Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Biotechnologie z Česka bude léčit už i Američany. SCTbio ze skupiny PPF expanduje do USA

Biotechnologie z Česka bude léčit už i Američany. SCTbio ze skupiny PPF expanduje do USA
Profimedia
 ČTK

Biotechnologická společnost specializující se na výrobu buněčných terapií SCTbio ze skupiny PPF vstupuje do USA, otevírá své zastoupení v Bostonu. Rozvoj aktivit na americkém trhu podpoří rovněž strategické partnerství s firmou Propel BioSciences. PPF o tom informovala v tiskové zprávě.

Reklama

Cílem nové pobočky je přímá spolupráce s americkými klienty a zpřístupnění nabídky komplexních služeb ve vývoji a výrobě buněčných terapií a virových vektorů. Podle společnosti poskytne rovněž přístup k síti pracovišť klíčových pro realizaci klinických studií a následnou komercializaci inovativních léčebných metod jak v USA, tak i jinde ve světě.

„S pokrokem v oboru rychle roste poptávka po vysoce kvalifikované výrobě buněčných produktů, virových vektorů a leukaferetického materiálu pro potřeby personalizovaných buněčných terapií,“ uvedl generální ředitel SCTbio Luděk Sojka.

Farmakologie, ilustrační foto

Sotio ze skupiny PPF bude testovat lék na rakovinu s americkým gigantem Merck

Biotechnologická společnost Sotio Biotech patřící skupině PPF uzavřela smlouvu o spolupráci na klinickém vývoji protinádorového přípravku SOT101 se společností Merck.

Přečíst článek

SCTbio vznikla v roce 2021 vyčleněním výrobní části z biotechnologické společnosti Sotio, která vyvíjí nové metody léčby nádorových onemocnění. Ve svých pražských laboratořích o rozloze 2000 metrů čtverečních nabízí kompletní služby pokrývající výrobu, testování a logistiku inovativních léčivých přípravků.

Reklama

Propel BioSciences je specializovaná americká poradenská společnost zaměřená na strategie komercializace, plánování a vývoj a výrobu pro firmy působící v oboru buněčných a genových terapií. Díky svým znalostem a zkušenostem pomáhá svým klientům se vstupem na trh, prodejem, marketingem či obchodním rozvojem.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích Evropy, Asie a Severní Ameriky. Investuje do telekomunikací, médií, finančních služeb, e-commerce, biotechnologií, nemovitosti a strojírenství. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku.

PPF Biotech vloží aktiva dceřiné SCTbio do firmy eureKING

PPF má další cíl. Stát se lídrem v biotechnologiích

Společnost PPF Biotech uzavřela smlouvu o vložení aktiv dceřiné společnosti SCTbio do firmy eureKING, francouzské účelové akviziční společnosti (SPAC). Po dokončení transakce získá PPF Biotech menšinový podíl v eureKING. Bude se tak podílet na vytvoření nového evropského lídra v biotechnologické výrobě, jehož akcie budou obchodovány na burze cenných papírů Euronext v Paříži.

Přečíst článek

Laboratoř, ilustrační foto

Sotio dostalo od PPF sedm miliard. Půjdou na vývoj léčby nádorů

Firma Sotio Biotech získala od skupiny PPF 280 milionů eur (7,1 miliardy korun) na další vývoj nových metod léčby nádorových onemocnění. Půjde o rozšíření a rozvoj produktového portfolia, včetně hlavního vyvíjeného přípravku SOT101, spuštění čtyř nových klinických studií a další vývoj do konce roku 2023.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme