Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Brusel zatápí Muskovi. Síti X hrozí postihem

Elon Musk
ČTK
 ČTK

Internetová síť X amerického miliardáře Elona Muska podle předběžných závěrů Evropské komise porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu. Komise ve svém sdělení dále dodala, že pokud se její závěry potvrdí, vyměří firmě pokutu a bude požadovat výrazné změny jejích praktik.

Reklama

Evropská komise má vůči síti X výhrady v souvislosti se systémem pro ověřování uživatelských účtů, transparentností reklamy a poskytováním dat výzkumníkům. Síť podle předběžných závěrů komise v těchto oblastech nesplňuje požadavky unijního nařízení o digitálních službách (DSA).

Stanislav Šulc: Muskův Twitter už nestojí za nic. Mix porna a fašismu jen likviduje společnost

Sociální sítě se vyvíjejí. Facebook dnes vypadá úplně jinak než na konci první dekády tohoto století. Instagram také prošel ohromnými změnami. Řada sítí, které měly klidně i desítky milionů uživatelů, upadly v zapomnění a umřely. Dramatickou proměnou prochází také Twitter, který se pod novým vlastníkem dokonce postupně přejmenovává na X. Změna názvu je ale tou nejméně problematickou změnou. Twitter se v posledních měsících stal děsuplným místem.

Přečíst článek

„Naším předběžným názorem je, že klamou uživatele a porušují DSA,“ uvedl eurokomisař pro vnitřní trh Thierry Breton. „X má nyní právo se hájit. Pokud se však náš názor potvrdí, vyměříme pokuty a budeme požadovat výrazné změny,“ dodal. V případě porušení DSA může Evropská komise vyměřit pokutu v ekvivalentu až šesti procent ročních tržeb daného podniku.

Síť X v minulosti působila pod názvem Twitter. Musk firmu koupil předloni v říjnu za 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun) a podnik od té doby prošel rozsáhlými změnami. Ty kromě přejmenování zahrnovaly rovněž propuštění většiny zaměstnanců a uvolnění pravidel pro regulaci obsahu.

Reklama

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.

Na síť X se vracejí inzerenti. Zatím spíše ti menší

Na internetovou síť X amerického miliardáře Elona Muska se od ledna vrátilo 65 procent inzerentů. Zaměstnancům společnosti to podle listu The New York Times tento týden sdělili vedoucí pracovníci firmy. Dodali, že velká část příjmů sítě X nyní pochází od menších podniků.

Přečíst článek

Apple uvedl na americký trh brýle pro rozšířenou i virtuální realitu Vision Pro

Apple nabídne své Vision Pro i v dalších zemích mimo USA. Češi si zatím počkají

V pátek se Vision Pro objeví v obchodech v Austrálii, Kanadě, Francii, Německu a Velké Británii. V jedné z největších prodejen Apple na londýnské Regent Street si zákazníci rezervovali časové sloty na předváděčku tohoto headsetu pro smíšenou realitu.

Přečíst článek

Tomáš Mikolov

Tomáš Mikolov: Čeští vědci neumějí svoji práci dobře prodat

Slavným po celém světě se stal český vědec Tomáš Mikolov po působení ve firmách Microsoft, Google a Facebook. Svých největších objevů v oboru umělé inteligence ale dosáhl ještě jako student na Vysokém učení technickém v Brně. Už před patnácti lety výrazně pohnul s vývojem neuronových jazykových modelů, které dnes všichni znají díky chatbotům jako ChatGPT. „Přesto mě ve světě citují více díky mé práci v Googlu než opravdu přelomovým vynálezům z Brna,“ řekl Tomáš Mikolov v rozhovoru pro Export.cz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme