Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Brašnářství Tlustý bojuje o záchranu. Vyzývá klienty k nákupům

Brašnářství Tlustý bojuje o záchranu. Vyzývá klienty k nákupům
Profimedia
Michal Nosek
nos

Ivan Petrův, zakladatel Brašnářství Tlustý z pražských Vršovic, na facebokové stránce podniku zveřejnil, že jeho firma čelí velkým problémům, které mohou vyústit v krach.

Reklama

„Tohle se nepíše lehce. Visí nad námi krach. Reálný, opravdový krach. Po jedenácti letech dřiny. Bez prodeje není výroby. I když makáme ze všech sil, dáváme lidem nejlepší, co dovedeme, nedokážeme ufinancovat provoz. Je to kritické. Máme nyní pár dnů, než na nás dopadne Damoklův meč. Obstavení účtů. Insolvence. Konec,“ stojí ve facebookovém statusu.

Petrův dále v příspěvku na facebooku dodal, že je otevřený vstupu investorů do firmy. „Nechceme to vzdát. Nejsme bankrotáři. Chceme zabojovat. Poprat se o život, pokolikáte už.”

Polský prodejce obuvi CCC ztrojnásobil zisk

Polskému prodejci obuvi CCC se daří. Zisk řetězci roste o stovky procent. I díky sázce na HalfPrice.

Přečíst článek

V prohlášení také vyzývá zákazníky, aby si něco z nabídky brašnářství koupili. „Všechny, kdo jste si od nás koupili něco, co vám slouží roky, prosíme a vyzýváme: Kupte si dnes něco pěkného. Dnes, ne zítra. Umožníte nám pokračovat dále. Ať už to bude opasek, peněženka, boty, nebo taška. Každá koruna pomůže.“ 

Reklama

Facebooková komunita se zřejmě zmobilizovala. Krátce po zveřejnění naléhavého statusu spadl web společnosti a je stále nedostupný. Newstream se pokouší Petrůva zkontaktovat pro další vyjádření. 

Brašnářství Tlustý, za jedenáct let obsloužilo 170 tisíc zákazníků. Boty vyrábějí třetím rokem a zatím jich prodali přes 1300 párů. Pánská obuv tvoří nyní téměř třetinu obratu, který vloni činil 37 milionů korun.  

Brašnářství Tlustý

Místo luxusních pásků nyní Brašnářství Tlustý šije neprůstřelné vesty

Legendární pražské brašnářství zaměstnává Ukrajinky, které uprchly z války, šije vesty pro Post Bellum a pořádá sbírku na pomoc válkou zasažené země. „Jsme malá firma, od nápadu k uskutečnění myšlenky uběhl týden,“ prozradil jednatel brašnářství Ivan Petrův.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme