Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zahrady - informace o tématu

video

Při tvorbě zahrady využívám empatii s majiteli pozemku, říká Dana Makrlíková

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Tentokrát pozvání do studia přijela zahradní architektka Dana Makrlíková.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelské vzdušné údery si v jižním Libanonu vyžádaly životy nejméně 1️⃣8️⃣2️⃣ lidí a dalších 727 jich zranily, uvedlo v nové bilanci libanonské ministerstvo zdravotnictví. Mezi oběťmi jsou podle něj ženy, děti i zdravotníci. Izrael provádí v Libanonu vzdušné údery, o kterých uvádí, že jsou zacílené na militantní hnutí Hizballáh podporované Íránem.
Vydavatelství Economia od počátku října zdraží ve volném prodeji tištěné Hospodářské noviny a týdeník Ekonom. Jako důvod vydavatelství uvedlo zvýšení distribučních nákladů, které nastalo v návaznosti na ukončení distribuce Lidových novin. Prodejní cena tištěných Hospodářských novin se od 1. října zvýší o pětikorunu na 4️⃣5️⃣ korun. U týdeníku Ekonom vzroste ze 65 na 70 korun.
Jihokorejská společnost Samsung Display plánuje ve Vietnamu investovat 1️⃣,8️⃣ miliardy dolarů (40,6 miliardy korun) do závodu na výrobu displejů OLED pro automobily a technologická zařízení. Oznámila to vietnamská vláda. Tento typ displejů využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod.
Deset miliard eur určených na pomoc zemím postiženým záplavami, mezi kterými je i Česko,  nejsou nové peníze, které státy dostanou od Evropské unie navíc. Jde o peníze již přidělené například České republice v rámci kohezních fondů na období 2021 až 2027, Česko je ale bude moci nově použít například právě k obnově poničené infrastruktury a projekty nebudou muset být spolufinancovány státem, jak to u financí z těchto fondů bývá běžné. 
Pozitivní test na covid-19 mělo podle statistik ministerstva zdravotnictví (MZd) v září zatím 📈 víc než 10 tisíc lidí, téměř každý třetí testovaný pro zjištění diagnózy. Podle údajů Státního zdravotního ústavu (SZÚ) začalo od září přibývat obecně akutních respiračních infekcí (ARI), kam kromě covidu-19 započítávají lékaři i chřipku nebo další sezonní onemocnění.
Bankám a spořitelnám v Česku v prvním pololetí letošního roku stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 4,25 miliardy korun, tedy o osm procent, na 59,94 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka. Bilanční suma bank ke konci června činila 10,621 bilionu korun, což je meziroční nárůst o 640 miliard korun.
Výrobní závod Kofoly v Krnově na Bruntálsku, který vyplavila povodeň, bude mimo provoz ještě několik týdnů. Většinu výrobků firma pokryje z jiných závodů. Pivovary skupiny v Přerově, Hanušovicích na Šumpersku a Litovli na Olomoucku pomalu obnovují provoz. Uvedla to mluvčí skupiny Kofola Jana Ptačinská Jirátová.
Britská ropná a plynárenská skupina Shell preventivně přeruší těžbu na ropných plošinách Appomattox a Stones v Mexickém zálivu. Důvodem je blížící se bouřkový systém 🌪, který by v příštích dvou dnech mohl zesílit na cyklonu. Informovala o tom agentura Reuters.
Kontrola účetnictví na Bartošově ministerstvu pro místní rozvoj odhalila významné nedstatky, které však ministerstvo opravilo. Nyní už josu informace z účetnictví a rozpočtu MMR  spolehlivé, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Pokud by rezort chyby neodstranil, měly by vliv na účetní závěrku v objemu 2,7 miliardy korun.
Francouzský premiér Michel Barnier signalizoval možné zvýšení daní nejbohatším obyvatelům země a některým velkým korporacím s cílem zlepšit stav veřejných financí. Zdůraznil nicméně, že nehodlá zvyšovat daně chudším vrstvám a střední třídě. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg.
Reklama
Reklama
Doporučujeme