Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Walmart se zbavil akcií v čínském e-shopu. Prodával hluboko pod cenou

Walmart, burza
ČTK
 ČTK

Americký maloobchodní gigant Walmart se rozhodl prodat podíl v čínském e-shopu JD.com. Celková částka zaplacená za prodané akcie by mohla dosáhnout až 3,74 miliardy dolarů (84,5 miliardy korun). S odvoláním na osobu obeznámenou s obsahem jednání to uvedla agentura Reuters.

Reklama

Walmart, který podíl v čínském e-shopu získal před osmi lety, se podle nejmenovaného zdroje hodlá soustředit na své vlastní aktivity na čínském trhu.

Walmart akcie prodal až za 25,85 dolaru za kus, což by představovalo výraznou slevu proti úternímu závěru, který na newyorské burze činil 28,19 dolaru. Před zahájením dnešního obchodování vykazovaly akcie JD.com pokles téměř o deset procent, později ztrátu snížily.

„Toto rozhodnutí nám umožní soustředit se na naše silné čínské aktivity pro Walmart China a Sam's Club a přesunout kapitál směrem k dalším prioritám,“ komentoval transakci Walmart. Uvedl také, že má v úmyslu i nadále s JD.com spolupracovat jako s obchodním partnerem, píše Reuters.

Walmart v letošním druhém čtvrtletí vykázal nárůst tržeb v Číně o 17,7 procenta na 4,6 miliardy dolarů, mimo jiné díky silnému růstu svého řetězce Sam's Club. Internetový prodej Walmartu celosvětově vzrostl o 21 procent. Podle údajů společnosti LSEG držel v JD.com podíl 5,19 procenta. Ten získal výměnou v roce 2016, když prodal internetový obchod s potravinami I-chao-tien.

Reklama

Walmart

Walmart zvýšil čtvrtletní zisk. Pomohl mu hlad po levnějších potravinách

Americký řetězec Walmart, který je největším maloobchodním prodejcem na světě, zvýšil v prvním čtvrtletí provozní zisk o 17,3 procenta na 6,24 miliardy dolarů, v přepočtu zhruba 137miliard korun. Firma o tom informovala ve výsledkové zprávě. Spotřebitelé podle managementu víc utrácejí hlavně za levnější varianty produktů, firma proto mohla zlepšit celoroční výhled hospodaření.

Přečíst článek

Walmart se chystá propouštět.

Walmart se chystá propouštět, nepotřebuje přes 2000 lidí ve skladech pro internetový prodej

Americká maloobchodní společnost Walmart propustí přes dva tisíce lidí v pěti amerických skladech se zbožím určeným pro internetový prodej. S odkazem na zprávu podniku pro regulační orgány o tom informovala agentura Bloomberg. Propuštění ale podle ní mohou najít práci jinde ve firmě.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme