Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Varta - informace o tématu

Legendární výrobce baterek Varta je na odpis. Akcie propadly o 85 procent

Většinu hodnoty za poslední dva dny odepsaly akcie legendárního německého výrobce baterií Varta. Důvodem je pokles prodejů, ale také dopady kybernetického útoky z letošního únoru. Záchranné scénáře počítají s odchodem Varty z burzy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Írán se nikdy nevzdá svého 🚀 raketového programu, který má odstrašující charakter, řekl íránský prezident Masúd Pezeškján na své první tiskové konferenci poté, co se v červenci ujal úřadu. Dodal, že Írán povede se Spojenými státy přímé rozhovory pouze tehdy, pokud v praxi prokážou, že vůči Teheránu nejsou nepřátelské. Informovala o tom agentura Reuters.
Běloruský autoritářský vůdce Alexandr Lukašenko omilostnil dalších 3️⃣7️⃣ lidí, které soudy východoevropské země dříve uznaly vinnými z extremismu, uvedla běloruská státní agentura Belta. Lidskoprávní organizace Vjasna je označila za politické vězně odsouzené za protesty. Od začátku července se podle ní jedná o čtvrtou vlnu amnestií pro odsouzené z politických důvodů, přičemž z věznic vyšlo 115 lidí.
Na zvládnutí škod způsobených záplavami bude v Rakousku zatím k dispozici 3️⃣0️⃣0️⃣ milionů eur (7,5 miliardy korun). Bude-li potřeba, může se částka navýšit, sdělil podle agentury DPA kancléř Karl Nehammer. Celkový rozsah škod je v Rakousku zatím nejasný.
Podnikatel Milan Gánik a architekt Antonín Kanta půjdou za dotační podvod při výstavbě vědecko-technického parku Nupharo Park na 6,5 a 5,5 roku do vězení. Odvolací 👨‍⚖️ soud jim pobyt za mřížemi zkrátil každému o rok. Uložil jim ale navíc peněžité tresty. Gánik musí zaplatit 1,5 milionu korun a Kanta milion. Muži v žádosti o dotaci uvedli nepravdivé údaje, a způsobili tak škodu téměř 300 milionů korun. 
Velká voda zaplavila areál nápojářské společnosti Kofola v Krnově na Bruntálsku, mimo provoz jsou i 🍺 pivovary skupiny v Litovli a Hanušovicích v Olomouckém kraji. Výše škod se zatím nedá odhadnout. 
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS)  povolil zakladateli rozvážkové služby potravin Rohlík.cz Tomáši Čuprovi nákup české skupiny lékáren Pilulka. Informovala o tom Čuprova skupina TCF Capital, která kontrolní podíl v Pilulce kupuje prostřednictvím firmy Growth Expert. Mluvčí antimonopolního úřadu Martin Švanda povolení fúze transakce potvrdil.
Společnost Photon Energy v Rumunsku dokončila a připojila k síti další fotovoltaickou elektrárnu, její výrobní kapacita činí 7️⃣,5️⃣ MWp. Elektrárna Faget 3 je zatím největší v portfoliu vlastních elektráren skupiny a zvyšuje počet provozovaných elektráren na 100, uvedla firma. Elektrárna se nachází v blízkosti obce Faget v župě Timiš.
Několik dní trvající déšť ani zvýšená hladina Vltavy  nepřerušily kompletní rekonstrukci Barrandovského mostu v Praze. Oprava pokračuje podle předem stanoveného harmonogramu, počasí některé práce pouze zkomplikovalo, uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. 
Státní podnik Lesy České republiky vyhlásil pětiletý tendr 2025+ na lesní práce a prodej dřeva. Odhadovaná hodnota soutěžených služeb a prací je 1,2 miliardy korun, objem dřeva k těžbě činí půl milionu metrů krychlových.
Peněžitou pomoc až čtvrt miliardy korun pro obce postižené povodněmi dnes dopoledne schválilo zastupitelstvo Olomouckého kraje. Hejtmanství bude peníze postupně rozdělovat. Vyplývá to z výsledků jednání zastupitelů. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme