Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

turbína - informace o tématu

Reklama

News box

Za prezidentskou kandidátku amerických demokratů Kamalu Harrisovou se v posledních týdnech postavila řada vlivných postav hudební či filmové scény. Počínaje zřejmě nejsledovanější současnou popovou zpěvačkou Taylor Swiftovou po množství hollywoodských hvězd má mezi svými stoupenci výrazně větší počet kulturních celebrit, než její republikánský sok Donald Trump. Odborníci soudí, že vliv těchto osobností na rozhodování voličů 🗳 není nijak zásadní, podle některých jej však nelze zcela pominout.
Deutsche Bank hospodařila ve třetím čtvrtletí s čistým ziskem 1,46 miliardy eur 💶 (36,8 miliardy korun) po ztrátě 143 milionů eur ve druhém čtvrtletí. Firma, která je největší německou bankou, snížila rezervy na žaloby investorů v souvislosti s divizí Postbank. Hospodaření ale podpořila také divize globálního investičního bankovnictví. 

Česko podle Fialy splní cíl muniční iniciativy, do konce roku dodá Ukrajině 500 tisíc kusů velkorážové munice. Dodávky by pak měly pokračovat kontinuálně, řekl Fiala. Vyslovil se pro další vojenskou podporu Ruskem napadené země, která musí zahrnovat i pomoc s energiemi přes letošní zimu, protože Rusko útočí zcela záměrně na energetickou infrastrukturu.

Číst více

Světoví lídři jsou vyděšení z možného návratu Donalda Trumpa do Bílého domu. V úterý, přesně dva týdny před prezidentskými volbami v USA, to podle agentury AP řekl současný prezident Joe Biden. "Na každé mezinárodní schůzce, které se účastním, si mě berou stranou - jeden lídr po druhém, a říkají ´Joe, on nesmí vyhrát´," uvedl Biden.

Číst více
Počet obyvatel Ukrajiny se od začátku rozsáhlé ruské invaze v roce 2022 snížil o deset milionů, tedy asi o čtvrtinu. Podle agentury Reuters to uvedla představitelka OSN Florence Bauerová, podle níž stojí za úbytkem populace útěk uprchlíků z vlasti před boji, prudce klesající porodnost a válečná úmrtí.
Část policistů 👮👮‍♀️ chce na začátku listopadu protestovat proti nedostatku členů policejního sboru. Protest bude vypadat tak, že hlídky v terénu nebudou ukládat pokuty. Policejní prezidium reagovalo, že tomu bránit nebude. Informoval o tom server Seznam Zprávy. Kolik policistů se akce zúčastní, zatím není jasné.
Zákon zřejmě prodlouží možnost snížit daňový základ u daně z příjmů u jednotlivců i firem až o 30 procent o poskytnuté dary na zákonem stanovené účely. Počítá s tím pozměňovací návrh k takzvanému Lex Ukrajina, který především upravuje prodlužování dočasné ochrany uprchlíků z Ukrajiny. 
Největší německý prodejce obuvi Deichmann 👟 odkoupil práva na zkrachovalou módní značku Esprit. Už léta předtím boty této značky nabízel na svých prodejnách. Napsala to agentura DPA s odkazem na sdělení firmy.
Miliardář Pavel Tykač bude finančně podporovat Institut Václava Klause (IVK). Rozhodl se tak poté, co se dozvěděl, že své mnohaleté sponzorství institutu ukončila skupina PPF. Tykač, který podniká hlavně v energetice a těžbě hnědého uhlí, to oznámil na serveru spolku PavelTykac.com. Institut Václava Klause vznikl v roce 2012 ještě v době, kdy byl Klaus prezidentem.
Reklama
Reklama
Doporučujeme