Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Blíží se fúze? Škoda Transportation se možná spojí se španělským výrobcem vlaků Talgo

Škoda Transportation má zájem o fúzi se španělským výrobcem vlaků Talgo
ČTK
 ČTK

Španělský výrobce vlaků Talgo obdržel nabídku na fúzí od českého konkurenta Škoda Transportation. S odvoláním na sdělení firmy Talgo to uvedla agentura Reuters. Španělský podnik upřesnil, že dostal nabídku na obchodní spojení. Škodu požádal o poskytnutí dalších podrobností, včetně ceny.

Reklama

Nabídka od české firmy přichází čtyři měsíce poté, co maďarské konsorcium Ganz-Mávag učinilo veřejnou nabídku na koupi všech akcií firmy Talgo za 619 milionů eur (15,7 miliardy korun). Španělská firma chce zejména vědět, zda nabídka od Škody bude vyšší než návrh od maďarského konsorcia.

Španělská vláda považuje firmu Talgo za strategické aktivum. Už dříve proto uvedla, že se případnou transakcí zahrnující firmu Talgo bude pečlivě zabývat.

Skupina Talgo byla založena v roce 1942. Jejím hlavním akcionářem je investiční fond Trilantica. Je hlavním dodavatelem španělské železniční společnosti Renfe, vyváží do Německa, Saúdské Arábie, Egypta a do Spojených států.

Klaus Zellmer, generální ředitel Škoda auto

Šéf Škoda Auto Zellmer: Na konec spalovacích motorů bych nevsadil

Škoda Auto prodlouží výrobu modelů Fabia, Kamiq a Scala do konce desetiletí. Důvodem je i pomalejší přeměna na elektromobilitu oproti předpokladům a velká poptávka ve světě.

Přečíst článek

Reklama

Robotaxi je na vzestupu

Tereza Jalůvková: Robotaxi je na vzestupu a Čína na tomto poli opět vede. Musk nestíhá

Investoři v druhém prázdninovém týdnu obrátili svou pozornost na rozjíždějící se sektor autonomně řídících taxi (robotaxi). Zájem investorů podpořily citace Dow Jones Newswires a agentury Bloomberg, které čerpaly z poznámek analytika Guotaia Junana. Ten uvádí, že podnikání společnosti Baidu v oblasti robotaxi Apollo Go se letos ve Wu-chanu pravděpodobně dostane na nulu a v dalším roce bude ziskové, když náklady ruku v ruce s rostoucí poptávkou výrazně klesnou.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Peking se ohradil proti kanadským clům na elektromobily, vyzval k jejich zrušení

Česko utrpí šok z elektromobility. O práci přijde až 75 tisíc lidí, spočítal MMF

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme