Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cena dál stoupá. Strnadova CSG dá za divizi firmy Vista o 100 milionů dolarů víc

Strnadova CSG dá za divizi firmy Vista o 100 milionů dolarů víc
iStock
 ČTK

Společnost Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada se dohodla na dalším zvýšení částky, kterou by měla zaplatit za převzetí divize sportovního vybavení a zbraní Kinetic Group americké firmy Vista Outdoor, a to o 100 milionů dolarů, tedy zhruba 2,3 miliardy korun.

Reklama

Firma Vista Outdoor oznámila, že dodatek smlouvy zvyšuje kupní cenu na 2,1 miliardy dolarů (téměř 49 miliard korun) z dřívějších dvou miliard dolarů.

Vista rovněž uvedla, že nadále doporučuje svým akcionářům, aby hlasovali ve prospěch této transakce. Dodala, že odmítla nejnovější nabídku na převzetí ze strany společnosti MNC Capital, kterou označila za neadekvátní a oportunistickou.

Společnost Vista nedávno odložila mimořádnou valnou hromadu, na které měli její akcionáři o prodeji divize Kinetic Group do rukou CSG hlasovat. Valná hromada se měla původně konat 2. července, firma ji ale přesunula na 23. července.

Americký podnik Vista Outdoor odmítl nabídku na spojení s českou Colt CZ

Vista Outdoor odmítla další nabídku na převzetí. Strnad ale ještě nemá nic jisté

Americký výrobce munice a outdoorového vybavení, společnost Vista Outdoor, obdržel další nabídku na odkoupení divize Kinetic Group. Nejmenovaný zájemce za divizi nabízí více než dvě miliardy dolarů (46 miliard korun). Na konci května se přitom Vista už předběžně dohodla s českou společností Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada, že jí divizi za 1,96 miliardy dolarů (45 miliard korun) prodá.

Přečíst článek

Reklama

Dvojí navýšení

Vista se na prodeji divize firmě CSG dohodla již loni v říjnu, kupní cena tehdy byla stanovena na 1,91 miliardy dolarů. O převzetí aktivit společnosti Vista Outdoor nicméně projevily kromě CSG zájem také další podniky, zejména MNC Capital. Firmy CSG a Vista se letos v květnu dohodly na zvýšení kupní ceny o 50 milionů dolarů a v červnu o dalších 40 milionů dolarů.

CSG je globálně působící holding, hlavní výrobní podniky má v České republice, na Slovensku, ve Španělsku, Itálii, Indii, Velké Británii a v USA. Zaměřuje se na strojírenství, automobilový, železniční, letecký a obranný průmysl. V podnicích začleněných do holdingu CSG a v propojených firmách pracuje více než 10 000 zaměstnanců.

Švédský pásový transportér BvS10 výrobce BAE Systems Hägglunds

Zářez pro Strnada. Tatra Defence Vehicle se bude podílet na výrobě švédských transportérů

Kopřivnická společnost Tatra Defence Vehicle se bude podílet na výrobě švédských pásových transportérů BvS10 výrobce BAE Systems Hägglunds. Informaci zveřejnil portál Informačního centra o NATO v Praze. Transportéry slouží v několika spojeneckých armádách, a to hlavně díky schopnostem operovat v extrémních podmínkách.

Přečíst článek

Střelný prach ve španělské továrně vyrábějí už 700 let. Poslední roky ve spolupráci se českým miliardářem Strnadem

Střelný prach ve španělské továrně vyrábějí už 700 let. Poslední roky ve spolupráci se českým miliardářem Strnadem

Na území španělského města Granada se střelný prach vyrábí nepřetržitě již neuvěřitelných 700 let. Tenhle unikátní historický milník si 31. května slavnostně připomněla společnost Fábrica de Municiones de Granada (FMG), která je nositelem tradice výroby střelného prachu v Granadě, a i po sedmi stoletích tento produkt nadále vyrábí. Od roku 2020 ji v produkci nejenom střelného prachu pomáhá slovenský holding MSM Group, člen průmyslově-technologické skupiny Czechoslovak Group (CSG).

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme