Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

volný trh - informace o tématu

Lukáš Kovanda: Slabinou elektroaut není jejich pohon, ale byrokraté

Neexistuje jediný opravdu protržně smýšlející ekonom, který by odsuzoval elektromobilitu jako takovou. Nebo jakoukoli jinou technologickou změnu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký výrobce letadel Boeing se s odborovou centrálou IAM 751, která zastupuje přibližně 33 tisíc stávkujících zaměstnanců na západním pobřeží USA, dohodl na novém návrhu kolektivní smlouvy na příští roky. Podle návrhu by mzdy zaměstnanců v příštích čtyřech letech stouply o 35 procent
Kubu postihl další výpadek elektrického 💡 proudu, a to jen několik hodin poté, co tamní úřady oznámily, že pomalu obnovují dodávky po pátečním rozsáhlém 🕯blackoutu. Informovala o tom stanice CNN. Páteční výpadek energie postihl téměř celý tento karibský ostrov s asi deseti miliony obyvatel a miliony lidí se tak ocitly bez proudu, ale i 🚰bez tekoucí vody.
Spojené státy jsou připravené poskytnout Ukrajině půjčku v přepočtu přes 464 miliardy korun v rámci plánu skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7 zajistit Kyjevu úvěry za 1,16 bilionu korun kryté výnosy ze zmrazených ruských aktiv. Uvedl to britský list Financial Times s odvoláním na tři informované zdroje.
Venezuelský autoritářský prezident Nicolás Maduro jmenoval ministrem průmyslu kolumbijsko-venezuelského podnikatele Alexe Saaba, který strávil dva roky ve vězení ve Spojených státech kvůli obvinění z praní špinavých peněz
Při izraelských vojenských úderech v celém Pásmu Gazy za dnešek zemřelo už nejméně 32 lidí. Izraelské síly zejména utahují smyčku kolem nemocnic v uprchlickém táboře Džabálija na severu pásma, kde od zahájení rozsáhlé pozemní ofenzivy za poslední dva týdny zemřelo přes 400 lidí
Ukrajinské letectvo oznámilo sestřelení 42 ruských dronů a čtyř řízených střel z 98 bezpilotních letounů a šesti střel typu Ch-59/69, které podle něj Rusové na zemi vyslali v noci na dnešek. Dalších 46 dronů podle Ukrajinců zmizelo z radarů a několik nepřátelských strojů zůstává v ukrajinském vzdušném prostoru. Moskva podle agentur informovala o sestřelení 16 ukrajinských dronů a dobytí vsi Zorjane v Doněcké oblasti.
Soudcovská unie požaduje okamžité navýšení celkového objemu peněz na mzdy pro zaměstnance soudů a vytvoření samostatné platové tabulky, která by zohledňovala specifika jejich odborné práce. Na závěr dvoudenního sněmu v Táboře přijala usnesení, podle něhož v případě nesplnění legitimních mzdových požadavků odborného aparátu soudů i nadále podporuje jakékoliv formy protestu včetně stávky.
Paříž je otevřena myšlence okamžitého pozvání Ukrajiny do Severoatlantické aliance, ale pokračují jednání na toto téma mezi spojenci. V Kyjevě to dnes podle agentury Reuters řekl francouzský ministr zahraničí Jean-Noël Barrot, jenž jednal se svým ukrajinským protějškem Andrijem Sybihou
Ceny Inženýrské komory za loňský rok získala rekonstrukce Staroměstského jezu na Vltavě v Praze, revitalizace Císařských lázní v Karlových Varech, lávka přes kolejiště nádraží v Chebu a tramvajová vozovna Slovany v Plzni. 
Ve vedení lidovců skončí po sjezdu v Olomouci i dosavadní první místopředseda strany Jan Bartošek. Před volbou řadových místopředsedů, do které byl nominován, uvedl, že se hlásí k odpovědnosti za chyby dosavadního předsednictva a chce dát prostor novým tvářím.
Reklama
Reklama
Doporučujeme