Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Buďte na dovolené v klidu: Sjednejte si před odjezdem cestovní pojištění

Buďte na dovolené v klidu: Sjednejte si před odjezdem cestovní pojištění
iStock
Komerční spolupráce

Plánujete letos dovolenou u moře, na horách, nebo objevování historie? Ať už se chystáte kamkoliv, nezapomeňte na jednu z nejdůležitějších věcí, které byste měli mít na paměti už pár dní před odjezdem – cestovní pojištění. Tento nenápadný, ale zásadní krok vám může ušetřit mnoho starostí a peněz v případě nepředvídatelných situací.

Reklama

Proč si před dovolenou sjednat cestovní pojištění?

Cestovní pojištění rozhodně není jen další zbytečný výdaj. Naopak se může stát vaší záchrannou sítí v případě nečekaných událostí. Ztráta zavazadel, úraz, nemoc nebo zrušený let. To vše může zkomplikovat vaši vysněnou dovolenou. Pojištění na dovolenou vám poskytne finanční ochranu a klid, že v případě problémů budete mít potřebnou pomoc.

Co by mělo správné cestovní pojištění obsahovat?

Každé správné pojištění dovolené by mělo pojistit následující nenadálé události:

  • Lékařské výlohy a asistence – Zajišťuje pokrytí nákladů na lékařské ošetření, hospitalizaci a případnou repatriaci.
  • Úrazové pojištění – Finanční kompenzace v případě úrazu a případných trvalých následků.
  • Pojištění odpovědnosti za škodu – Kryje škody způsobené třetím osobám na zdraví či majetku.
  • Pojištění storna cesty – Náhrada nákladů v případě zrušení cesty z vážných důvodů.

Tip redakce: Delší doba pojištění může zachránit dovolenou

Častou chybou je sjednání pojištění pouze na dobu pobytu. Nepříjemnosti se ale mohou stát už před odjezdem, nebo po návratu. Doporučujeme sjednat pojištění na cesty alespoň na den před odjezdem a následně i den po návratu. Tak si zajistíte, že jste kryti i v případě problémů při balení nebo cestě domů.

Reklama

Letní dovolená s Falkensteiner

K moři nebo do hor? Prohlédněte si tipy na letní dovolenou

Letní dovolená je obdobím, kdy si každý zaslouží odpočinek a relaxaci podle svých představ. I když je otázkou, co si pod těmi slůvky přesně vybaví.

Přečíst článek

Cestovní pojištění zajistí klid duše a ničím nerušený spánek

Mnozí lidé si ani neuvědomují, jak moc může cestovní pojištění přispět k jejich klidu a pohodě během dovolené. Představte si, že ležíte na pláži, užíváte si šumění moře a víte, že jste připraveni téměř na jakoukoli situaci, která vás na dovolené potká. Díky pocitu bezpečí a jistoty se můžete plně soustředit na relaxaci a zábavu.

Kdo je připraven, není překvapen

  1. Přečtěte si podmínky pojištění – Ujistěte se, že rozumíte, co všechno vaše pojištění pokrývá a jaké jsou výluky.
  2. Mějte kopie dokumentů – Uložte si kopie pojistné smlouvy a kontakty na asistenční službu do telefonu, ale raději si je i vytiskněte.
  3. Informujte se o místních zvyklostech – Zjistěte si, jaká zdravotní péče je dostupná v destinaci, kam se chystáte.

Vyberte si spolehlivou pojišťovnu

Výběr správné pojišťovny je klíčovým krokem. Než se rozhodnete, porovnejte nabídky různých pojišťoven a přečtěte si recenze od ostatních cestovatelů. Důležité je nejen to, co pojištění pokrývá, ale také jak rychle a efektivně pojišťovna reaguje v případě potřeby. Kvalitní cestovní pojištění od renomované pojišťovny vám zajistí, že v případě nouze budete mít podporu, na kterou se můžete spolehnout. Jděte třeba na web ERV Evropské pojišťovny a naklikejte si cestovní pojištění na míru.

Během dovolené si máte především odpočinout a ne se stresovat s tím, co všechno by se mohlo stát. Nenechte si ji zkazit nepříjemnostmi, kterým můžete předejít. Sjednání cestovního pojištění je investicí do vašeho klidu a bezpečí. Přejeme vám šťastnou cestu a nezapomenutelné zážitky během dovolené!

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme