Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple zpozdí spuštění funkce umělé inteligence, iPhony 16 přijdou bez ní

Apple zpozdí spuštění funkce umělé inteligence, iPhony 16 přijdou bez ní
Profimedia
 ČTK

Chystaná funkce umělé inteligence (AI) společnosti Apple se objeví později, než se čekávalo, a nestihne tak spuštění revize softwaru iPhonů a iPadů. Nové přístroje iPhone 16 tak zřejmě tuto funkci získají až při aktualizaci softwaru. Apple ale bude mít více času na opravu chyb. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Reklama

Apple plánuje začít zavádět zákazníkům svoji funkci Apple Intelligence až v rámci aktualizací softwaru, které se objeví do října. To znamená, že funkce AI přijde několik týdnů po prvním vydání softwaru iOS 18 a iPadOS 18, které je naplánováno na září, uvedly zdroje.

Apple také podle zdrojů plánuje poprvé zpřístupnit Apple Intelligence vývojářům softwaru k předběžnému testování již v nadcházejícím týdnu prostřednictvím beta verzí iOS 18.1 a iPadOS 18.1. Tato strategie je pro firmu nestandardní, protože Apple obvykle uvolňuje náhledy následných aktualizací až v době, kdy je veřejně vydána úvodní verze nové generace softwaru.

Apple oznámil nové funkce a operační systémy na své vývojářské konferenci v červnu. Uvedl tehdy, že Apple Intelligence bude debutovat jako součást systémů iOS 18 a iPadOS 18. Nové načasování znamená, že funkce AI budou široce spuštěné až v následné aktualizaci nového operačního systému. To představuje možnost, že první modely přístroje iPhone 16 dodané spotřebitelům v tomto roce budou postrádat nové funkce AI a budou vyžadovat aktualizaci softwaru o několik týdnů později.

Apple doufá, že by nové funkce AI mohly pomoci v prodeji nových iPhonů v letošním roce. Nový přístroj nebude mít mnoho změn v designu, hlavním lákadlem k jeho nákupu by tak mělo být vylepšení softwaru.

Reklama

Nový iPhone 15

Skládací iPhone? Apple na něm údajně už pracuje

Americká společnosti Apple zvažuje, že v roce 2026 představí skládací iPhone. Uvedl to server The Information s odvoláním na dvě osoby obeznámené s touto záležitostí. To by mohlo představovat zásadní přepracování hardwarového designu nejoblíbenějšího produktu Applu.

Přečíst článek

Herní hit Fortnite se vrací na iPhony. Z App Store ho ale pořád nestáhnete

Populární videohra Fortnite se v Evropské unii brzy vrátí na zařízení s operačním systémem iOS společnosti Apple. Hru Fortnite hrají po celém světě stovky milionů hráčů.

Přečíst článek

Šéf Apple Tim Cook

Stanislav Šulc: Apple Inteligence zklamala i nadchla. Zaměření na bezpečnost je správná volba

Generativní umělá inteligence má za sebou jeden z důležitých okamžiků. Společnost Apple, která patří k nejvlivnějším firmám v technologickém sektoru, ukázala, jak velké jazykové modely a jejich možnosti nasadí do svých nových operačních systémů a zařízení. Celý princip nazvala Apple Intelligence (stejná zkrátka AI jako Artificial Intelligence) a uživatele například telefonů Samsung příliš nenadchne. Nicméně principy, které Apple využívá, jsou fascinující a zcela správné.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Šéf Apple Tim Cook

Stanislav Šulc: Apple Inteligence zklamala i nadchla. Zaměření na bezpečnost je správná volba

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme