Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

VERDANT - informace o tématu

Karel Mičulka, výkonný manažer skupiny APF GROUP

VERDANT nabízí dlouhodobé udržitelné investice do zemědělských pozemků a evropského zemědělství

Skupina APF GROUP oznamuje zahájení činnosti privátního fondu kvalifikovaných investorů VERDANT (APF GROUP EUROPE SICAV P.L.C.), který se zaměřuje na dlouhodobé investice do zemědělských projektů a nákupu zemědělských pozemků. Fond, harmonizovaný podle evropské směrnice AIFMD, nabízí roční výnosy přesahující 10 procent při minimální investici 100 tisíc eur s doporučeným investičním horizontem 5 let.

Přečíst článek
Reklama

News box

Nobelovu cenu za 📖 literaturu letos získala jihokorejská spisovatelka Han Kang. Ve Stockholmu to oznámil tajemník Švédské akademie Mats Malm. Akademie ocenila její „intenzivní poetickou prózu, která konfrontuje historická traumata a odhaluje křehkost života“. 
Zkrachovalá huť 🏭 Liberty Ostrava díky tollingovému financování od společnosti Vítkovice Machinery Trade (VMT) ze skupiny CE Industries Jaroslava Strnada obnovuje provoz ve svých závodech 15 a 16, což jsou válcovny plochých výrobků, jako jsou svodidla, a rourovna. Zachováno tam bude 1350 míst.
Při izraelském útoku ve střední části Pásma Gazy na školu, kde se ukrývali lidé, kteří museli kvůli bojům opustit své domovy, zemřelo nejméně 2️⃣8️⃣ Palestinců. Uvedl to Palestinský červený půlměsíc, podle kterého je 54 lidí zraněno. Dříve agentury AP a Reuters psali o 21 mrtvých s odkazem na lékaře a záchranáře na místě. 
Počet plátců daně z přidané hodnoty (DPH) v Česku druhý rok v řadě 📉 klesá. V pololetí jich bylo 528 324, což je nejméně od konce roku 2021. Nejvýrazněji ubývá plátců DPH v oborech obchodu a stravování. Vyplývá to ze studie společnosti Dun & Bradstreet, která se zabývá analýzou tuzemské podnikatelské základny.
Posun k budoucnosti automobilového odvětví, kde budou existovat pouze elektromobily, povede ke  ztrátě pracovních míst. Bude se týkat těch lidí, kteří se věnují vývoji technologií souvisejících s motory. A to včetně mnoha zaměstnanců v dodavatelských firmách. Novinářům to dnes řekl šéf japonské automobilky Toyota Akio Tojoda.
Britský výrobce spotřebního zboží Unilever 👍 dokončil prodej své ruské divize firmě Arnest Group, což je ruský výrobce parfémů, kosmetiky a výrobků pro domácnost. Podmínky transakce nebyly zveřejněny. Prodej zahrnuje všechny obchodní aktivity a čtyři továrny Unileveru v Rusku a týká se i podnikání v Bělorusku.
Ve světě hladoví 733 milionů lidí a jejich počet se v posledních letech nedaří 📉 snížit. Ve své výroční zprávě to uvedla německá humanitární organizace Welthungerhilfe, která monitoruje hlad a podvýživu ve světě od roku 2000. Nejhorší situace je podle ní v afrických státech jižně od Sahary a v jižní Asii. Do svého indexu ale organizace zahrnula například i Slovensko a Maďarsko.
Šéf palestinské teroristické organizace Hamás 👨 Jahjá Sinvár je stále naživu a schovává se v tunelech v Pásmu Gazy. Řekl to zmocněnec Bílého domu pro Blízký východ Brett McGurk. Jedná se o první podobné vyjádření amerického představitele ohledně Sinvára za poslední týdny, píše dnes izraelský tisk. 
Čína se snaží navenek působit jako přítel a atraktivní partner západních zemí, usiluje ale o  úpadek demokracií a světový řád založený na úspěchu totalitních států. Na dnešní konferenci ve Sněmovně o rizicích ekonomické a technologické závislosti na Číně to řekl ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka. 
Polská společnost Žabka, která provozuje 🏪 obchody se smíšeným zbožím, stanovila cenu pro primární veřejnou nabídku (IPO) svých akcií na 21,50 zlotého. To je na horní hranici předběžně stanoveného pásma, informovala dnes agentura Reuters. Cena ohodnocuje celou skupinu na 21,5 miliardy zlotých (126,7 miliardy korun). 
Reklama
Reklama
Doporučujeme