Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akcie Whirpoolu pádí vzhůru. Bosch údajně jedná o převzetí podniku

Akcie Whirpoolu pádí vzhůru. Bosch údajně jedná o převzetí podniku
Profimedia
 ČTK

Akcie společnosti Whirpool dnes přidávají kolem deseti procent. Důvodem je v mediálních kruzích kolující spekulace, že by americká firma mohla přejít pod Němce. Firma Robert Bosch se má radit s potenciálními poradci o nabídce na převzetí tohoto výrobce domácích spotřebičů.

Reklama

Německá strojírenská skupina Robert Bosch zvažuje, že podá nabídku na převzetí amerického výrobce domácích spotřebičů Whirlpool. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Tržní hodnota společnosti Whirlpool činí zhruba 4,8 miliardy dolarů (téměř 112 miliard korun).

Zdroje uvedly, že firma Bosch o možnosti předložit nabídku jedná s potenciálními poradci. Dodaly, že není jisté, zda podnik nabídku skutečně předloží. Tiskový zástupce společnosti Bosch informace o možné nabídce označil za zvěsti a odmítl je komentovat.

Společnost Bosch je předním světovým dodavatelem automobilových součástek. Převzetím firmy Whirlpool by výrazně posílila svou pozici na trhu s domácími spotřebiči v době, kdy čelí rostoucí konkurenci ze strany asijských výrobců, napsala agentura Reuters.

Americká společnost Whirlpool je známá svými velkými domácími spotřebiči, například pračkami a ledničkami. Firma v posledních letech prošla rozsáhlou restrukturalizací a její tržní hodnota za poslední dva roky klesla téměř o polovinu.

Reklama

Šéf společnosti Bosch Stefan Hartung v květnu listu Handelsblatt řekl, že firma se poohlíží po několika větších akvizičních cílech. Případné převzetí společnosti Whirlpool by se zařadilo mezi největší akvizice v historii firmy Bosch.

Akcie americké společnosti kolem 17:30 SELČ přidávají 10,7 procenta, když se obchodují za 96,4 dolaru za akcii.

Bosch se chystá propouštět. Hlavně v Německu

Německá společnost Bosch, která je největším dodavatelem automobilových součástek na světě, hodlá během příštích tří let zrušit zhruba 1200 pracovních míst v divizi pro elektroniku a v softwarové divizi. Společnost ve svém prohlášení uvedla, že tak reaguje na rostoucí náklady a slabý hospodářský růst. Bosch podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě zhruba 421 tisíc lidí.

Přečíst článek

Whirlpool

Whirpool k bílé technice přibere i drtiče odpadu. Koupí jejich největšího výrobce

Americký výrobce domácích spotřebičů Whirlpool Corp. koupí největšího světového výrobce drtičů potravinového odpadu InSinkErator. Firmě Emerson Electric za něj zaplatí tři miliardy (72,1 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme