Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DRFG založila investiční společnost Efekta, už má licenci od centrální banky

Majoritní akcionář DRFG Investment David Rusňák (vpravo) a druhý z hlavních akcionářů Roman Řezníček
DRFG Investment
 nst
nst

Nová investiční společnost je už třetím subjektem s licencí v portfoliu skupiny DRFG. Doplnila tak obchodníka s cennými papíry Efekta OCP a investičního zprostředkovatele Chytrý Honza. 

Reklama

Společnosti Efekta IS, která je součástí investiční skupiny DRFG, udělila 17. května 2024 Česká národní banka povolení k činnosti investiční společnosti, oznámila mluvčí DRFG Monika Brichtová. Nová investiční společnost je sesterskou společností Efekta OCP a společně budou sdílet know how i služby. Náplní její činnosti bude obhospodařování a administrace fondů kvalifikovaných investorů a zahraničních fondů, které jsou s fondy kvalifikovaných investorů srovnatelné, dodala. 

„Získání licence investiční společnosti nám umožní posunout služby spojené zejména s fondy kvalifikovaných investorů. Zároveň nám to otevírá dveře k navazování nových obchodních partnerství,“ říká Roman Řezníček, generální ředitel a akcionář investiční skupiny DRFG. 

Následující kroky budou spočívat v zajištění kompletního provozu a uvedení nové společnosti do chodu. Strategie je ale daná. Základem bude kvalita poskytovaných služeb, nikoliv kvantita partnerů. Právě postupným rozšiřováním portfolia chce společnost postavit základy, které budou zdravé a dlouhodobě udržitelné.

„Díky investiční společnosti se nám podařilo doplnit již existující subjekty tak, abychom dokázali poskytovat a obstarat co nejširší spektrum finančních služeb. Jejím cílem je přitom zajistit takovou kvalitu služeb, na jakou jsou investoři dnes zvyklí právě u našeho obchodníka s cennými papíry, a to napříč celým distribučním řetězcem,“ dodává Roman Řezníček. 

Reklama

Nová investiční společnost je již třetím subjektem s licencí v portfoliu skupiny. Doplnila tak obchodníka s cennými papíry s téměř třicetiletou tradicí na trhu, Efekta OCP a investičního zprostředkovatele Chytrý Honza. 

Majoritní akcionář DRFG Investment Group David Rusňák (vpravo) a druhý z hlavních akcionářů Roman Řezníček (vlevo)

Z DRFG se stává DRFG Investment Group, většinový podíl v ní má Rusňák

Fúze společností DRFG a DRFG Telco skupinu ekonomicky posílí a umožní další expanzi. Většinovým akcionářem investičky je brněnský podnikatel David Rusňák.

Přečíst článek

Reklama

Související

Generální ředitel investiční skupiny DRFG Roman Řezníček

Roman Řezníček: Byl bych rád, aby skupina DRFG fungovala jako most mezi Východem a Západem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme