Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Českomoravská Nemovitostní má nového šéfa přes akvizice

Jiří Šustr
Českomoravská Nemovitostí, užito se svolením
 nst
nst

Novým vedoucím investičního a transakčního oddělení skupiny Českomoravská Nemovitostní se stal Jiří Šustr, který ve skupině dosud zastával pozici investičního a transakčního manažera. Jeho cílem bude prostřednictvím nových akvizic rozšířit portfolio společnosti. Pro letošek má skupina na nové nákupy připraveny dvě miliardy korun.

Reklama

Šustr bude z nové pozice odpovědný za efektivní alokaci kapitálu v rámci skupiny. Zastřeší operativní i komerční stránku veškerých investičních a divestičních aktivit skupiny. I nadále se bude aktivně věnovat vyhledávání a vyhodnocování nových investičních příležitostí a navazování obchodních vztahů.

Po loňském vyčkávání společnost chystá nové transakce. „V segmentu kancelářských nemovitostí byla v druhé polovině minulého roku značně nižší transakční aktivita. Trh po výrazné změně úrokových sazeb hledal novou cenovou úroveň. Nyní již očekáváme ustálení situace a nalezení nové, tržně akceptované cenové úrovně, jež dodá současným majitelům komerčních budov potřebnou důvěru vstoupit na trh,“ vysvětluje generální ředitel ČMN Karel Bor.

Šustr poladí investiční portfolio ČMN

„Zatímco v prvních pěti letech své existence skupina ČMN kontinuálně rychle rostla, uplynulý rok se u nás nesl ve znamení stabilizace. Mým hlavním cílem nyní bude využít aktuální situaci na trhu, uzavřít akvizice, které naplní očekávání jak naše, tak prodávající strany, a tím opět nastartovat růst společnosti,” dodal Šustr.

Na pozici vedoucího oddělení se Šustr přesunul po necelých čtyřech letech ve společnosti. Nejprve dva roky působil jako transakční analytik, následně byl povýšen na manažerskou pozici a odpovídal za hladký průběh svěřených realitních transakcí po procesní i finanční stránce. Před nástupem do Českomoravské Nemovitostní působil několik let jako konzultant oddělení transakčního poradenství společnosti EY, kde připravoval finanční due diligence pro klienty z řad investičních fondů a průmyslových firem. Vystudoval obor finance na Masarykově univerzitě v Brně.

Reklama

Českomoravská Nemovitostní je česká investiční skupina založená v roce 2016. Zaměřuje se na dlouhodobé investice a správu prémiových komerčních nemovitostí v atraktivních lokalitách. S celkovou hodnotou spravovaného majetku přes 14 miliardy korun a pronajímatelnou plochou komerčních nemovitostí bezmála 150 tisíc metrů čtverečních patří ČMN v současnosti mezi pět největších pronajímatelů kancelářských ploch v Praze.

Petr Morcinek: Propad cen nemovitostí je vizitkou neschopných realiťáků

Ceny nemovitostí padají a s nimi velká část realitního trhu. Roste nervozita a napětí. A v tisku se objevují realitkami živené titulky, které se klientům snaží vnutit, že doba je zlá a výhodně prodat není možné. Jenže situace je z mého pohledu jiná. Většina z těch, kteří prodávají se slevou, totiž nevyčerpají většinu možností, jak to dělat jinak a lépe, píše v komentáři pro Newstream Petr Morcinek, majitel realitní společnosti M&M Reality.

Přečíst článek

Vizualizace nové nejvyšší budovy v ČR AZ Tower. Budova bude mít po dokončení výšku 109,1 m

Brněnské kanceláře se vylidňují. A bude hůř, ukazuje analýza

Klesající počet absolventů vysokých škol, nedostatečné pobídky i proměna trhu po pandemii covidu zřejmě povedou k rostoucí neobsazenosti kancelářských prostor v Brně. V analýze aktuální situace o tom informovala poradenská společnost Cushman&Wakefield, která regionální kancelářský trh sleduje.

Přečíst článek

Green Point - administrativní budova na pražském Smíchově.

Praha je drahá. Realitní fond Wood & Company vyrazil na nákupy do Varšavy

Realitní fond české investiční skupiny Wood & Company letos plánuje rozšířit své portfolio o dvě kancelářské budovy ve Varšavě. Zástupci společnosti na setkání s médii v Praze uvedli, že by mělo jít o nákup odhadem za sto milionů eur, tedy asi 2,37 miliardy korun. O které budovy jde, nespecifikovali. Sdělili, že firma se nebrání ani investicím v českém hlavním městě, Praha je ale podle nich drahá.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Jana Hasík

Ostravská firma se rozkročila za hranice. Hasíkova Purposia Group posiluje v Rakousku a Slovinsku

Přečíst článek
video

Už brzo začneme měnit nádraží na Florenci i Hlavní nádraží, říká Musil z Penty

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme