Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vít Rakušan - informace o tématu

Předseda STAN Vít Rakušan

Babiš dostal kopačky, Bělobrádek radí jak na děti, a Rakušan rozhodně nemlží

Zatímco spoustu rodin už minulý týden zaměstnávaly přípravy na prázdniny dětí a na dovolené, politici se stále rochnili – no, řekněme v politické lázni. Odpočinek od aktivní politiky plánovala jen eurokomisařka Věra Jourová, a tak dala Babišovi kopačky. Tedy rozhodla se pro přátelský rozchod s hnutím ANO, říká. Působit chce v akademické sféře.

Přečíst článek

David Ondráčka: Politický road trip ministra Rakušana je pozitivní. Hec jeho markeťáků jen trapný

Přečíst článek
Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Politici přitvrdili, evropské volby se blíží

Přečíst článek
Vít Rakušan

Politický diář Jany Havligerové: Politici bez cenzury

Ministr Rakušan jezdí na „Debaty bez cenzury“, a pouští si při nich hubu na špacír. Ještě aby cenzuroval sám sebe… V Sokolově to minulý týden pořádně rozjel. Vláda prý jedná o privatizaci ČEZ. Holt „musíme naši politiku (rozuměj Starostů) přitvrdit a důrazně dělat jen to, co je správný“. Chybička se ale vloudí. Zatímco při debatě tvrdil, že současný kabinet privatizaci elektrárenské společnosti stihne, vzápětí na síti X napsal, že vláda nic nepodniká: „Žádné takové kroky neprobíhají“. Rakušan je zkrátka aktivní. A co jeho aktivitu změřit dozimetrem. Pro sichr.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Zestátnění ČEZ? Fialova vláda otáčí o 180 stupňů z hodiny na hodinu

Včera během jediného dne vláda, ústy svého prvního místopředsedy Víta Rakušana, vícekrát otočila ve věci zestátnění energetického podniku ČEZ.

Přečíst článek
Začala předvolební válka. Zleva ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), premiér Petr Fiala (ODS) a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Jurečka na mejdanu, Rakušan v šatně, Fialův milion. Zvířátka se začala požírat

Premiér podle informací, které někdo podstrčil médiím, držel milion korun v jisté záložně a příjmy z investice nedanil. Ať je to, jak je to, z politického hlediska je to aférka na pár dní, pěna dní. Ale z hlediska pevnosti vlády to ukazuje na něco hlubšího. Zajímavé na celém „případu“ není ani tak to, že by premiér chtěl obcházet zákony a nedanit. To bychom od pana profesora skutečně nečekali. Zajímavé je, že tato informace vůbec vešla na veřejnost.

Přečíst článek
Nový šéf České pošty Miroslav Štěpán

Miroslav Štěpán se oficiálně stal novým šéfem České pošty

Výběrové řízení na generálního ředitele České pošty vyhrál Miroslav Štěpán, který byl poslední rok pověřený řízením podniku. Předtím v něm působil jako ředitel divize poštovních služeb. Do tendru se přihlásili čtyři kandidáti. Nominaci předloží ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) ještě vládnímu výboru pro personální nominace.

Přečíst článek
Předseda hnutí STAN Vít Rakušan

Agrofert zažaloval Rakušana a hnutí STAN kvůli výrokům o odposlouchávání

Holding Agrofert ze svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) podal žalobu na předsedu hnutí STAN a ministra vnitra Víta Rakušana kvůli výrokům o odposlouchávání telefonů, uvedla firma na svých webových stránkách.

Přečíst článek
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Politický diář Jany Havligerové: Ministři lžou, až se jim od huby práší

Ministra spravedlnosti Pavla Blažka jak známo, ve středu zaskočila „nevídaná bouřka“, a tak strávil pět hodin s Martinem Nejedlým, poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana. Bylo to v oblíbené restauraci pana poradce, pozval tam pár svých přátel. Začaly ovšem padat kroupy a tak ministr, který bydlí poblíž, do hospody náhodou nakoukl. „Přišel tam, a říká, já mám od těch krup pomlácenou hlavu“ přiblížil středeční situaci Nejedlý. Ještě se divíte, že si Blažek k jeho stolu přisedl?

Přečíst článek
Česká pošta se rozdělí na státní a komerční subjekt. Plán schválila dozorčí rada

Česká pošta se rozdělí na státní a komerční subjekt. Plán schválila dozorčí rada

Dozorčí rada České pošty schválila transformační plán, který počítá do dvou let s rozdělením podniku. Schválení plánu bylo podmínkou pro jeho projednání vládou. Transformace podle dřívějších informací spočívá v rozdělení pošty na provozovatele poboček poskytujícího služby objednané státem a komerční logistickou firmu.

Přečíst článek
Po 45 letech končí armáda s používáním vrtulníků sovětské provenience Mi-24/35 Praha 6. června (ČTK) - Po 45 letech končí česká armáda s používáním vrtulníků sovětské provenience Mi-24/35.

Sbohem “ďáblovým kočárům”. Armáda se po půl století rozloučila se sovětskými vrtulníky

Po 45 letech končí česká armáda s používáním vrtulníků sovětské provenience Mi-24/35. Poslední ostré střelby z bitevníku mají za sebou piloti náměšťské 221. vrtulníkové letky ve vojenském újezdu Boletice, uvedla armáda na svém webu.

Přečíst článek
Tisková konference, kde vláda představila balíček úsporných opatření

Vláda chce více zdanit tabák a alkohol. A zlevnit potraviny, bydlení a léky

Vláda navrhuje, aby daň z přidané hodnoty (DPH) nově měla dvě sazby místo nynějších tří. Více chce zdanit alkohol nebo tabák. Zlevnit naopak chce potraviny, bydlení a zdravotnické prostředky.. V úvodním projevu při představování vládního konsolidačního balíčku a důchodové reformy to dnes řekl premiér Petr Fiala (ODS). I když se některé daně zvýší, kabinet se soustředil na to, aby dopady na občany byly co nejnižší, uvedl.

Přečíst článek
Potvrzeno. Pošta může začít s rušením stovek poboček, má razítko od vlády

AKTUALIZOVÁNO: Pošta může začít s rušením stovek poboček, má razítko od vlády

Vláda dnes schválila nařízení, jímž se snižuje minimální počet poboček, které musí provozovat Česká pošta, z 3200 na 2900. Návrh nařízení jí předložil Český telekomunikační úřad, který poštovní trh reguluje. Po zasedání vlády to oznámil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Přečíst článek
Reklama

News box

Federální úřad pro letectví nařídil inspekci 2600 strojů Boeing 737 ✈ kvůli nebezpečí selhání kyslíkových masek. Inspekce se týká modelů 737 MAX a 737 NG, u nichž lidé opakovaně nahlásili, že se generátory kyslíku pro cestující posouvají z předepsané polohy, což může mít za následek jejich selhání. 

Hurikán Beryl 🌬 doprovázený větry o rychlosti až 130 kilometrů v hodině dnes dorazil k pobřeží amerického Texasu a jen v oblasti Houstonu připravil o dodávky elektřiny více než dva miliony domácností a firem. Na dvou letištích v Houstonu bylo zrušeno přes 1000 letů, na četných místech jsou hlášeny záplavy.
Pražská burza posílila šestý den v řadě ↗, dnes index PX stoupl o 0,22 procenta na 1575,58 bodu. Z předních emisí rostly mírně akcie energetické společnosti ČEZ, pojišťovny VIG a Monety Monety Bank, cenné papíry Erste Bank a Komerční banky spíše stagnovaly. 
Podle premiéra Petra Fialy (ODS) slouží frakce Patrioti pro Evropu vědomě či nevědomě zájmům Ruska, a ohrožuje tak bezpečnost a svobodu Evropy. Proti vyjádření se na tiskové konferenci 🎤 ohradil šéf hnutí ANO Andrej Babiš, podle něhož je Fiala patologický lhář. Číst více
Odboráři huti Liberty Ostrava, která je od června v úpadku ⬇, žádají vládu, poslance, senátory a europoslance o větší iniciativu při řešení situace podniku. Navrhují, aby stát jako významný věřitel firmy jednal razantněji a připravil se na její převzetí a prodej. 
Odborový svaz pozemní a letecké dopravy (OSPLD), který působí na pražském Letišti Václava Havla, vyhlásil stávkovou pohotovost. Platí ode dneška do odvolání nebo do případného přechodu na jinou formu protestu.  Číst více
Americký prezident Joe Biden v dopise adresovaném demokratickým zákonodárcům uvedl, že se bude nadále ucházet o znovuzvolení 🗳 a neukončí svou kampaň. Je podle něj načase skoncovat s vnitrostranickými debatami a semknout se. 
Členy nové europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu jsou i dva čeští europoslanci z Přísahy a Motoristů Filip Turek a Nikola Bartůšek. Dalšími českými členy frakce je sedm europoslanců hnutí ANO expremiéra Andreje Babiše. Frakce vznikla dnes v Bruselu a má 8️⃣4️⃣  členů z dvanácti zemí . Číst více
V Bruselu vznikla europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), do jejího čela byl zvolen šéf francouzského krajně pravicového Národního sdružení Jordan Bardella , informoval bruselský zpravodaj serveru Euronews. Místopředsedkyně se stala europoslankyně za ANO Klára Dostálová. 👏 Číst více
Americká farmaceutická společnost Eli Lilly koupí za 3,2 miliardy dolarů (74,3 miliardy korun) vývojáře léků Morphic Holding. 💊 Eli Lilly tak získá přístup k experimentálnímu léku na zánětlivá onemocnění střev.
Reklama
Reklama
Doporučujeme