Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

3 tipy na mobilní aplikace, které využijete během dovolené

3 tipy na mobilní aplikace, které využijete během dovolené
ČTK Protext
Komerční spolupráce

Podle posledního průzkumu agentury Ipsos se chystá do zahraničí na dovolenou zhruba 58 procent Čechů. Patříte mezi ně? Pojďte mrknout na 3 super aplikace, které vám cestování ulehčí a zpříjemní.

Reklama

Když potřebujete někde zaparkovat: Parkopedia

U popisu aplikace Parkopedia si můžete přečíst následující: Zrodili jsme z frustrace z hledání parkování a vydali jsme se zmapovat a vypsat všechna parkovací místa na světě. Jak příhodné, že? Ruku na srdce, kdo během dovolené v zahraničí nebyl zmatený z cizokrajných dopravních značek a nebyl schopen určit, zda tady opravdu může bez postihu parkovat.

V aplikaci si jednoduše podle aktuální polohy najdete volné parkovací místo – Parkopedia vám rovnou řekne, zda zde můžete parkovat zadarmo nebo za poplatek. Jedinou její nevýhodou může být pro někoho to, že je dostupná pouze v angličtině.

TIP: Potřebujete pracovat i v zahraničí? Vyzkoušejte datové tarify od T-Mobile a buďte stále online.

Když si chcete i v zahraničí dopřát výbornou kávu: European Coffee Trip

Patříte mezi ty, kteří rádi podnikají cesty do zahraničí nejenom kvůli odpočinku, ale také za dobrým gastro zážitkem? Pak byste si neměli nechat ujít aplikaci European Coffee Trip.

Reklama

Najdete v ní tipy na kavárny a bistra, ve kterých dostanete kvalitní výběrovou kávu a také něco dobrého k snědku. A že máte opravdu z čeho vybírat – European Coffee Trip už zmapoval okolo 4228 kaváren a 554 pražíren po celé Evropě.

Když chcete poslat babičce personalizovanou pohlednici: Pohlednice online

Digitální technologie vládnou světem. Mobilní data vám sice zajistí, že přes Messenger pošlete všechny fotky hned, jakmile je vyfotíte. Nicméně, sami jistě dobře víte, že největší radost uděláte svým prarodičům, když jim pošlete tradiční papírovou pohlednici, kterou si pověsí na dveře ledničky.

Aplikace Pohlednice online od České pošty vám umožní poslat personalizovanou pohlednici, kterou si sestavíte z vlastních fotek z dovolené. Stačí, když:

  • Nahrajete do aplikace oblíbené fotky.
  • Doplníte na pohlednici text a adresu, komu chcete pohlednici poslat.
  • Vyberete si typ platby a zaplatíte.
  • Česká pošta následující den po zaplacení vaši pohlednici vytiskne a doručí ji babičce v nejbližších dnech do schránky nejenom po celé ČR, ale i do ciziny.

A kolik to stojí? Za běžný formát pohlednice zaplatíte okolo 40 korun.

Buďte na dovolené v klidu: Sjednejte si před odjezdem cestovní pojištění

Buďte na dovolené v klidu: Sjednejte si před odjezdem cestovní pojištění

Plánujete letos dovolenou u moře, na horách, nebo objevování historie? Ať už se chystáte kamkoliv, nezapomeňte na jednu z nejdůležitějších věcí, které byste měli mít na paměti už pár dní před odjezdem – cestovní pojištění. Tento nenápadný, ale zásadní krok vám může ušetřit mnoho starostí a peněz v případě nepředvídatelných situací.

Přečíst článek

Dovolená na dluh? Pro Gen Z něco absolutně běžného

Kolik stojí cestovní pojistka na rok a kdy už se vyplatí

Pár týdnů se potápět na Bali či v Dominikánské republice. Projet křížem krážem Nový Zéland, Vietnam, Japonsko nebo se vydat na dlouhý roadtrip napříč USA. Takové jsou dnes cestovatelské sny mnoha lidí. A netýká se to jen digitálních nomádů nebo studentů. Mezi cestovateli jsou i rodiče s malými dětmi, kteří cestují s nízkonákladovými aerolinkami na druhou stranu světa hlídat dům a případně i domácí mazlíčky lidem, které nikdy osobně nepotkali. Na více měsíců se ale nedá využít klasické cestovní pojištění. Podívali jsme se proto na podmínky dlouhodobého cestovního pojištění. Kdy se vám vyplatí?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme