Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

žaloba - informace o tématu

Nejsme vyděrači, protestuje Fortuna. Žaluje Kazmu kvůli záběrům sázkovky v jeho filmu ONEMANSHOW: The Movie

Nejsme vyděrači, protestuje Fortuna. Žaluje Kazmu kvůli záběrům sázkovky v jeho filmu

Sázková kancelář Fortuna poslala influencerovi a moderátorovi Kamilovi Bartoškovi, který vystupuje pod pseudonymem Kazma, předžalobní výzvu kvůli jeho filmu Onemanshow: The Movie. Fortuně se nelíbí, jak je ve filmu vyobrazena, vadí ji také využití jejího loga. Žádá proto úpravu filmu.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX, která zkrachovala

Zkrachovalá kryptoburza FTX žaluje Bankmana-Frieda a chce zpět stovky milionů dolarů

Zkrachovalá kryptoměnová burza FTX podala žalobu na svého zakladatele Sama Bankmana-Frieda a další bývalé vysoce postavené představitele ve snaze získat zpět údajně zpronevěřené stovky milionů dolarů.

Přečíst článek

Češi svěřili investičce malajského krále stamiliony. Na účtu krachující firmě zbývají dva tisíce

Lidé v Česku investovali stamiliony korun přes společnost Diversity Capital napojenou na údajný Malajský královský fond, ale firma peníze nevyplácí. Uvedla to advokátní kancelář Žižlavský, která zastupuje více než stovku klientů Diversity Capital.

Přečíst článek
Carlos Ghosn

Byl to komplot, hlásá exšéf Nissanu a žaluje automobilku o více než miliardu dolarů

Příběh jak z pera hollywoodského scénáristy se dočká dalšího pokračování. Exšéf automobilky Nissan Carlos Ghosn před pár lety v Japonsku obviněný ze zpronevěry firemních peněz vrací úder z Libanonu, kam v roce 2019 uprchl. Automobilku žaluje o více než miliardu dolarů.

Přečíst článek
Hudební vydavatelství žaluji Twitter. Po koupi Muskem kašle na autorská práva, tvrdí

Hudební vydavatelství žalují Twitter. Po koupi Muskem kašle na autorská práva, tvrdí

Největším hudebním vydavatelstvím na světě v čele se Sony Music a Universal Music došla trpělivost. Zažalovaly společnost Twitter, která podle nich po koupi miliardářem Elonem Muskem přestala hlídat porušování autorských práv, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Největší kryptoměnová burza na světě Binance (ilustrační foto)

Kryptoměny padají. Americké úřady žalují největší burzu Binance i jejího zakladatele Zhaa

 Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žaluje největší kryptoměnovou burzu Binance a jejího zakladatele a šéfa Changpeng Zhaa. Viní je z porušení federálních zákonů o cenných papírech. S odkazem na soudní záznamy o tom informuje agentura Reuters. Největší kryptoměna bitcoin v reakci oslabuje.

Přečíst článek
Kvůli převzetí Credit Suisse padají žaloby od stovek investorů, chtějí zpět miliardy

Kvůli převzetí Credit Suisse padají žaloby od stovek investorů, chtějí zpět miliardy

Na švýcarský úřad Finma, který vykonává dohled nad finančním sektorem, už přišly stovky žalob kvůli způsobu, jakým švýcarský stát zachránil banku Credit Suisse. Spor se vede zejména o dluhopisy AT1, které nechal úřad v záchranném procesu ocenit na nulu, čímž smazal jejich úhrnnou hodnotu zhruba 17 miliard dolarů (asi 365 miliard korun). Informovala o tom agentura Bloomberg. Celkem už se náhrady soudní cestou dožadují držitelé více než třetiny těchto dluhopisů.

Přečíst článek
Rapper Kanye West, který dnes vystupuje jako Ye.

Adidas zažalovali investoři. Manažeři mohou za naše ztráty, rappera Ye se měli zbavit dřív

Investoři v pátek zažalovali v USA německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas kvůli pozdnímu ukončení spolupráce s rapperem Kanyem Westem, který dnes vystupuje jako Ye. Investoři tvrdí, že firma věděla o rapperově problematickém chování několik let před loňským ukončením spolupráce kvůli antisemitským výrokům. Adidas podle nich nepřijal dostatečná opatření, aby minimalizoval riziko pro investory. Firma se proti obvinění ohradila, uvedl server BBC News.

Přečíst článek
Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.

Musk hrozí Microsoftu žalobou za vykrádání databáze Twitteru

Šéf americké společnosti Twitter Elon Musk pohrozil softwarové firmě Microsoft žalobou. Obviňuje ji, že používá data ze sociální sítě Twitter bez povolení. Musk to napsal ve středu na svůj twitterový účet.

Přečíst článek
Pietní místo s kondolenční knihou pro rodinu Petra Kellnera v sídle společnosti PPF v pražských Dejvicích na snímku z 30. března 2021

Neboj se, v těchto horách nezemřeme, říkal Kellner po pádu vrtulníku. Do smrti mu zbývaly dvě hodiny

Český miliardář Petr Kellner byl po havárii vrtulníku na Aljašce v březnu roku 2021 nejméně dvě hodiny živý a snažil se uklidnit dalšího přeživšího, Čecha Davida Horvátha. Podle aljašského listu Anchorage Daily News to řekla advokátka Horvátha, který jako jediný nakonec nehodu přežil, Tracey Knutsonová. Kellnerova rodina požádala soud o prošetření nehody a možného zpoždění v záchranných pracích.

Přečíst článek
Johnson & Johnson, ilustrační foto

Spor o pudr, Johnson & Johnson nabízí devět miliard dolarů, aby ukončil žaloby

Americký farmaceutický koncern Johnson & Johnson (J&J) se chystá dohodou za 8,9 miliardy dolarů (téměř 191 miliard korun) ukončit spory o své hygienické produkty. Čelil soudnímu sporu, že způsobují rakovinu. Podnik to v úterý oznámil regulačním orgánům ve Spojených státech.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká národní banka (ČNB) se chystá výrazně 📈 zvýšit podíl akcií ve svých devizových rezervách. V horizontu pěti let plánuje zvýšit podíl akcií z dosavadních zhruba 20 procent na 30 procent. Zároveň se zaměří na posílení investic do amerických akcií na úkor evropských, uvedl člen bankovní rady ČNB Jan Kubíček.
Izraelský ministr zahraničí 👨 Jisrael Kac podle agentur Reuters a AFP uvedl, že šéf palestinské teroristické organizace Hamás Jahjá Sinvár byl zabit. Smrt Sinvára v bojích v Pásmu Gazy prověřovaly izraelské bezpečnostní složky.
Pražská burza rostla pošesté v řadě. Index PX posílil ovšem jen nepatrně, a to o 0️⃣,0️⃣3️⃣ procenta na 1612,97 bodu. Pomohly mu především akcie energetické společnosti ČEZ a Komerční banky. Ztrácely naopak Erste Bank a Moneta Money Bank. 
Ukrajinský premiér 👨 Denys Šmyhal na konferenci ve švýcarském Lausanne požádal světové společenství o větší pomoc při odstraňování min a likvidaci nevybuchlých bomb. Jde o problém, který se týká čtvrtiny Ukrajiny, jež je kvůli tomu nejzaminovanější zemí světa, píše agentura Reuters.
Středeční rozhodnutí vlády o růstu platů vrcholných politiků, soudců a státních zástupců o 6,95 procenta v příštím roce vypadá podle dosavadních informací tak, jako že se vláda rozhodla nerespektovat nález Ústavního soudu, uvedl prezident 👨‍⚖️ Soudcovské unie Libor Vávra. S dalším komentářem a postupem však podle něj soudci vyčkají na paragrafové znění návrhu. 
Na 2,5 milionu Poláků žije v extrémní chudobě a přes 1️⃣7️⃣ milionů obyvatel z přibližně 38milionové země si musí vystačit s méně penězi, než činí takzvané sociální minimum. Napsal to server Wirtualna Polska, který se opírá o nová data ze zprávy projektu Poverty Watch 2024. Jde podle něj o nejhorší výsledek od roku 2015, míra chudoby se výrazně zvýšila mezi dětmi, seniory a lidmi se zdravotním postižením.
Izraelská armáda prověřuje možnost, že vůdce teroristického hnutí Hamás Jahjá Sinvár  zahynul při jednom z jejích úderů. S odkazem na izraelské síly to píší agentury AFP a Reuters. Sinvár je považován za strůjce teroristického útoku na Izrael z loňského 7. října, kterým začala nynější válka v Pásmu Gazy. 
Pokles sazeb⬇ Evropská centrální banka (ECB) snížila základní úrokovou sazbu na 3,25 procenta. Krok následuje po poklesu inflace eurozóny pod cíl 2 procenta. Více:
Dolní komora ruského parlamentu dnes schválila v prvním čtení 📜 zákon, podle něhož budou hrozit pokuty lidem a firmám, které „propagují“ život bez dětí. Informovala o tom agentura AFP s tím, že opatření souvisí i s demografickou krizí v Rusku na pozadí války s Ukrajinou.
Většina předsedů vlád zemí Evropské unie na dnešním summitu podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského 👍 podpořila takzvaný plán vítězství pro Ukrajinu. K plánu se vyjádřilo 18 členů Evropské rady a většina z řečníků dala najevo plnou podporu, řekl prezident v Bruselu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme