Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple chystá premiéry roku 2024. Nejnovější iPhony, hodinky a další představí v září

Šéf Apple Tim Cook
ČTK
Michal Nosek
nos

Lidé obeznámení se situací ve společnosti Apple hovoří o tom, že technologická firma plánuje uspořádat svou největší předváděcí akci 10. září.

Reklama

Přestože přesné načasování ještě nebylo oznámeno, společnost se připravuje na zmíněné úterý, uvedli pro agenturu Bloomberg lidé, kteří si nepřáli být jmenováni. Nové telefony iPhone se mají začít prodávat 20. září. Zástupce společnosti Apple sídlící v Cupertinu v Kalifornii odmítli informaci potvrdit.  

Vstup iPhone 16 na trh je pro Apple, který v posledních čtvrtletích zaznamenal oslabení prodeje svých smartphonů a nositelných zařízení, zásadní.  

Rozložení tržeb

Premiéra nového iPhonu 16 uvedená 20. září by znamenala, že část příjmů z tohoto zařízení již bude zaznamenána v aktuálním období – ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí společnosti Apple – kdy společnost očekává meziroční nárůst prodejů o pět procent.  Větší část prodeje přijde až v následujícím čtvrtletí. Analytici předpovídají, že tržby v tomto období stoupnou o 7 procent na 128,4 miliardy dolarů. 

Google představil novou řadu smartphonů. Pixel 9 má umělou inteligenci i skládací verzi

Americká internetová společnost Google v úterý představila nové chytré telefony vlastní značky Pixel a další přístroje s hlouběji zabudovanou umělou inteligencí (AI). Jejich software by měl mimo jiné umět shrnout obsah e-mailů a telefonních hovorů nebo navrhovat textové zprávy.

Přečíst článek

Reklama

iPhone 16 bude mít u svých modelů Pro větší obrazovky a nové funkce fotoaparátu. Společnost také uvádí na trh sadu nástrojů umělé inteligence s názvem Apple Intelligence. Celkově se však telefony nebudou výrazně lišit od loňských modelů

Další novinky

Nositelná zařízení Applu mezitím čekají větší změny. Modely Apple Watch Series 10 budou tenčí, ale budou mít větší obrazovky. Apple také vylepšuje svou řadu AirPods o nové verze nižší a střední třídy. Společnost poprvé nabídne potlačení hluku na svých AirPods střední úrovně a základní model se poprvé od roku 2019 aktualizuje. 

Společnost také plánuje do konce roku začít s přechodem svých počítačů Mac na procesory M4, ale aktualizace pro Mac obvykle dorazí až asi měsíc po každoročním uvedení iPhonu na trh. Agentura Bloomberg již oznámila, že koncem tohoto roku přijdou na trh menší Mac mini, nové MacBooky Pro a aktualizované iMacy s čipy M4. 

Apple zpozdí spuštění funkce umělé inteligence, iPhony 16 přijdou bez ní

Chystaná funkce umělé inteligence (AI) společnosti Apple se objeví později, než se čekávalo, a nestihne tak spuštění revize softwaru iPhonů a iPadů. Nové přístroje iPhone 16 tak zřejmě tuto funkci získají až při aktualizaci softwaru. Apple ale bude mít více času na opravu chyb. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Přečíst článek

Apple opět kraluje žebříčku nejhodnotnějších firem. Sesadil Microsoft

Americká společnost Apple se vrátila na pozici nejhodnotnější firmy na světě. Po pěti měsících sesadila z tohoto postu Microsoft.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme