Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americká zbrojovka bude v Litvě vyrábět munici

Americká společnost Northrop Grumman
iStock
 ČTK

Americká společnost Northrop Grumman, která patří k největším výrobcům zbraní na světě, chce vyrábět munici v Litvě.

Reklama

Viceprezident firmy Stephen O'Bryan podepsal s litevskou vládou memorandum o porozumění ohledně výroby munice ráže 30 milimetrů ve stávajícím státním zařízení. Ministr obrany Laurynas Kasčiunas očekává, že výrobní linka bude zprovozněna do jednoho roku, uvedla agentura Bloomberg.

Litva je členem Severoatlantické aliance. Tak jako Ukrajina bývala součástí Sovětského svazu a teď patří k významným podporovatelům Ukrajiny v jejím současném konfliktu s Ruskem. Vláda ve Vilniusu doufá, že uzavřená smlouva posílí obranný průmysl Litvy. Vyrobená munice má být použita pro bojová vozidla pěchoty.

Smlouva navazuje na podobný plán německé zbrojovky Rheinmetall. Ta chce v Litvě zahájit výstavbu závodu na výrobu dělostřeleckých nábojů. Projekt za 180 milionů eur (4,5 miliardy korun) by měl vytvořit více než 150 pracovních míst a vyrábět desítky tisíc nábojů ročně.

Ukrajinci odpálili ruský muniční sklad. Rusové město evakuovali

Ruské úřady ve středu oznámily částečnou evakuaci města Toropec v Tverské oblasti. Média informují o silných explozích a o útoku ukrajinských dronů, které podle nich během noci zasáhly muniční sklad. Nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU později několika ukrajinským a mezinárodním médiím řekl, že ukrajinský dronový útok tam zničil velký sklad s řízenými střelami, naváděnými bombami a dělostřeleckou municí. Regionální činitelé informují pouze o útoku ukrajinských bezpilotních letounů a o požáru. Toropec, kde žije kolem 13 tisíc obyvatel, leží několik set kilometrů severozápadně od Moskvy, nedaleko hranic s Běloruskem.

Přečíst článek

Reklama

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první pololetí výnosy 9,69 miliardy korun

Zbraně táhnou. Skupině Colt CZ meziročně vzrostly výnosy na 9,69 miliardy

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první pololetí výnosy 9,69 miliardy korun. Meziročně byly o 41,2 procenta vyšší. Důvodem byl nárůst prodejů ve druhém čtvrtletí letošního roku a také konsolidace nové akvizice, společnosti Sellier & Bellot. Čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl od ledna do června 609,6 milionu korun, ve srovnání se stejným obdobím loni klesl o 41,7 procenta.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Rusko nemá dost vojáků pro průlom u Charkova, řekl vrchní velitel NATO v Evropě

Problém pro Rusy? Na strategický průlom u Charkova nemají dost vojáků, uvedl americký generál

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme