Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Během prázdnin odbaví pražské letiště 3,5 milionu lidí. Dovolenkáři ušetří čas online check-inem

Smartwings
Smartwings - použito se svolením
Stanislav Šulc
sta

Letecká doprava je po pandemii covidu opět na vzestupu. Jen během prázdnin očekává pražské letiště odbavení 3,5 milionu osob. Letošní výhodou je možnost online check-inu i na chartertových letech.

Reklama

Klienti cestovních kanceláří Fischer a Exim tours mají nově možnost odbavit si svá zavazadla z domova online a vyhnout se tak frontě u přepážky na Letišti Václava Havla Praha. Skupina DER Touristik CZ, pod kterou obě cestovní kanceláře spadají, tuto službu spouští ve spolupráci s leteckou společností Smartwings, která je dominantním partnerem charterových letů pro letní dovolenou.

První klienti využijí novou službu v sobotu 29. června. Možnost online check-in se otevře vždy 30 hodin před odletem. Každý cestující dostane email a SMS, kde bude speciální kód a odkaz s návodem, jak si rychle a pohodlně odbavit zavazadla z domova.

Obálka magazínu newstream CLUB 4

Kupte si elektronickou verzi magazínu Newstream CLUB s byznysmenem Karlem Vágnerem

Tématem nového vydání magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem dvě země, jeden trh. Hvězdami jsou lidé, co se pohybují v obou světech: marketér a podnikatel Karel Vágner, miliardář Igor Rattaj, mladý William Rudolf Lobkowicz, spisovatel Jozef Karika, šéfkuchař Ihnačák a investorka Andrea Ferancová Bartoňová.

Přečíst článek

Palubní vstupenku si pak klient může uložit do telefonu nebo vytisknout. Po příjezdu na letiště nemusí do fronty, ale svá zavazadla odevzdá u samoobslužné přepážky a poté pokračuje na bezpečností kontrolu. Klíčové pro nás bylo, abychom online check-in spustili se začátkem letních prázdnin, kdy odlétá na dovolenou nejvíce lidí. Díky tomu budou moci tuto službu využít statisíce klientů,“ vysvětluje Jan Bezděk, vedoucí komunikace cestovních kanceláří Fischer a Exim tours.

Reklama

„Službu, která je několik let dostupná na pravidelných letech Smartwings, nyní rozšiřujeme i pro charterové lety skupiny DER Touristik CZ. Aby online check-in fungoval právě i na charterových letech bylo potřeba technicky vyřešit přesun dat z rezervačních systému cestovní kanceláře do rezervačních a odbavovacích systému naší letecké společnosti. Společně jsme na tomto projektu pracovali 6 měsíců a těší nás, že ji můžeme spustit se začátkem prázdnin,“ říká Vladimíra Dufková, tisková mluvčí společnosti Smartwings.

3,5 milionu cestujících

Boom cestování v postcovidových letech naplno pociťuje i Letiště Praha, které očekává, že jen během prázdnin odbaví přes 3,5 milionu cestujících, tedy asi o 400 tisíc více než v loňském roce. To samozřejmě klade velké nároky na zaměstnance i infrastrukturu letiště.

I z toho důvodu je pro nás důležité, že se nám před startem letní sezony podařilo v Terminálu 1 spustit službu samoobslužného odbavení zavazadel neboli Self-Service Bag Drop na 8 nových přepážkách, které budou k dispozici pro lety mimo schengenský prostor. V Terminálu 2 jsou samoobslužné přepážky dostupné jsou již 5 let a rychle získávají na oblibě. Jsme také rádi, že se takto jednoduše online budou moci odbavit i klienti cestovních kanceláří ze skupiny DER Touristik CZ mířící na dovolenou na palubách Czech Airlines a Smartwings,“ říká mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Peking s Prahou spojuje přímá letecké linka

Praha obnovila přímé lety do Pekingu. Česko láká čínské turisty

Praha má znovu přímé letecké spojení s pevninskou Čínou. Každé pondělí, středu a pátek zajistí společnost Hainan Airlines pravidelné lety mezi českou metropolí a Pekingem. Zájem turistů z Číny o Česko roste.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Vysvědčení vlády? Lepší než fotbalisté to nebude

Takže jeden po druhém. První je samozřejmě premiér, Petr Fiala. Pro Ukrajinu udělal nejvíc ze všech premiérů Evropské unie. Zorganizoval cestu do Kyjeva, za prezidentem Zelenským, jako úplně první premiér ze zemí EU.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Mešita šejka Zayeda

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme