Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zdravotnictví - informace o tématu

Do zdravotni péče přitečou desítky milionů

Do zdravotních startupů přitečou desítky milionů korun

Inovace ve zdravotnictví patří k největším investičním příležitostem současnosti. Potvrzuje to rostoucí počet start-upů, které v oblasti zdravotní péče vznikají. Česká IT firma Fons JK Group nyní začala spolupracovat s investiční společností Moondust Ventures a společně se chystají v dalších letech investovat desítky milionů korun do nadějných startupů v oblasti zdravotnictví.

Přečíst článek

Krátkozrakých dětí přibývá. Lék je zdánlivě jednoduchý, ale nikdo ho nechce

Přečíst článek

Miliardář Krsek prodal podíl v dodavateli operačních sálů

BHM Group miliardáře Tomáše Krska prodala podíl ve skupině Block z Valašska, která je dodavatelem operačních sálů. Za nezveřejněnou sumu ji odkoupil investiční fond Central Europe Industry Partners (CEIP). Newstream o transakci informovala poradenská společnost KPMG, která prodej zprostředkovala. V posledních letech se firma Block přeorientovala z ruského na středoevropský trh.

Přečíst článek
Transfuze krve

Tisíce nevinných obětí. Británie řeší obří skandál tamního zdravotnictví, úřady o něm mlčely

Vyšetřování ve Spojeném království rozkrylo obrovský skandál, kdy se desetitisíce Britů nic netušíce nakazily prostřednictvím léčiv a transfuzí virem HIV či nebezpečnou hepatitidou typu C. Tisíce lidí včetně dětí a dospívajících infekci podlehly. Velkému počtu případů se přitom dalo zabránit, úřady se však rozhodly mlčet.

Přečíst článek
Práce zdravotní sestry je náročná

Obyčejná práce: Poplatky u lékařů měly zůstat, říká zdravotní sestra

Pracovní portály jsou stále plné nabídek pro zdravotní sestry. Jsou opravdu žádanou profesí a platové ohodnocení se proti minulosti výrazně zvýšilo. Nabídky začínají zhruba na třiceti tisících a končí až na dvojnásobku. Ani to však k obsazení volných pozic nestačí.

Přečíst článek
Britský premiér Rishi Sunak

Sunakova vláda chce zakročit proti „neschopenkové kultuře“. Opravdu Britové nechtějí pracovat?

Britský premiér se vydal na tažení proti „neschopenkové kultuře“. Ať už to znamená cokoliv, připomíná jeho přístup spíše snahu o laciné předvolební body než o systematický přístup, který by ostrovní pracovní trh skutečně potřeboval.

Přečíst článek
Sotirios Zavalianis v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS

Sotirios Zavalianis: Doktorů je dost. Jen by neměli dělat sekretářky

Podniká v sektoru, který většina Čechů nepovažuje za byznys. I tak se Sotirios Zavalianis stal podnikatelem roku díky své práci v sektoru zdravotní péče. Jak těžké je v Česku podnikání v této oblasti? A jak vnímá fungování zdravotních pojišťoven? Nejen o tom hovořil čerstvý držitel titulu EY Podnikatel roku České republiky v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS. A prozradil také, že v následujících třech letech chystá investice ve výši téměř 4 miliardy korun.

Přečíst článek
Zbyněk Frolík

Zbyněk Frolík: O úspěchu rozhodují emoce

Zbyněk Frolík vybudoval jednu z nejúspěšnějších českých firem, Linet. Sofistikovaná nemocniční lůžka dodává do Spojených států, do Austrálie, do Německa. Linet najdete v celém světě. Stal se ve svém oboru světovým lídrem. Třicet let budoval ve Slaném nedaleko Prahy své globální impérium. Sháněl pracovníky, manažery, postavil továrnu, vymýšlel produkt, který se uchytí. Podnikat začal hned po revoluci v roce 1989. Jeho holding má nyní hodnotu miliard korun. Frolíkovi bylo loni sedmdesát let. Co bude s jeho impériem dál? Má tři děti, ale na předání další generaci to nevypadá. Frolík se v současnosti věnuje především investování vydělaných peněz. Jak k tomu přistupuje?

Přečíst článek
Zleva právník Tomáš Sokol a obžalovaný moravskoslezský hejtman Jan Krkoška u soudu

David Ondráčka: Případ hejtmana Krkošky poukázal na korupci ve zdravotnictví. Změnilo se něco?

Hejtman v Ostravě Krkoška za ANO stanul před soudem za uplácení českých lékařů a jejich „motivování“ za preskripci léků. Politická rovina je jasná, hejtman okamžitě skončí, o tom není sporu. I když se u soudu nakonec přiznal a asi vyvázne bez podmínky, jen s pokutou, jako odsouzený politik nemůže dál reprezentovat kraj.

Přečíst článek
Ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev (vlevo) u soudu. Spolu s dalšími devíti lidmi je obviněn z manipulace s veřejnými zakázkami.

Případ korupční chobotnice v krajských nemocnicích. Soud poslal její strůjce do vazby

Soud ve středu uvalil vazbu na bývalého ředitele ústecké Krajské zdravotní Petra Malého i šéfa jihlavské nemocnice Lukáše Veleva. Oba jsou obviněni v korupční kauze zmanipulovaných tendrů na nákup zdravotnického materiálu.

Přečíst článek
Juniorní lékaři v Anglii zahájili 3. ledna šestidenní stávku, nejdelší v historii britského zdravotnického systému NHS

Nejistá hra se smrtí. Jak vypadalo britské předválečné zdravotnictví. A jak to po Brexitu

Britské zdravotnictví se v evropském zdravotnictví stává poslední dobou jakýmsi odstrašujícím případem. Podfinancování, stávky a dlouhé čekací lhůty na zákroky. Dnešní stav podle odborníků začíná připomínat některé nešvary z minulého století. Naštěstí však ne všechny.

Přečíst článek

Půl miliardy korun na vývoj nanotechnologií v Česku. Mají prospět průmyslu, energetice i zdravotnictví

Tři univerzity z České republiky získaly prostředky z evropských strukturálních fondů na výzkum široké škály technických fenoménů zahrnutých do oboru nanotechnologií. Organizátoři předpokládají, že přilákají i vědce ze zahraničí. A chtějí při výzkumu nových technologií spolupracovat i s právníky, filozofy a teology.

Přečíst článek
Reklama

News box

Federální úřad pro letectví nařídil inspekci 2600 strojů Boeing 737 ✈ kvůli nebezpečí selhání kyslíkových masek. Inspekce se týká modelů 737 MAX a 737 NG, u nichž lidé opakovaně nahlásili, že se generátory kyslíku pro cestující posouvají z předepsané polohy, což může mít za následek jejich selhání. 

Hurikán Beryl 🌬 doprovázený větry o rychlosti až 130 kilometrů v hodině dnes dorazil k pobřeží amerického Texasu a jen v oblasti Houstonu připravil o dodávky elektřiny více než dva miliony domácností a firem. Na dvou letištích v Houstonu bylo zrušeno přes 1000 letů, na četných místech jsou hlášeny záplavy.
Pražská burza posílila šestý den v řadě ↗, dnes index PX stoupl o 0,22 procenta na 1575,58 bodu. Z předních emisí rostly mírně akcie energetické společnosti ČEZ, pojišťovny VIG a Monety Monety Bank, cenné papíry Erste Bank a Komerční banky spíše stagnovaly. 
Podle premiéra Petra Fialy (ODS) slouží frakce Patrioti pro Evropu vědomě či nevědomě zájmům Ruska, a ohrožuje tak bezpečnost a svobodu Evropy. Proti vyjádření se na tiskové konferenci 🎤 ohradil šéf hnutí ANO Andrej Babiš, podle něhož je Fiala patologický lhář. Číst více
Odboráři huti Liberty Ostrava, která je od června v úpadku ⬇, žádají vládu, poslance, senátory a europoslance o větší iniciativu při řešení situace podniku. Navrhují, aby stát jako významný věřitel firmy jednal razantněji a připravil se na její převzetí a prodej. 
Odborový svaz pozemní a letecké dopravy (OSPLD), který působí na pražském Letišti Václava Havla, vyhlásil stávkovou pohotovost. Platí ode dneška do odvolání nebo do případného přechodu na jinou formu protestu.  Číst více
Americký prezident Joe Biden v dopise adresovaném demokratickým zákonodárcům uvedl, že se bude nadále ucházet o znovuzvolení 🗳 a neukončí svou kampaň. Je podle něj načase skoncovat s vnitrostranickými debatami a semknout se. 
Členy nové europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu jsou i dva čeští europoslanci z Přísahy a Motoristů Filip Turek a Nikola Bartůšek. Dalšími českými členy frakce je sedm europoslanců hnutí ANO expremiéra Andreje Babiše. Frakce vznikla dnes v Bruselu a má 8️⃣4️⃣  členů z dvanácti zemí . Číst více
V Bruselu vznikla europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), do jejího čela byl zvolen šéf francouzského krajně pravicového Národního sdružení Jordan Bardella , informoval bruselský zpravodaj serveru Euronews. Místopředsedkyně se stala europoslankyně za ANO Klára Dostálová. 👏 Číst více
Americká farmaceutická společnost Eli Lilly koupí za 3,2 miliardy dolarů (74,3 miliardy korun) vývojáře léků Morphic Holding. 💊 Eli Lilly tak získá přístup k experimentálnímu léku na zánětlivá onemocnění střev.
Reklama
Reklama
Doporučujeme