Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Walt Disney - informace o tématu

Hlavní hvězda snímku Rachel Zeglerová

Princ jako stalker i spor kvůli Blízkému východu. Remake Sněhurky sbírá jednu kontroverzi za druhou

Teoreticky to muselo znít jako dobrý nápad. Alespoň pro manažery hollywoodského filmového studia, kteří chtěli vydělat velké peníze sázkou na jistotu v podobě námětu a příběhu známého širokému publiku. Tím nápadem byl moderní remake Sněhurky navazující na milovaný originál studia Disney s novými hvězdami, jmény z první herecké ligy a pohádkovým příběhem se šťastným koncem, který by se mohl všem líbit. Ale tak to nedopadlo, napsal zpravodajský server The Guardian.

Přečíst článek
Bob Iger

Walt Disney hledá šéfa. Nejlepší CEO planety Iger chce skutečně skončit za dva roky

Přečíst článek

Walt Disney přichází o rodinné zlato. Mickey Mouse pozbyl právní ochrany a je ve veřejném vlastnictví

Přečíst článek
Na trhu s hudebními právy se chystá rekordní transakce. Na prodej je katalog kultovních Queen. Na snímku zpěvák Freddie Mercury a kytarista Brian May

Na trhu s hudebními právy se chystá rekordní transakce. Na prodej je katalog kultovních Queen

Přečíst článek
Společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě.

Komplex pro zaměstnance nebude, Disney zrušil plán výstavby za miliardu dolarů

Americká zábavní společnost Disney zrušila plán na výstavbu komplexu pro zaměstnance zábavního parku na Floridě. Projekt za miliardu dolarů měl sloužit 2000 pracovníků, kteří by se na Floridu přesunuli z Kalifornie. Firma krok vysvětlila změnami v ekonomické situaci společnosti, ale důvodem může být i pokračující spor firmy Disney s floridským guvernérem Ronem DeSantisem.

Přečíst článek
Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny. Na snímku šéf firmy Bob Iger a tradiční maskot zábavního kolosu.

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny

Americká mediální a filmová společnost Walt Disney zruší 7000 pracovních míst na celém světě ve snaze ušetřit 5,5 miliardy dolarů (122 miliard korun) a přivést k zisku svoji streamovací divizi. Ve středu o tom informoval šéf firmy Bob Iger.

Přečíst článek
Abigail Disney, filmová producentka a dědička filmového impéria Disney

Zdaňte nás, žádá lídry v Davosu dvě stě miliardářů. Je mezi nimi i dědička impéria Disney

Není to vtip. Společenská odpovědnost některých velmi movitých lidí je vede tak daleko, že již před lety dali dohromady nevládní uskupení Patriotic Millionaires s cílem prosadit vyšší daně bohatým a ultrabohatým lidem ve světě s cílem zlepšit podmínky těch méně movitých. A nyní se dvě stovky z nich včetně dědičky zábavního impéria Disney či herce Marka Ruffala obrátili na ekonomickou elitu shromážděnou na tradičním summitu v Davosu, aby se opět plánem na vyšší daně pro superbohaté zabývali, napsal server CNBC.

Přečíst článek
Avatar: The Way of Water vysílají i ruská kina

I ruská kina vysílají Avatara. Akorát nikdo neví, jak to přesně dělají

Pokračování megahitu Jamese Camerona se v Rusku nesmí vysílat, protože hollywoodská studia v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu zrušila veškeré své místní aktivity. Přesto se tu film vysílá, a to dokonce s ruským dabingem. Zázrak? Vlastně ani ne.

Přečíst článek
opětovný šéf Disney Bob Iger

Legenda se vrací. Bob Iger bude opět řídit Walt Disney

Americká filmová a zábavní společnost Walt Disney oznámila, že do funkce výkonného ředitele firmy se vrací Robert Iger. Na této pozici vystřídá Boba Chapeka, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Simpsonovi

Disney+ vtrhne do Česka v polovině června. Nabídne i komplet Simpsonovi

Nejpopulárnější seriál planety bude k dispozici dabovaný, uvedla The Walt Disney Company, která streamovací službu Disney+ v Česku a dalších zemích střední a východní Evropy spustí 14. června.

Přečíst článek
Wall Street

Týden Tradera: Strach z inflace a akciová jízda podpořená výsledky firem

Bude dál hrozba inflace strašit trhy? Mají akcie to nejhorší za sebou? To byly hlavní otázky uplynulého týdne na akciových trzích, kde došlo převážně k prudkému růstu po týdnech nejistot a propadů. Hlavni americký akciový index S&P 500 se vrátil k hodnotám kolem 4600 bodů (technologický Nasdaq se podíval krátce i nad 15 tisíc bodů) a může znovu zkusit atakovat předchozí historická maxima. A jaké byly hlavní události uplynulého týdne?

Přečíst článek
Logo telekomunikační společnosti AT&T

AT&T mění strategii. Sloučením WarnerMedia a Discovery chce konkurovat Netflixu

Americká telekomunikační společnost AT&T v rámci transakce za 43 miliard dolarů (928,4 miliardy korun) oddělí svou mediální součást WarnerMedia do samostatné firmy a tu spojí s firmou Discovery. Zároveň o téměř polovinu sníží dividendu, což odráží snížení velikosti firmy.

Přečíst článek
Disney

Potvrzeno: Disney+ bude v Česku již v létě. Datum ale zatím tají

Očekávaná streamovací služba nabídne tisíce pořadů včetně populárních filmů a seriálů ze světů Hvězdných válek a komiksovek Marvel, potvrdila The Walt Disney Company.

Přečíst článek
Případ Roubal

Netflix, HBO i Disney chtějí české diváky. Jak zareaguje Nova a ostatní?

Do Česka v nadcházejících měsících zamíří tři globální streamovací služby. Doplní tak nabídku interaktivních televizí v čele s Netflixem. Reagovat na to musí také tuzemské stanice. Nova proto tlačí své Voyo a má s ním velké plány. Jaký bude boj o diváka, který se stale více odklání od tradiční televize a zábavu hledá aktivně sám?

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme