníkem společnosti. PRE tím chce posílit svou pozici na trhu s fotovoltaikou. Cenu akvizice nezveřejnila, transakci ještě bude posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Nobelovu cenu za 📖 literaturu letos získala jihokorejská spisovatelka Han Kang. Ve Stockholmu to oznámil tajemník Švédské akademie Mats Malm. Akademie ocenila její „intenzivní poetickou prózu, která konfrontuje historická traumata a odhaluje křehkost života“. 
Zkrachovalá huť 🏭 Liberty Ostrava díky tollingovému financování od společnosti Vítkovice Machinery Trade (VMT) ze skupiny CE Industries Jaroslava Strnada obnovuje provoz ve svých závodech 15 a 16, což jsou válcovny plochých výrobků, jako jsou svodidla, a rourovna. Zachováno tam bude 1350 míst.
Při izraelském útoku ve střední části Pásma Gazy na školu, kde se ukrývali lidé, kteří museli kvůli bojům opustit své domovy, zemřelo nejméně 2️⃣8️⃣ Palestinců. Uvedl to Palestinský červený půlměsíc, podle kterého je 54 lidí zraněno. Dříve agentury AP a Reuters psali o 21 mrtvých s odkazem na lékaře a záchranáře na místě. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme