Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Agentura Médea spoluvlastněná Jaromírem Soukupem je v úpadku

Podnikatel Jaromír Soukup
ČTK
 ČTK

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Reklama

Počátkem října Médea požádala soud o měsíční odklad prohlášení konkurzu. Chtěla tak získat čas na vypracování reorganizačního plánu. V žádosti, kterou městský soud zamítl minulý týden v pátek, firma uvedla, že její závazky po splatnosti dosahují téměř 937 milionů korun.

Soud o úpadku firmy rozhodl na základě návrhu, který podaly společnosti Tiscali Media a Iron Mountain Česká republika, vyplývá z dokumentu zveřejněném v Insolvenčním rejstříku. Věřitele Médei, kteří dosud nepřihlásili své pohledávky, soud vyzval, aby tak učinili. Zároveň na 20. ledna příštího roku nařídil jednání k přezkoumání přihlášených pohledávek.

O způsobu řešení úpadku mediální agentury pražský městský soud nerozhodl. Médea či věřitelé mohou podat návrh na povolení reorganizace ve lhůtě stanovené zákonem, upozornil server.

Ještě před deseti lety byla Médea s tržbami přes čtyři miliardy korun největší mediální agenturou, prodávající reklamní prostor v Česku. Za loňský rok podle vyjádření soudu vykázala tržby 104 milionů korun, o rok dříve 769 milionů korun.

Reklama

Televizi Barrandov vyčistíme, připravíme, a následně prodáme, říká Jan Čermák

Jan Čermák v červnu letošního roku zcela převzal kontrolu nad společností Empresa Media, která předtím patřila Jaromíru Soukupovi. A pod kterou patří i TV Barrandov. Soukup svou společnost zatížil stovkami milionů dluhů, které nedokázal splácet. A minimálně v TV Barrandov definitivně skončil. Patrně brzo skončí i ve své mediální agentuře.

Přečíst článek

Jan Čermák, TV Barrandov

Majitel Barrandova Čermák ovládl strojaře z Hodonína

Novopečený majitel TV Barrandov Jan Čermák ovládl další firmu. Jde o Montpetrol, strojírenskou společnost z Hodonína, která se soustředí na byznys v oblasti ropy a plynu.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme