Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

vesmírné závody - informace o tématu

Reklama

News box

Všech 60 děl 🖼🖌, které dnes v aukci nabízel aukční dům 1. Art Consulting a která pocházela z depozitářů Galerie Zlatá Husa sběratele umění Vladimíra Železného, bylo prodáno. Kupující za ně v souhrnu zaplatí 45,5 milionu korun včetně aukční přirážky. 
Papež František jmenoval 21 nových kardinálů. Výrazně tak rozšířil kolegium kardinálů, kteří jednou vyberou jeho nástupce. Slavnostní ceremoniál, známý jako konzistoř, při kterém papež předá nově jmenovaným kardinálské insignie, se bude konat 8. prosince. Hlava katolické církve to oznámil dnes při své modlitbě s poutníky a turisty.
Odpovědnost za další vývoj digitalizace stavebního řízení musí po jmenování ministrem pro místní rozvoj převzít Petr Kulhánek (STAN). V diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekl ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Neúspěšná digitalizace stavebního řízení stála křeslo Kulhánkova předchůdce Ivana Bartoše (Piráti) a vládní koalice se nyní snaží situaci zvládnout. Koordinaci prozatím převzali ministři Martin Kupka (ODS) a Marian Jurečka (KDU-ČSL).
Pokud bude mít SPD po sněmovních volbách příští rok možnost být součástí vlády, utvořilo by koalici s hnutím ANO. V televizním pořadu Partie na CNN Prima News to řekl předseda SPD Tomio Okamura. V předvolebních průzkumech ANO dlouhodobě figuruje na prvním místě, SPD se většinou pohybuje kolem čtvrtého, pátého místa.
Místopředseda sněmovny a středočeský volební lídr ODS Jan Skopeček odmítl, že by mu při povolebních jednáních o složení krajské rady ve Středočeském kraji cokoliv diktoval premiér a předseda ODS Petr Fiala. V televizním pořadu Partie na CNN Prima News ale připustil, že Fiala si přeje, aby krajské koalice vznikaly na vládním půdorysu. Jednání o vedení středních Čech, kde krajské volby 🗳 vyhrálo hnutí ANO, stále nemají výsledek. ANO v pátek v kraji oznámilo, že odchází do opozice.
V ČR od začátku letošního roku do konce září zbankrotovalo 4088 podnikatelů, o sedm procent více než ve stejném období loni. Zároveň bylo podáno 4302 insolvenčních návrhů, meziročně o pět procent více. Vyplývá to z analýzy dat portálu www.informaceofirmach.cz.
Společnost Alpiq Energy 💡, která se zabývá obchodem s elektřinou i plynu v Česku, se po předloňské ztrátě 466,5 milionu korun loni vrátila do čistého zisku přes dvě miliardy korun. Tržby za prodej zboží, výrobků a služeb naopak klesly o skoro o dvě třetiny na 66,5 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Brněnské strojírenské ⚙ společnosti Poclain Hydraulics v loňském roce klesly 📉 tržby o 2,3 procenta na 2,61 miliardy korun. Zisk po zdanění se ale o polovinu zvýšil na 49,6 milionu korun. "První polovina roku byla velmi dynamická s tlakem zákazníků na dodávky a zkrácení termínů, ve druhé polovině se začalo projevovat zpomalení růstu ekonomiky a průmyslové výroby," uvedl ve výroční zprávě jednatel společnosti Jiří Rezek.

Moskva v noci podnikla několik vln úderů na Kyjev a další města. Ruské letecké útoky na Ukrajinu udržovaly východní polovinu země v leteckém poplachu více než pět hodin, uvedla v neděli brzy ráno podle agentury Reuters ukrajinská armáda.
Ceny starších bytů ve třetím čtvrtletí vzrostly 📈 v celé České republice mezičtvrtletně o osm a meziročně o 13 procent. Medián tak je v současnosti 65 409 korun za metr čtvereční. Z velkých měst nejvíce podražily oproti jaru byty v Ústí nad Labem, a to o pět procent. Oproti třetímu čtvrtletí loňského roku o 16 procent zdražily byty v Ostravě a Plzni. V žádném z velkých měst mezičtvrtletně ani meziročně ceny neklesly. Vyplývá to z analýzy realitního portálu FérMakléři.cz.
Reklama
Reklama
Doporučujeme