Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Wikov - informace o tématu

Reklama

News box

Předseda hnutí STAN a ministr vnitra 👨 Vít Rakušan doufá, že účast v krajských volbách bude alespoň srovnatelná s účastí před čtyřmi lety, i když je tento typ voleb podceňovaný. Nižší účast předpokládá v oblastech zasažených povodní. Zároveň věří, že hnutí bude mít zastupitele ve všech krajích, nyní chybí zastupitelé v Moravskoslezském kraji. 
Afghánské vládnoucí hnutí Tálibán koupilo od Íránu  rušičky signálu satelitního televizního vysílání. Britskému deníku The Independent to řekl Harun Najafizada, ředitel televizní stanice Afghanistan International Television (AITV). Vysílání AITV bylo tento měsíc v Afghánistánu rušeno.
Ve válce na Ukrajině už zemřelo více než 7️⃣0️⃣ tisíc lidí bojujících v řadách ruské armády. Tvrdí to britská stanice BBC, která ve spolupráci s ruským nezávislým serverem Mediazona dlouhodobě analyzuje veřejně dostupné zdroje a shromažďuje údaje o padlých příslušnících ruských invazních sil. 
Prezident Petr Pavel se rozhodl k 1. prosinci jmenovat do bankovní rady České národní banky (ČNB) 👨 Jakuba Seidlera. Mandát po šesti letech skončí Tomáši Holubovi. Dnes hlava státu jednala s guvernérem ČNB Alešem Michlem. Kromě nominace hovořili o měnové politice banky a aktuální ekonomické situaci.
V Česku vyjma Prahy  začaly dnes volby krajských zastupitelů. Celkové vítězství v nich obhajuje opoziční hnutí ANO. V některých oblastech včetně části hlavního města voliči vybírají také třetinu senátorů. Ve volbách do horní parlamentní komory o nejvíce znovuzvolení svých kandidátů usiluje vládní ODS. Číst více
České firmy by mohly na výstavbě dvou nových jaderných reaktorů v Dukovanech získat zakázky až za 2️⃣4️⃣0️⃣ miliard korun. V Plzni to řekl premiér Petr Fiala (ODS). S jihokorejským prezidentem Jun Sok-jolem navštívil podniky Doosan Škoda Power a Škodu JS, jež mají být významnými subdodavateli korejské společnosti KHNP. 
Německý ministr hospodářství chce pomoci automobilce Volkswagen s překonáním obtížného období škrtů bez nutnosti zavírat v zemi továrny. Robert Habeck to podle agentury Reuters řekl na návštěvě koncernové továrny v Emdenu.
Německý výrobce luxusních automobilů Mercedes-Benz 🚗 podruhé za necelé dva měsíce zhoršil celoroční výhled, a to zejména kvůli slabé poptávce na čínském trhu. Informovala o tom agentura Reuters. Akcie podniku na zhoršení výhledu reagovaly výrazným poklesem, dopoledne ztrácely zhruba sedm procent.
Mark Robinson, který kandiduje za Republikánskou stranu na guvernéra amerického státu Severní Karolína, se před lety v komentářích na pornografickém webu označil za "černého nácka". Politik tmavé pleti také psal například o tom, že by si přál návrat otroctví, uvedl server televize CNN. Robinson na odhalení reagoval nepodloženým obviněním, že za zprávou stojí jeho volební soupeř.
Zkrachovalá huť Liberty Ostrava a její insolvenční správce zahájili transparentní prodej nepotřebného majetku. Ve výběrovém řízení prodávají odval Lihovarská ve Slezské Ostravě a stavební pozemky o rozloze přes 36 tisíc metrů čtverečních ve Frýdku-Místku. Zájemci musí účast ve výběrovém řízení potvrdit do 7. října. Uvedl to  insolvenční správce huti Šimon Peták.
Reklama
Reklama
Doporučujeme