Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Brusel podezřívá Temu z prodeje nelegálního a nebezpečného zboží

Temu
ČTK
 ČTK

Evropská komise žádá od čínského internetového prodejce Temu další vysvětlení. Podezřívá ho, že nedělá dost proti prodeji nelegálních a potenciálně nebezpečných výrobků na svém webu.

Reklama

Komise tak činí na základě nařízení EU o digitálních službách (DSA). Je to už druhá taková žádost, uvedla agentura AFP.

Požadované informace musí Temu poskytnout do 21. října a podle odpovědí komise určí další postup. V případě, že dodané informace vyhodnotí jako chybné, nedostatečné nebo zavádějící, může komise firmě vyměřit pokutu.

Čínská skupina Temu, která vstoupila na trh EU v dubnu loňského roku, má mimo jiné poskytnout podrobné informace o opatřeních, jež hodlá přijmout, aby zabránila opětovnému výskytu obchodníků, kteří na jejím internetovém tržišti prodávají nelegální výrobky. Komise také požaduje informace o tom, jakým způsobem společnost minimalizuje rizika pro spotřebitele.

Rusové se dohodli s Maďary na možném zvýšení prodeje plynu

Rusové se dohodli s Maďary na možném zvýšení prodeje plynu

Ruský plynárenský gigant Gazprom podepsal s Maďarskem memorandum o možném zvýšení prodeje plynu. S odkazem na sdělení firmy o tom informovala agentura Reuters. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó navzdory válce na Ukrajině a západním sankcím vystoupil na ruském energetickém fóru v Petrohradu. Maďarsko nyní předsedá Radě Evropské unie.

Přečíst článek

Reklama

ANALÝZA: Síkelovo bruselské portfolio už má výraznou českou stopu

Když šéfka Evropské komise Ursula von der Leyen ohlásila, jaké portfolio má v Bruselu získat nový český eurokomisař Jozef Síkela, spustila tím v Česku vlnu rešerší a pátrání po informacích. Co vlastně agenda mezinárodního partnerství a evropské strategie Global Gateway (Globální brána) obnáší? To si mnozí rychle vyjasnili, stranou pozornosti ale zůstalo, že Česko letos přišlo v rámci této strategie s vlastní iniciativou. Jejím klíčovým cílem je, aby z evropských peněz profitovaly právě evropské firmy či lokální dodavatelé přímo v rozvojových zemích, nikoliv třeba čínské společnosti, píše ve své podrobné analýze Jan Žižka, editor magazínu Moderní ekonomická diplomacie a serveru Export.cz.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme