Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zdeněk Fránek - informace o tématu

Reklama

News box

Volby ve východoněmecké spolkové zemi Braniborsko v neděli vyhrála sociální demokracie (SPD) dosavadního zemského premiéra Dietmara Woidkeho, protiimigrační Alternativa pro Německo (AfD) skončila druhá. Vyplývá to z prognózy, kterou zveřejnila veřejnoprávní stanice ZDF. 
Uskupení ODS + TOP 09 má zájem jít do koalice s ANO v Plzeňském kraji. Řekl lídr krajské kandidátky ANO Kamal Farhan, který by se měl stát novým hejtmanem. 
Indie🔍🔍🔍 vyšetřuje tamní podnikatelské praktiky americké streamovací společnosti Netflix, včetně obvinění z porušování vízových a daňových povinností a z rasové diskriminace. Vyplývá to podle agentury Reuters z vládního e-mailu adresovaného bývalé vedoucí pracovnici podniku, která měla na starosti právní záležitosti v Indii.
Výsledky krajských a prvního kola senátních voleb, ve kterých uspělo opoziční ANO, 🔻🔻​​​​​​​🔻​​​​​​​sníží motivaci vlády k další stabilizaci státního rozpočtu. Pokud by ANO v Senátu posilovalo i v budoucnu, bude mít horní komora větší tendenci prosazovat rozpočtově neodpovědná opatření. Shodují se na tom ekonomičtí analytici.
Výrobce doplňků🍲🍲🍲 stravy Walmark z Třince na Frýdecko-Místecku zvýšil v loňském roce tržby o 55,7 milionu, tedy 3,3 procenta, na 1,73 miliardy korun. Čistý zisk firmě klesl zhruba o polovinu na 127,2 milionu korun. Z tuzemského trhu loni pocházelo zhruba 12 procent z celkových tržeb podniku.
Výsledky krajských voleb pokládá prezident Petr Pavel za signál pro vládu, kterým územím by měla věnovat před volbami do Sněmovny v příštím roce větší pozornost. Pavel v Praze před odletem na týdenní cestu do USA řekl, že volby jsou jistě indikátorem dalšího vývoje, neměly by se ale brát jako referendum o vládě, protože mají jiná témata.
Izrael v několika předchozích dnech zasadil Hizballáhu sérii ran, které si toto libanonské hnutí nedovedlo ani představit, řekl ✡️✡️✡️izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Zopakoval, že udělá vše pro to, aby se lidé, vystěhovaní ze severu Izraele kvůli přeshraničnímu konfliktu s Hizballáhem, mohli bezpečně vrátit domů. Informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel (ToI). Číst více
Ministr vnitra Vít Rakušan považuje za správné, že se 🗳️🗳️🗳️krajské a senátní volby i přes povodně uskutečnily v plánovaném termínu. Podle něj se ukázalo, že stát v krizi dokáže dobře fungovat, a každý kdo chtěl měl možnost jít hlasovat. Podle místopředsedy opozičního ANO Richarda Brabce byla regulérnost voleb na hraně a nelze vyloučit, že se objeví žaloby, v nichž si lidé budou stěžovat, že zajištěný přístup k volbám neměli. Politici to řekli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.
Třetí místopředsedkyně Pirátů Jana Holomčík Leitnerová ke konci září skončí ve vedení vládních Pirátů. Rezignaci v neděli po poledním oznámila na stranickém internetovém fóru po neúspěchu strany v krajských volbách. V sobotu dalo k dispozici své funkce celé předsednictvo Pirátů, hlasovat o vyjádření důvěry nejužšímu vedení by měli všichni členové strany do 14. října.
Vedení vládní ODS si musí přiznat, že krajské volby byly neúspěchem, řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) v pořadu Partie na CNN Prima News. Situaci podle něj nejde bagatelizovat, s ohledem na sněmovní volby v příštím roce je výsledek velmi špatný. Respektuje dotazy na to, zda se nevrátí do celostátní politiky. Volby podle něj v této otázce nic nezměnily, soustředí se na Jihočeský kraj, jehož dobrou správu sliboval tamním občanům ve volbách.
Martin Kuba
Martin Kuba profimedia.cz
Reklama
Reklama
Doporučujeme